חסימת דוא"ל עם KELZ

raanannt

New member
חסימת דוא"ל עם KELZ

בשבוע האחרון אני מקבל לדואר שלי כל יום הודעה עם וירוס KELZ כל פעם הקובץ מגיע בשם קובץ אחר ומשולח אחר. היום למשל השולח הראשון היה מאתר "המורדים" בספרדית (זיהיתי ע"פ סיומת כתובת הדוא"ל) אתמול זה הגיע מחברת שרלוט ווב שביקנעם, כפי שאתם רואים אין קשר בין השולחים, ולי אין כל קשר אליהם. האנטי וירוס NORTON עולה על הוירוס כל פעם שאני מוריד הודעות ב OUTLOOKומנקה את הוירוס. איך אפשר לעצור את הגל הזה, והאם זה יכול להיות קשור לספק האינטרנט (012). תודה מראש, רענן.

uzi2

Active member
ה- Klez

הקלז מזייף את כתובת הדואר של השולח לכתובת שהוא מוצא במחשב הנגוע. זה אומר שיכול בהחלט להיות שכל המכתבים הנגועים הללו בעצם נשלחים מאותו חשבון (של מישהו שנדבק ב- klez). עדיין ניתן לראות את כתובת הדואר האלקטרוני של השולח דרך הסתכלות על הכותרים המלאים של המכתב בשדה return-path. בד"כ זו תהיה כתובת הדואר האלקטרוני של מי שהשמחב שלו נדבק בוירוס, ואם תסבירות לו את העניין ותשלחו אותו לנקות את הוירוס, אז המחשב שלו יפסיק להפיץ את הוירוס, ושטף המכתבים יפסק (בהנחה שכל המכתבים מגיעים ממקור אחד איפלו שהכתובות בהם שונות). איך לראות את כל הכותרים ב- Outlook ובאופן שלא יפתח את המכתב, אני לא זוכר. אני מקווה שמישהו אחר יסביר לך כאן. חשוב לעדכן עדכוני אבטחה לאינטרנט אקספלורר כדי שתוכנת הדואר שלך לא תנסה לפתוח אוטומטית את קובץ הוירוס בכל פעם שאתה מנסה להכנס למכתב נגוע. עדכן דרף Windows update את גירסת הדפדפן שלך - אינטרנט אקספלורר, לגירסה 5.01 או 5.5sp2 או 6.0sp1, ואח"כ עדכן את שאר עדכוני האבטחה.

למעלה