חסות "לא שיגרתיות"

haroov

New member
חסות "לא שיגרתיות"

עם תום החורף שתלתי זרעי חסה בעדניות עם מצע מתאים. הזרעים נבטו אך במקום לראות חסה "רגילה" עם המון עלים, גדלו לי חסות שהן מעין עמוד ועלים פזורים עלים. האם זה חסה זכר ? האם עקב עיתוי השתילה המאוחר גדלה החסה בצורה מוזרה ? צרפתי תמונה, כך שניתן להתרשם. תודה, ליאב גפן

שקדי

New member
אדניות....לא עדניות........../images/Emo132.gif

משום שהן עומדות על אדן החלון.............

haroov

New member
יפה.. תודה על התיקון

בכל מקרה לעצם העניין.. את החסות לא מעניין השם הן פשוט גדולות לגובה ואינני יודע מדוע ? תודה.

שקדי

New member
המממממ.....הטעם בסדר????

אולי חסר להן שמש אז הן רצות למעלה

ruven46

New member
שמרת את השתילים יותר מדי זמן...

או ששתלת אותם מאוחר מדי ! כך נראות 4 החסות שהשארתי לגדול לצורך זרעים ! אין מה לגעת בהן ! רק לצורך זרעים.... כרגע הן מרות ביותר ומכילות בתוך העלים מיץ חלבי כמו ב"חלבלובים" !!! כנראה שזו ההגנה של החסה מפני אוכלי עשב...כדי שלא יהרסו לה מחזור גידול של זרעים ! חסה לאכילה, צריכה להיעקר כשהיא בגובה הקרקע ! כעת היא מרה ואולי לא בריאה למאכל !! ראובן

haroov

New member
מה הכוונה לעקור את החסה ?

כאשר החסה מגיע לגובה הקרקע (כ- 5 ס"מ מעל הזרע) היא עדין מאוד קטנה. האם לא צריך לחכות לחסה בשלה עבה ועם המון עלים ? מה עלי לעשות בקשר לזרעים שלה ? לחכות, לתת לה לגדול כך ? תודה, ליאב

ruven46

New member
משהו בחסות שלך לא התפתח כראוי !

יכול להיות שלא היה להן מספיק מקום מחייה לעומק ולרוחב. אצלי, העברתי אותן לאדמה כשהיו שתילים צעירים והן התפתחו לחסות בקוטר 20 - 30 ס"מ. במצבן הנוכחי, הן לא לאכילה אלא לצורך ייצור זרעים. פעם הבאה שים אותן באדמה, או בכלי גדול יותר.

Boojie

New member
לגבי הנוזל החלבי:

ציטוט מספרו של ניסים קריספיל, "המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם" (שם מטעה, כי הוא ממש לא שלם, אבל בכל זאת ספר מרתק): "...השם המדעי [Lactuca] נגזר מהמילה "חלב" בלטינית על שום המיץ החלבי שהצמח מכיל..." וגם: "...ברפואה הטבעונית מייחסים סגולות רבות לשרף החלבי שבעלים. השפעתו, כך אומרים, דומה להשפעת האופיום. הוא מרגיע, מרדים, משקיט כאבים ובולם שיעול." ולדעתי הצמח פשוט נזרע מאוחר מדי, ולכן התחיל מהר מדי להפיק זרעים, בלי לעבור בדרך התפתחות מספקת של שושנת העלים שבבסיס. אבל אני לא מתמצאת בחסות במיוחד.

טסונמי1

New member
זו חסה? נכון שחסה בוגרת עולה

כלפי מעלה ונוצר "גבעול" מסוים אבל בתמונה הגבעול ניראה מעוצה וחום....... גם העלים לא דומים לעלי חסה אתה בטוח שזו חסה?

