חסימה והתכתבות

conc2

New member
חסימה והתכתבות

שלום לגולשי הפורום היקרים, אני כתבתי כאן בשם המשתמש concealed עד לאחרונה, והייתי פעיל בפורום. לאחרונה נחסמה האפשרות שלי לכתוב תגובות. בהודעה זו, שלענ"ד חשובה לשיח בפורום (במיוחד בהקשר המיוחד שלו), יצויין הסיפור מתחילתו ועד עכשיו, ולאחר מכן אעיר כמה הערות ומסקנות. אז ככה. לפני בערך שבועיים, כשניסיתי לכתוב תגובה על אחת ההודעות (מדובר בהודעה בה מוסבר למה אתר "כמוך" נפתח), גיליתי לאחר הרבה ניסיונות שאני לא מסוגל. לא משנה כמה פעמים שלחתי את התגובה, היא פשוט לא הופיעה. שלחתי מסר להנהלת הפורום לבירור העניין. כמובן שלא נעניתי. כמה ימים אחרי זה גיליתי שקיבלתי מייל מהנהלת הפורומים של תפוז. להלן ההתכתבות [הה=הנהלת הפורומים, א=אני]: [הה] גולש/ת יקר/ה בעקבות שימוש הנוגד את כללי ההתנהגות בפורום הוגבלת זמנית ממערך הפורומים של תפוז סיבת ההגבלה: חשד לפדופיליה אם ברצונך לחזור לכתוב בפורום שוב, אנא פנה להנהלת הפורומים במכתבך ציין את הכינוי בו אתה מוכר בפורום בברכה , צוות תפוז [א] הנהלת הפורומים שלום רב. אני המשתמש concealed. לאחרונה אני לא הצלחתי להגיב בפורום "הומואים דתיים". שלחתי מסר להנהלת הפורום לבקשת הסבר לעניין זה, לשווא. והנה קיבלתי מכם את ההודעה הבאה: גולש/ת יקר/ה בעקבות שימוש הנוגד את כללי ההתנהגות בפורום הוגבלת זמנית ממערך הפורומים של תפוז סיבת ההגבלה: חשד לפדופיליה אם ברצונך לחזור לכתוב בפורום שוב, אנא פנה להנהלת הפורומים במכתבך ציין את הכינוי בו אתה מוכר בפורום בברכה , צוות תפוז ובכן - לא מדובר בחשד. אני לא מסתיר את העובדה שאני נמשך לילדים. מנגד, אני לא רואה איך עובדה זו יכולה להיות עילה לחסימה. לא הפרתי אף לא אחד מחוקי הפורום וחוקי תפוז. מדובר בהשתקה מהסוג הנלוז ביותר - לא כתבתי או פרסמתי דברים לא חוקיים, ולא עודדתי למעשים לא חוקיים ו/או לא מוסריים - להפך. ההודעות שלי היו על טהרת המוסר (והדת) ואין בהם שמץ של פגיעה במישהו אחר, בוודאי שלא בילדים. לאור זאת אני מעוניין: א. להסביר לי מדוע בכלל נחסמתי. ב. להחזיר לי את היכולת לכתוב ולפרסם בפורום. ג. להגיד לי איך זה בדיוק קרה (מישהו "דיווח" עלי? מי? למה? באיזו עילה?) ד. התנצלות. אני מניח שאם אדם בעל נטייה הומוסקסואלית היה מקבל מכם כזו הודעה הוא היה פונה לערכאות ומתלונן על אפליה. אני מבין את הקושי והטאבו שבנטייה שלי, ולכן אני מסתפק בהתנצלות. צריך להבין שהעובדה שאני פדופיל אינה אומרת דבר מעבר לכך שאני נמשך לילדים. היא אינה מעידה על טיבי, על המוסריות שלי, על היכולות החברתיות שלי וכו'. לא בחרתי בנטייה זו - אין בידי לשנות אותה (ואם הדבר מוטל בספק לגבי הומוסקסואליות, הרי שבפדופיליה יש הרבה מאוד גיבוי מחקרי לכך). הנטייה קיימת, היא אינה "מגונה" או "טובה", היא פשוט ישנה. אדם יכול לבחור האם להיות אדם טוב או מנוול - ואין הדבר תלוי בנטיות איתן נולד. סטרייט יכול להיות אנס, ופדופיל יכול להיות צדיק. בהשתקה שבה נקטתם בחרתם בדרך הניוולות. אני מקווה שתתקנו דרכיכם. concealed. [הה] שלום, הסיבה לחסימתך היא ההודעות שכתבת בקישורים הבאים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1190&MessageId=148581878 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1190&MessageId=148366235 אשר חורגות בעינינו מדיון בנטיותיו גרידא, ועל כן אין באפשרותנו להיענות לבקשתך. צוות הנהלת הפורומים [א] מה בדיוק חרג בהודעות הנ"ל? הראשונה הייתה מתובלת בהומור, אבל גם אם ניקח אותה ברצינות אין בה משהו פוגעני/לא חוקי/לא מוסרי. מותר לי להמשך לנערים ולגופם בדיוק כמו שמותר לשאר המגיבים בשרשור להמשך לגברים וגופם. כל עוד מדובר באיך אני מרגיש ולא באיך אני פועל - מה לא בסדר?! בהודעה השנייה א ני כבר ממש לא מבין על מה מדובר. בסה"כ שיתפתי מידע לבחור שמתלבט לגבי הנטייה המינית שלו. המידע ששיתפתי הוא חוקי לחלוטין והוא בעיקר מידע פסיכולוגי. מטרת ההודעה היא לגרום לו לקבל את נטייתו כפי שהיא גם אם מדובר בפדופיליה/אפבופיליה, כדי שלא יגרר חלילה למעשים אסורים. החסימה שלי היא לא פחות מהפעלת משטר מחשבות באתר שלכם. יכול להיות שמבחינה חוקית אתם זכאים לעשות זאת, אבל אני לא רואה סיבה אמיתית לכך מלבד פוביה ושנאת השונה. אני נפגעתי ומחכה להתנצלות. י. [הה] שלום רב, התוכן שנכתב בהודעות השרשור שבקישור: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1190&MessageId=148581878 עובר על תקנון האתר ואף הוסר ממנו. חסימתך נעשתה מתוך שיקולים אלו ואין באפשרותנו להסירה. הקישור שצורף בהודעה הקודמת: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1190&MessageId=148366235 צורף בטעות להודעתנו ואנו מתנצלים על כך. בברכה, צוות הנהלת הפורומים [א] ראשית אני שמח על תיקון הטעות. היא אכן הייתה לא מובנת בעיני. שנית, אני אשמח אם תראו לי על מה בדיוק ההודעה (הראשונה) עוברת בתקנון. בבקשה תצטטו מהתקנון ותראו לי כי אכן יש סתירה. אני שוב אציין שבהודעה הנ"ל, על אף שהיא אולי פרובוקטיבית, אין דבר וחצי דבר המנוגד לחוק. אין שם שום דבר שקורא למעשה שאינו חוקי. אין שום דבר שיכול להתפס כפגיעה משום סוג באוכלוסיה כלשהי. בבקשה תסבירו לי באופן ברור מה לא היה בסדר. לשם הפרוטוקול ההודעה נכתבה בהומור (האמוטיקון בהודעה מורה על כך) על אף שאני לא רואה תוכן בעייתי בה בכל אופן בה היא נלקחת. י. עד כאן ההתכתבות. לא קיבלתי מענה כבר למעלה מ- 5 ימים, ולכן החלטתי להעלות את ההתכתבות ולתת ליושבי הפורום לשפוט. נסו לשים עצמם בנעליים שלי - מה היה קורה אם אתכם היו חוסמים? בהודעה הבאה אעיר כמה הערות מתבקשות מן הדברים.

