חסידות ויז'ניץ

חסידות ויז'ניץ

בעוונותיי הרבים עבדתי פעם במוסדות של חסידות ויז'ניץ, ובאמת מדובר היה, בכל אופן לפני כעשור מינוס, במוסד מיינסטרימי לחלוטין.
ועכשיו התוודעתי לזה, שהאדמו"ר החדש עומד לקחת הכול וללכת אחורה אל זמנו של סבו.
הבנתי ששפת העברית נאסרה לשימוש ועוד ועוד.
איך החסידות שהתרגלה למעט שפיות ונורמאליזציה עומדת להגיב על כך?
האם אין חסידים שבא להם למות מזה? לא מנסים לעצור את המירוץ לאחור?

ממש לא היה שם עברית אידישאית.

הם הביאו מורות מבחוץ לגמרי. מסלולים רגילים, השכלה שכל בת חרדית מסמינרים אחרים מקבלת.
יכול להיות שהרמה הלימודית לא הייתה מהגבוהות, אבל זה היה מוסד פשוט נורמלי. ועכשיו... מי יודע?
אני רק חושבת, שאם הייתי חלק מהחסידות, ופתאום בום! דברים משתנים בכזה אופן זה היה משגע אותי.

רבקי78

New member
היי:)

בבית הספר היסודי בויזניץ כבר לומדים ביידיש 8 שנים לפחות.
למודי קדש ביידיש, והשאר בעברית.

זה התחיל מכתה א', וכל שנה עלה כתה.

אגב, למדתי בויזניץ...אולי אפילו היית מורה שלי. מצחיק:)

המורה בת גילך ?

איך היא הייתה מורה שלך אם היא בת גילך ........
בכל מצב שנה טובה
אבל לא מבין איפה החידוש בויז'ניץ תמיד העדיפו והטיפו לששפת היידיש ולא שפת הרחוב ......כך שאין בכך כל חידוש

רבקי78

New member
גם אתה מאמין לכרטיס האישי...?:)

סתאם סתאם.
אני בת 34.

בויזניץ הטיפו אמנם ליידיש כל השנים, אבל רק לפני כעשור זה עבר לפסים מעשיים של שינוי השפה בבית הספר, מעברית-ליידיש.

נכון שפעם יותר הקילו שם

מסיבה פשוטה שבעבר הרבה חלק נכבד מהתלמידות שם היו מבתים של משפחות שונות ולאו דווקא ויזניץ ....לעומת היום שיש להם אפשרות לבחור ולא לקבל כל אחת
בדיוק כמו שבעבר מורה מודרניות יכלה גם ללמד שם ...לעומת היום שבלי כיסוי על הפאה המורה לא תתקבל שם ....אני עצמי מכיר מורה שבחוץ הולכת כמו יפיפיה ובביס באה עם כיסוי ראש ושמעתי שכבר עושים גם לה בעיות ....למרות שהיא ממש לא מודרנית מי יודע מה

שראליס

New member
החילוק היא שישראל הגר היא קנאי

ואמו היתה אנטי קנאי וובתשכ'ג היה מרידה בויזניץ והסיבה לזה היה שהקנאים מרדו בהשועות משה שהנהיג בבית ספר עברית וכך היה כל השנים עד שחזר בנו הקנאי והתחיל למשוך הגלגל אחורה

למעלה