מוטי בר

New member
היי, חסה היא צמח חורפי ולא קיצי את

זרעת בסוף החורף ולכן החום גרם מיד לפריחה במקום לצמיחת עלים לאכילה. להבא, יש לזרוע בסתיו ולדלל את הנבטים כל 20 ס"מ לפחות אם רוצים גם לאכול קצת חסה. להזכירך, את רוב החסות אנו רואים לקראת פסח. בהצלחה.

ruven46

New member
היי מוטי, מה שלומך ? נעלמת קצת...

כתבתי למטה לצונאמי, כי כל הקיץ עוד נאכל חסות מהירקן....וכן למעשה את כל סוגי הירקות שמופיעים אצלנו כל השנה...... מגדלים אותם במקררים ? החסות שלי , כמובן היו מוכנות לקראת פסח ! אך סתם מעניין אותי מה הטריק שך החקלאים בנושא החסות... "חממה מצננת"...? שיהיה לחסות - "הרגשה של חורף" ???

Boojie

New member
נו, יש לך יותר מזל מלי.

קיבלתי מתנה כמה חבילות זרעים (מחנות), בין השאר חסה אדומה. ניסיתי להנביט שלוש פעמים. אחוז נביטה: אפס. אפילו זרע אחד מכל החבילה לא הואיל בטובו לנבוט, וזה אחרי שבפעם השלישית כבר השתגעתי לגמרי, השריתי אותם ללילה במים ונתתי להם תנאי אח"מים. מצד שני, יש לי בפריזר חבילה של זרעי פשתן (שנחשבים בריאים מאד). הוצאתי חופן, פיזרתי ככה סתם באדמה, ותוך יומיים הם נבטו ועכשיו גדלים כמו משוגעים. עניין של מזל...

mstolar

New member
כנראה שרק בגלל זה קבלת אותם מתנה

אשמח לשמוע איפה מצאת חסות שונות מערבית/עגולה. אני מחפש רבות אחר חסות יפות (ראיתי כאלה כצמחי נוי בטורקיה) כל סוג של זרעי חסה (שונה מהסטנדרט) תתקבל אצלי בזרועות פתוחות. לעניין הפשתן: מלבד הנביטה, האם הצמח יפה? עד כמה הוא עמיד? ועוד בענייני הנבטה: חומוס גם נובט מהר, ונבטיו מאוד בריאים. אבל הצמח ממש מכוער (לפחות בעיני, ולפחות בינתיים - הוא די חדש בגנתי).

ruven46

New member
היי, לגבי חומוס.....

אין מה לגדל אותו בבית חוץ מחוויה אחת ! ידידי האהוב, חקלאי מלידה, שנפטר לפני כחודש, בגיל 97 - לימד אותנו ! כששיח החומוס הבשיל את פירותיו (כשהם ירוקים !) ויש לך את אותם "בלונים" המכילים 2-3 גרגרי חומוס, תארגן לך מדורה קטנה בחצר, כמה עיתונים יספיקו. עקור שיח, עטוף אותו בעיתות ושרוף אותו. אחר כך יושבים ומחפשים את תרמילי החומוס....ואוכלים אותם ! משהו מיוחד !!

ruven46

New member
טסונמי1, כן זה חסות !

....אמנם במבט ראשון זה נראה כמו פיקוס כינורי.... אך כנראה שהגידול באדנית גרם לצמיחה לא תקינה. 4-3 החסות שהשארתי לזרעים, נראות בדיוק כך אך בגובה של מטר וחצי. הן גדלות באדמה.

טסונמי1

New member
חה חה חה בהתחלה באמת חשבתי

שזה פיקוס כינורי כניראה ש"החסה הכינורית" ניזרע מאוחר מדי

ruven46

New member
כן, אצלי היבול הגדול, היה לקראת פסח

אבל מצד שני, יש עדיין חסות בשוק, ויהיו עוד חסות כל הקיץ. הגענו למצב שיש לנו בארץ את כל הירקות ....כל השנה ! אני מתכוון לנסות ולגדל עוד מחזור של חסות.........בקיץ ! מן אתגר קטן !

למעלה