conc2

New member
הערות מתבקשות:

א. מי שמכיר את ההודעות המדוברות (שכעת לא ניתן לראות אותן) יודע שלא מדובר בהודעות שהכילו תוכן בעייתי, כפי שמצויין בהתכתבות. כמו כן חשוב להדגיש שלא פרסמתי, ולא התכוונתי לפרסם תוכן בעייתי מבחינה חוקית או מוסרית (או דתית). אני משתדל להיות אדם שומר מצוות ומוסרי, ובפרט לא לפרסם דברים שנוגדים זאת. ב. בהתחשב בעובדה ששתי הודעות ספציפיות שלי סומנו, אני מגיע למסקנה שמישהו בפורום דיווח עלי. אם יש כאן מישהו שחושב שהעובדה שאני כותב (שאני חושב, או קיים אולי?) היא לא בסדר שיכתוב כאן ולא יתחבא מאחורי דיווח להנהלת הפורומים. אני אשמח לנהל דיון ענייני ובוגר בעניין. ג. האם מנהל הפורום לא קיבל את המסר ששלחתי לו? או שמא הוא פשוט החליט להתעלם? ד. וזו נקודה חשובה: אחת ההודעות שקישרו לכאן נתווספה בטעות. אין בה אפילו רמז לפרובוקציה או טאבו. אז למה היא נמחקה? למה דיווחו להנהלת הפורומים על הודעה זו, ולמה הם מחקו אותה מבלי לחשוב פעמיים? התשובה: כי כתבתי בה שפדופיליה היא נטייה ולא מעשה. כיוון שניסיתי להעניק פנים אנושיות ואחראיות לאדם שכל חטאו שנמשך לילדים, בעל כורחו. אם כן, מדובר בפדופוביה. אני מאמין שאין מנוס מלהשתמש במושג הזה ששאול ממאבק הקהילה ההומוסקסואלית באחת התופעות המכוערות ביותר שיש. ה. אני מקווה שאת ההודעה הזו לא ימחקו.

avitano

New member
שלום לך

למען האמת לא קיבלתי ממך שום מסר ייתכן וכאשר הנהלת תפוז חסמה אותך היא חסמה גם את האופציה לשלוח מסרים לגולשים אחרים אני מגיב למסרים ובטח שהייתי מגיב למסר ממך שסך הכל רוצה לדעת למה נחסם לשימוש אציין שלא פניתי ולא התלוננתי על הודעותיך הנהלת תפוז מסתובבת בפורום במקביל וחוסמת או מוחקת הודעות במידת הצורך האם כתבת בפורומים נוספים מלבד פורום הומואים דתיים?

conc2

New member
תודה.

