חסידות

חסידות

אני מתלבט אם ללמוד אתזה אני כבחור שלמד בישיבה ליטאית יודע שזה פסול מטומטם . אבל באלי להגדיל תידע המקיף שלי ברוחניות כי זה מענין וגם אולי אני יתחבר יותר ליהדות, קראתי גם דוקא לא מאדם דתי שעל ידי רוחניות האדם מתפתח מצליח וזה הסוד להצלחה בעסקים זה יצירתיות אז זה פשוט מתחיל לקסום לי .. ואני מדבר על לימוד חסידות חב``ד , היא נראית לי הכי גבוהה ומענינת, כבר מצאתי איזה בחור חבדניק נחמד נראה לענין וחכם וביקשתי ממנו שילמד איתי .. נראה מזה הדבר הזה .. אה גם מדונה .. אני לא לבד . אנימקווה שזה יבלבל לי

*הכוונה ללימוד תניא ושא החסידות

לא סתם איך להיות חסיד כאילו מנהגים וחיצונית כי זה לא מענין אותי ואני לא הולך להיות כזה.

סלסרו

New member
לדעתי כדאי לך לקחת קורס בסיסי בכתיבה עברית.

לא קורס ספרות, אלא כתיבה. דומני שיעזור לך בחיים הרבה יותר מאשר לימודי תניא.

נשמה

זה שאתה לא מבין אותי זה בעיה שלך. אני פשוט לא מתמקד בכתיבה ולא שם הרבה פסיקים אז אם תפסת אותי על הלשון קח צל``ש ואגב אם אתה אדם כל כך חיצוני אני גם לא יקשיב לך

סלסרו

New member
לא כתבתי את זה להעליב, אלא כעיצה טובה.

לדעתי קורס כזה יכול לעזור לך רבות, באמת. מתנצל אם ההצעה פוגעת בך.

תראה

אוקי חשבתי אתה שיטחי . לפעמים אני כותב מהר כן אנלא משקיע הרבה בזה אתה צודק . אבל זלא מסובך לקרוא ולהבין אותי . אולי יש עילגים שיטחיים שלא מבינים או מתאמצים בסדר אני מדבר למי שמבין אותי בין כה

סלסרו

New member
בא נראה את ההבדל:

כתבת: "אוקי חשבתי אתה שיטחי . לפעמים אני כותב מהר כן אנלא משקיע הרבה בזה אתה צודק . אבל זלא מסובך לקרוא ולהבין אותי . אולי יש עילגים שיטחיים שלא מבינים או מתאמצים בסדר אני מדבר למי שמבין אותי בין כה" שיפוץ קל: "אוקי, חשבתי שאתה שיטחי. לפעמים אני כותב מהר. כן, אני לא משקיע הרבה בזה, אתה צודק, אבל זה לא מסובך לקרוא ולהבין אותי. אולי יש עילגים שיטחיים שלא מבינים או מתאמצים. בסדר, אני מדבר למי שמבין אותי בין כה." אתה רואה איך שיפוץ קל הופך את מה שכתבת להרבה יותר קריא?

רותם 36

New member
סלסרו../images/Emo140.gif../images/Emo3.gif

אתה מחפש אותו "בקטנות " מה זה משנה איך הוא כותב ? העיקר שהוא מובן

סלסרו

New member
לא מחפש אותו.. רק מייעץ לו.

אם את מעסיקה, ובאים לפניך שני מועמדים שווים אך האחד עילג שבקושי יכול לכתוב, והשני כותב בהיר, צהיר ונהיר, את מי תעדיפי? אם המעסיק שלך יבקש ממך לשלוח אימייל או מכתב, ויתברר שהכתיבה שלך עילגת, איך זה יראה? (זה היפותטי, כי בתור דיילת את לא זקוקה לכישורי כתיבה, וממילא את כותבת היטב). כילו, באמת צריך להזביר למה כתיבה נאותה יכולה לעזור בתחומי עבודה? יש כאן גם ענין נוסף, שכתיבה עילגת מורה על זילזול של הכותב בקורא. היוצא מכלל זה הוא, כמובן, דיסלקטים.

הלו

לך למטפל שיוציא ממך את כישורי החפרנות ומהר.. בבקשה תפסיק לחפור ותמצא פרטנרים אחרים תודה . נ.ב תתמצא יותר בחברה ותראה תשפה של האנשים . אה והערה קטנה עצם זה שאתה לא כותב כמו סופר ומקרא אז אני מרגיש זלזול

יש אנשים שלא רוצים לשמוע, עזוב...

מה נסגר החלטת לחנך את העם על שגיעי כתיב וסימני פיסוק?

סוג ב

New member
לא כולם מושלמים

אפשר לכבד גם את אלה שלא כותבים עם פסיקים, נקודות ומרווחים בין השורות. אל תשכח שרוב חברי הפורום באים מבתים חסידיים, שבמקום ללמוד דקדוק, הם חרשו על הגמרא. הם עוד לא יצאו ללמוד. הם אנוסים. חוצמזה, הרבה כאן גולשים דרך הפלאפון, כיוון שאין אינטרנט בבית ואז בכלל, אין להם הרבה אפשריות עיצוב על הפון.. אני אישית, למדתי בחו"ל את רוב שנות היסודי, גם לי יש שגיאות. אנחנו בני אדם וזה לא אוניברסיטה כאן.

עשן89

New member
התגלגלתי מצחוק.

כל התגובות לא נוגעות לשאלה.אבל תודה על החיוך.

rachel437

New member
ביקורת בונה

אני שמחה אם מעירים לי על טעות כתיב, "איזהו חכם הלומד מכל אדם".

אם אתה כותב כאן בכוונה

(למרות שאני בטוח שלא, פשוט לא קראת מספיק, זה ברור) אתה סתם טיפוס מציק, שמשגר לנו הודעות שצריך להתאמץ לקרוא אותם, משל היו כתבי עמנואל קאנט, בשעה שהן גרועות במידה אינסופית. אז כלך מדרך זו, זה טיפשי ומגוחך, וגם לא מכבד אותך.

סלסרו

New member
תוכיח!

תוכיח שאתה כותב כך בכוונה. תכתוב פיסקה בעברית תיקנית, ללא שגיאות כתיב, ללא שגיאות תחביר, בצורה ברורה ונהירה, ואז נדע שכשאתה כותב בצורה עילגת אתה עושה זאת בכוונה. בא נראה אותך. מוכן?

למעלה