חסיד שוטה

dnlichter

New member
חסיד שוטה

שלום חברי הפורום,
אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול את השאלה הזו. אבל אני מקווה שמשהו מכם יוכל לענות לי, זה חשוב בשבילי לצורך עבודה.
בטח אתם נתקלתם במושג חסיד שוטה ובביקורת שיש כלפי אנשים כאלה. איזה דוגמאות אתם מכירים שאתם יוכלים לתת לי לחסיד שוטה?
אני מכיר שתיים. שאדם רואה אישה טובעת ולא קופץ להציל אותה כדי לא לראות את הערווה שלה, או מניח תפילין ורואה תינוק טובע וקודם מוריד את התפילין לפני שמציל אותו.

רבקי78

New member
חוץ ממה שמציין מנחם המאירי ב"סוטה"?

כי באותו מקום שמצוינות הדוגמאות שהבאת, מופיעה דוגמא נוספת לחסיד שוטה: אדם שמתענה כל יום.

אני אישית נתקלתי בכמה מצבים (באשדוד דוקא, כשגרתי ברובע גדוש חסידי גור) שכניתי את האדם:"חסיד שוטה", למשל: אשה (זרה לו)שנסתה לרדת מהאוטובוס עם עגלה ותינוק+תיק, והשוטה ראה, וחכה שתסתדר לבד. לא הושיט יד.

לי יש כמה סיפורים

לדוגמא יש לי חבר עוור יום אחד הוא הלך ברחוב ובאתו זמן היו פחי זבל על המדרכה אני ההיית רחוק ממנו שנינו הינו בדרך לעבודה והאטובוס שלו היגע קודם אז הוא התקדם ברחוב אני ירדתי מהאוטובוס וראיתי אותו הוא ניסה בלא הצלחה לפלס דרכו
דרך פחי הזבל באותו זמן היגע דתי מהכוון השני שכנראה חזר מבית כנסת מכוון שהיה עם הנרטיק של הציצת ראה אותו ולא עזר לו כי הוא לא רצה לתקרב יתר מדי לפחי הזבל עם ציצית(אפילו בתוך נרטיק)לסוף צעקתי לחבר שלי שישאר במקומו ואני יעזור לו כשאגע אליו

כל חסיד הוא שוטה, לא כך?

מזגזגת2

New member
כך ולא אחרת

ואם הוא מהדר בוויסע/שוארצע זאקן/געפטעטיקא הויזן/סטרוקס וכל כיוצ"ב
הרי הוא זוכה בתואר שוטה השוטים!

שראליס

New member
אפשר קען מען זיך צוזאמען קומען אין די גרויסע

עפל?

שראליס פון די גרויסע עפל

טוב, נראה לי שמיצינו

אלא אם כן אתם רוצים להתחיל לתרגם את ההודעות שלכם. אם לא, הואילו נא לחזור לשפה השלטת כאן.

למעלה