חסיון רפואי

חסיון רפואי

אהלן!
אני חדש פה ואני עברתי לפורומים של תפוז מאתר אחר ואני מקווה שאני אוכל ליהנות ולקבל תשובות לשאלות.. (באתר השני היו משתמשים בני 12 שלא מבינים כ״כ מהחיים שלהם).
בקיצור לשאלתי:
לפני כיומיים פסלתי את מקצועי עקב בעיה רפואית.
אחד מהמפקדים ביחידה שלי (שהוא המשק תורנויות שלנו ונדמה לי שגם נגד המשמעת של היחידה) ביקש ממני להראות לו את המסמכים שבהם נעזרתי בפסילת המקצוע.
לדעתי הוא רוצה לבדוק שלא זייפתי איזה מסמך...האם אני חייב להראות לו למרות החיסיון הרפואי? הוא יוכל לעשות לי משהו אם לא אראה לו את המסמכים? אם הוא ייתן לי תלונה מה אני יעשה?
אני לא רוצה להראות לו...
תודה רבה לכולם! :)

SV Design

New member
אתה לא חייב להראות לו

אם זה מסמכים רפואיים רק גורמים רפואיים בבסיס שלך יכולים לראות אותם (רופא,חובש).
הוא לא יכול לתת לך תלונה על זה וזה בעיה שלו.
אם הוא רוצה הדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה לפנות לרופא יחידה בעצמו ולשאול אותו אם הוא אישר לך באמת את הפסילת מקצוע ולוודא שזה מופיע אצלו ושבאמת לא זייפת את זה.
אבל גם הרופא לא יכול להגיד לו למה פסלו לך את המקצוע אלא רק להגיד לו שזה באישור שלו וזהו.

אני מקוה

שהוא לא יתחיל לעשות לי קונצים וכאלה...אין לי כח לשטויות האילו....
אבל ברגע שהרופא תעסוקתי רשם לי ״החייל אינו כשיר למקצוע 325-בוחן חימוש אווירי״..אז אני כבר לא צריך לדאוג ויהיה לי ועדת שבצר? יש מצב שהרופא יחידה לא יאשר את זה? אני מפחד שבכל זאת איכשהו ישאירו אותי ביחידה שלי ובמקצוע שלי....

SV Design

New member
אם הרופא מומחה מטעם הצבא רשם את זה

אני לא חושב שהרופא יחידה יכול לערער על זה

בכל מקרה,עזוב ת'שטויות האלה שהרס"ר יעשה מה שבא לו אם הוא יעיז לתת לך תלונה או לאיים תגיד לו שהקבילה בדרך וזהו.
לגבי להשאר ביחידה,כן יכול להיות שישאירו אותך ביחידה בתפקיד אחר.
במקצוע,אסור להם.

למעלה