חסימה בדרכי השתן

חסימה בדרכי השתן

החתול המדהים שלי נפטר לפני שבוע לאחר טיפול בחסימה בדרכי השתן. הוטרינר טען שיש לו חסימה וזקוק להרדמה מלאה וקטטר. אחרי ההרדמה החתול לא חזר לעצמו. 3 ימים קיבל יום יום מנה של אנטיביוטיקה וכל יום דיברנו עם הוטרינר כשלוש פעמים בניסיון להבין איך הוא טוען שהכל בסדר וזה השפעות של ההרדמה בעוד אנחנו רואים את מצב החתול הופך לגרוע מרגע לרגע. ביום האחרון היינו אצל הוטרינר בבוקר, החתול קיבל אנטיביוטיקה כשחזרנו הביתה, עד הצהריים דיברנו עם הוטרינר 3 פעמים בניסיון להסביר לו שהחתול סובל אך בכל פעם הוא ביטל אותנו ואמר שאין מקום לדאגה, ואחר הצהריים מצאנו את החתול ללא רוח חיים. טעות טעות טעות שלא הלכנו לחוות דעת נוספת, אבל האמנו בו.... אנחנו טועים לחשוב שהוטרינר היה חסר אחריות במקרה זה??

r i p l y

New member
בלי קשר לטיפול הספציפי הזה

1 שמעתי שטיפול עם הלעטת תרופה שנותנים בחסימה בדרכי השתן גורמת להתקפי לב שלושה חתולים שלי היו עם חסימה או דלקת בדרכי השתן- שניים טופלו טוב ע'י וטרינר טוב השלישי מבינהם שטופל ע'י רופא אחר מאותה קליניקה אושפז וכשבאתי לקחת אותו שאמרו שהוא יכול להשתחרר - ילל נורא וקרס וקיבל התקף לב בידיים שלי!! אחרי שהוט אמר שהוא "בסדר" אולי דחפו לו המון תרופות...מסכן! זה אני יודעת \משערת בדיעבד כי וטרינרית אמרה שהמון אשלגן או משהו כזה עלול לגרום להתקף לב. ייתכן והייתה פה רשלנות רפואית אבל לא בטוח אבל לא בטוח שתוכלי לעשות עם זה משהו..לצערי זה גם לא יחזיר את החתול פשוט ללכת לוט טוב ... האם הוט הזה היה טוב? או שפשוט זה צירוף מקרים נוראי. לי נראה שהוט זלזל עובדה שלא טרח לבדוק אותו שוב...

r i p l y

New member
מיותר לציין שהחתול עם ההתקף לב מת

על המקום וטיפות מתת ללשון ועיסוי לב לא ממש עזרו. במקום לקחת חתול חי בכלוב לקחתי גוויה של חתול.זה היה לפני איזה 6-7 שנים

כאב לב.

הלכנו לוט אחרי המלצות מחבר... אבל העובדה ששוב ושוב התקשרנו ואמרנו לו שמשהו לא תקין והוא התעקש שהכל השפעה של ההרדמה שעשה 3 ימים לפני!!!!!! נראה לי לא מקצועי לחלוטין.

אשלגן ולב

חסימה בדרכי השתן מביאה לעליה ברמות האשלגן בדם, משום שהוא לא מפונה מהגוף. עליה ברמות אשלגן מביאה לשיבושים בקצב הלב ולהאטה משמעותית שלו, עד כדי עצירה כמעט מוחלטת של ההולכה החשמלית בו. אין מדובר על דום לב או התקף לב כפי שקורה באנשים, אלא על מנגנון פגיעה אחר לחלוטין. שוב - לא תמיד בודקים אשלגן לפני טיפול כזה, ולא בטוח שזו הסיבה במקרה של החתול שלך. העובדה שהוא מת מהר, מעידה על כך שאולי זו הסיבה. מצד שני - אם לא נהוג באותה מרפאה לבדוק אשלגן, או להתייחס אליו בעת ההרדמה - סביר שכך היו נוהגים גם הרופאים האחרים, ואולי גם אצלם זה לא היה מצליח.

r i p l y

New member
זה מופנה אליי?

