חסיד אומות העולם

ruthla

New member
חסיד אומות העולם

שבנו הבוקר 10 בני משפחה,3 דורות מטקס הענקת אות חסיד אומות העולם בברטיסלבה. האות ניתן למריה וסטפן ליחי שסיכנו את חייהם וחיי ילדיהם להצלת בני משפחתנו.פועלם היה בתחומים רבים באחת הפעמים הצליח סטפן שהיה חבר קרוב להוציא את חמי מטרנספורט לאושוויץ כשהיה כבר על קרון רכבת בפופרד(סלובקיה)הצילו את בעלי ואימו מספר פעמים בנוסף החביאו בדירתם ובמרתף ביתם אחדים מבני המשפחה זאת בשעה ששכנם הקרוב היו מיור גרמני ו2 בניו בהיטלר יוגנד ועוד ועוד......ועוד...מריה עצמה היתה גרמניה ושיתפה פעולה עם בעלה בהצלת יהודים.האות ניתן לבנם בן ה - 83אף הוא סטפן שבהיותו נער צעיר סייע לאביו.

מרגש מאוד.
על השיתוף

shlomit80

New member
באמת מרגש. האם תוכלי להוסיף פרטים על הטקס?

מי ערך? מי השתתף בו מלבד המשפחה שלכם ובן המשפחה המצילה?

ruthla

New member
תשובה - טקס

הטקס נערך על ידי שגרירות ישראל בסלובקיה בשיתוף יד ושם והשתתפו בו נשיא סלובקיה,יו"ר הפרלמנט,ראשי הקהילה היהודים ומכובדים.היו 300 אורחים.מלבד הנאומים על ידי המכובדים הוקראו סיפורי ההצלה (היו עוד 4) והוקרנה מצגת על כל סיפור הצלה.היה ראיון עם בעלי בעתון מהחשובים בסלובקיה ובנוסף ליווה אותנו צוות טלויזיה מקומי למקומות הרלבנטיים(מחבוא,מטה גיסטאפו) .כמובן שקשה בעזרת מקלדת המחשב להעביר את סערת הרגשות שהיתה ועדיין קיימת.אשמח לתת מידע נוסף באם יתבקש רותי

שרי סילבר

Active member
איזו התרגשות
קשה להיכנס לנעלים שלכם, אבל אני יכולה לתאר לעצמי שאתם בסערת-רגשות ועדיין לא נחתתם.

עב

New member
טקס מכובד ביותר

וגם נעשה צדק למשפחה האמיצה.

ariehprh

New member
אכן נשמע מרגש ומסעיר - אינני יכול לתאר לעצמי

עד כמה. אצלי אין סיפור כזה, אך הסיפור הזה וסיפורים אחרים גורמים לי לשנות את דעתי ואני מקווה לבקר בעתיד בעיר הולדתם של הורי - נולדו באותה עיר צ'נסטוחובה בפולין. בעבר סרבתי לכל הצעה לנסוע לשם בגלל אבי, אך עם השנים אני בכל זאת מסתקרן ומקווה שאוכל להתגבר לסוע. אריה

למעלה