כתבתי קצת ב"התלבטויות ומיניות" (כשהיה רלוונטי - אנשים אכולים בפחד ושנאה עצמית מהעובדה שהם נמשכים לנערים ודברים בסגנון...).

ריק בש

New member
לא קראתי את ההודעה שבגללה נחסמת

עם זאת, אני חושב שנוכחותך בפורום היא חשובה, ומקווה שתמשיך לשהות בו. זאת אני אומר למרות שדעותיך לפעמים מקוממות אותי (בעיקר הטענה שפדופיליה אינה פסולה בהכרח, אלא רק בחברה שלנו).

conc2

New member
תודה.

אני אתקן אותך לפי מה שנראה לי שהתכוונת להגיד לגבי סלע המחלוקת ביננו: הטענה שמימוש הנטייה הפדופילית אינה פסולה בהכרח מבחינה מוסרית, אלא רק באקלים החברתי שבו אנו שרויים כיום).

אני מוחה בכל תוקף

על זה שחסמו אותך ידינו וריענו היקר.‏ ועוד חסמו אותך על ‏2‏ הודעות שלי,‏ כאילו במקום לחסום אותי חסמו אותך,‏ ממש לא מובן ואני חושב ‏‏(לא יודע אם זה יעזור לך אבל...‏) שהם צריכים להחזיר את שם המשתמש הקודם שלך בחזרה,‏ כדי שיראו את התנצלותם.‏ כמו כן אני פונה להנהלה לגבי תגובתך שעזרת לי מאוד בתגובה זו.‏ הפורום נועד כדי להעלות נושאים ולחלוק עליהם ביחד כי כשם שפרצויהם שונים כך דיעותיהם שונים.‏ ואיני מבין מה החסימה הזו,‏ סך הכל ביקשתי עזרה ‏‏(בהודעה השניה‏) כאילו התייעצות והוא /אתה הביע דיעה.‏ בקשר להודעה הראשונה זה היה סתם לקטע פשוט עבר איזה יומיים בלי הודעות חדשות אז העליתי את נושא הבוקסרים,‏ לא זכור לי מה כתבת אבל זה היה שרשור נחמד.‏ מקווה שההנהלה תתקן את מה שעשתה וגם מקווה שלא יכעסו עלי ויחסמו גם אותי.‏ ‏

conc2

New member
תודה../images/Emo13.gif

אני לא חושב שאתה בסכנת חסימה/השתקה....
בסך הכל מדובר באתר "נאור"...? (אין לך מה לדאוג. ההודעות שלך מקובלות ואין בעיה איתן כלל).

נושא רגיש, מרתיע

ברור שמבחינה חוקית או מוסרית אי אפשר למתוח עליך ביקורת. אבל הטבע האנושי הוא כזה שמילות קוד מסוימות מעוררת רתיעה. ברגע ששומעים על סקס עם ילד/ה, גם אם זה רק בדמיון בלבד, כל נורות האזהרה נדלקות. אם תכתוב את הודעתך מנקודת מבט של איש סובל המבקש עזרה, אני חושב שהנהלת הפורומים תהיה סלחנית יותר.

conc2

New member
אני לא סובל,

פרט להתיחסות מפלה וסתימת פיות כמו לעיל. אני גם לא מבקש עזרה - אני מנסה לעזור לאחרים שנמצאים במצב שאני הצלחתי לצאת ממנו. אם אני מבקש משהו זה שינוי התפיסה בעולם ובפרט בישראל שמילות הקוד האלו לא יעוררו רתיעה ונורות אזהרה. אגב אני גם פעיל במאבק המקביל של ההומואים הדתיים שהמילה "הומוסקסואל" לא תעורר רתיעה ונורית אזהרה בציבור הדתי.

ספר ריק

New member
שלום concealed יקר,

בהחלט לא ברורה לי מחיקת הודעותיך וחסימתך. ראשית לכל, פנה להנהלת הפורומים בדרישה (מנומסת) להשבת ההודעה השנייה לפורום (עליה הם במפרוש אמרו שלא הייתה בעייתית!). כמו כן, שוב ושלח להנהלת הפורומים את המייל/מסר עליו לא קיבלת מענה. ציין שזו הפעם השנייה בה אתה שולח את המסר. ככל הזכור לי לא יצא לי לקרוא את שתי ההודעות שכתבת באותם שרשורים. בכל מקרה, מן הראוי שתבקש הסב מהנהלת הפורומים למחיקת ההודעה הראשונה, משום שאינך מבין כיצד היא נוגדת את תקנון האתר (כמו כן, את שיחרור חסימתך).

conc2

New member
ההודעה השנייה הוחזרה.

עכשיו ראיתי שהיא כבר מופיעה שוב. תודה על התגובה. אני אעשה זאת.

למעלה