אם כן אז : שני החתולים שטופלו והצליח הטיפול טופלו אצל וטרינר אחד ידוע מאיזור הצפון , אחד היה לו חסימה קשה שהצריך קטטר ופגיעה בעצבים והיה מאושפז שבועיים!!- פגיעה בחלק האחורי של הגוף (דבר שהסתדר מעצמו אחכ , אם כי לצערי החתול בכלל נעלם הרבה זמן אחרי כי אמא שלי הוציאה אותם גם החוצה ולא גרתי בבית..ונעלם...עצוב...) פגיע עצבית אמרו ש בגלל שהתאפק וזה לחץ על משהו ולא הייתי בבית הוריי. אבא שלי לקח אותו בשבת אחת בחירום פתאום ראה שלא בסדר משהו.. השני שהטיפול הצליח לא בטוח שהייתה חסימה... השלישי והמסכן- האמת הייתה חסימה וקצת השתהנו עם הטיפול וזה לא בסדר והוט הטוב לא היה היה אחד אחר שכבר לא עובד שם כמה ימים היה מאושפז וכשבאתי לקחת בום! זה מה שקרה שלושתם היו מסורסים אני מניחה שזה קשור לא? אמרו שהצינורית השתן נהיית דקה יותר ואז יש סיכוי שזה יקרה וזה אומר שחבל שיש הרבה חתולי רחוב שמסורסים ושעלול להיווצר אצלם חסימות\דלקות ואין מי שיטפל...כי אין להם בעלים...?

חסימה קטלנית

חסימות שן עלולות להיות קטלניות, לכן אנחנו כל כך חוששים מהן, אין ספק. הוטרינר צדק בכך שהטיפול המומלץ הוא להכניס קטטר שתן, דבר המחייב הרדמה. החתולים הללו הם בסיכון גבוה בהרדמה, בעיקר בגלל העליה ברמות האשלגן בדם, שפוגע בסדירות פעילות הלב. רצוי, אם כי לא תמיד עושים זאת, לבדוק מה רמות האשלגן של החתול, ולעקוב אחריהן בסמוך לאירוע. לא תמיד זה נעשה, כי זה מייקר את התהליך. בחתול חסום חובה לבחור חומרי הרדמה בטוחים ככל האפשר, שוב, בגלל שמרדימים חתול במצב רגיש ביותר. עם זאת, חשוב לבצע מעקב יחסית הדוק אחרי החתול בימים הראשונים, כדי לודא שהחסימה לא חוזרת. אם החתול לא התאושש כפי שתכננו, כדאי מאוד לבדוק אותו ולנסות להבין למה זה קורה. האם הוא חסום שוב/עדיין ? האם יש נזק לאיברים כתוצאה מהחסימה ? או שאולי זה בכלל משהו אחר ? בכל מקרה, השפעות ההרדמה לא היו אמורות להשאר לשלושה ימים לדעתי, אלא במצבים מאוד קיצוניים. אם את רוצה להיות בטוחה בסיבת המוות (וכך גם לדעת האם הוטרינר היה חסר אחריות), את יכולה להעביר את הגופה לנתיחה במכון הוטרינרי בבית דגן. משתתף בצערך. אסף

תודה על המידע.

לצערי הטרגדיה היתה יומיים לפני החתונה שלנו... ובתוך הבלאגן שגם כך היה החלטנו לבסוף לקבור אותו. החתול הזה עבר הרבה ניתוחים והרדמות בחייו ותאונת דרכים לא קלה ומהכל הוא יצא כמו גדול, וכאן הוטרינר אמר לנו שהגענו בזמן לפני שהיתה חסימה מוחלטת, כיון שעדיין יצא לו שתן כשהוא שכב על הבטן בצורה לא רצונית . בנוסף הוא אמר שנתן הרדמה במינון של חתול במשקל 4 ק"ג כאשר החתול שלי שקל 9 ק"ג..... לכן נראה לי מאוד תמוה איך הוא האמין שהשפעות של הרדמה כזו יכולות להשאר אחרי 3 ימים....

ועוד

גם חתול שמן הוא בעייתי במיוחד בהרדמה, ובכל מחלה שלא תהיה... שוב צר לי, ומזל טוב לרגל החתונה

r i p l y

New member
מזל טוב!

גם אני התחתנתי לא מזמן ץ בקיץ... שוב מזל טוב. רק בריאות ואושר

למעלה