חנק

eliaooo

New member
חנק

שלום שמי אלי אני בן 24 זוכר את התופעה בערך מגיל 16 קורה בערך פעם בעשרה ימים התופעה היא חנק שמתחיל בשעות הערב ומחזק ונהיה חמור בזמן השינה, בזמן שכיבה. ההרגשה היא חנק בבית החזה ועליה של משהו לא יודע אם זה האוכל או אויר לגרון, כמו ג'ולה בגרון שבאה והולכת, החנק בא והולך כל כמה דקות, הרגשה של משהו בבטן- בית החזה –גרון שעולה ויורד כל הזמן, פירוש שלי : כאילו הקיבה אמרה לעצמה כל זה לא מתאים לי לעכל עכשיו והוא לא נכנס. ההרגשה בלילה מתחזקת כאמור בזמן שכיבה וכשהחנק מתחזק ממש קשה לנשום ואז אני מתיישר לישיבה ומשחרר כמו גראפס עם המון אויר עם ריח של קיא. כאילו הייה לי מלא אויר במערכת העיכול שהפריע למשהו ועכשיו אני מוציא אותו ויכול להמשיך לעוד כמה דקות ואז הכל חוזר מההתחלה, לפעמים עם הגראפס הזה גם מגיעה הקאה, מאוד סמיכה. בזמן השינה של לילה כזה של חנק, אני מוצא את עצמי מוציא נוזלים מהפה ללא הכר, לא רוק, נוזל כמו מים קצת יותר סמיך, בכמויות גדולות, הסדין והכרית מתמלאים בזה, לפעמים שלוליות גדולות. גם לא בזמן שינה לפעמים הפה מתמלא נוזלים ותוך כמה שניות אני מוציא כמות לא קטנה מהפה. אין לי מה לנסות לשתות קר או חם כי זה לא חנק של משהו מיידי זה משהוא שיושב במערכת ולא רוצה להמשיך הלאה וכל מה שאני מכניס מתיישב איתו. בבוקר לאחר אותו לילה, בגלל כל הנוזלים שבפה אין לי את ההרגשה בכלל שאני צריך לצחצח שיניים (לא שזה קשור אבל שיהיה) ,יש לי יציאה יבשה בשירותים (באופן קבוע) והרבה נפיחות בבוקר, ההרגשה היא כמו שאני רואה את זה שבלילה צברתי הרבה אויר, ובגלל שאני חנוק כל בליעה מלווה באויר וחלקו אני מוציא בגראפסים וחלקו בנפיחות. כל דבר שאני מכניס לפה מיד מתחזקת התחושה של החנק ואני יודע כבר שאין לי למה לנסות לאכול דברים, ביום שלמחרת אותו לילה, בגלל אותו חנק שבא והולך במהלך היום אין לי תאבון, יכול לא לאכול דבר כל היום, וגם אם אני אוכל אני יודע שזה לא ישפיע עליי כי ההרגשה היא כיביכול שהאוכל לא מגיע ליעדו בכלל, ולקראת הערב זה עובר. במהלך יום ולילה כזה יש לי התקפים קטנים של גיהוקים המלווים בחנק, לפעמים גם קשה לי לדבר באותם רגעים, גיהוקים של כמה שניות שקשה לנשום קצת. במשך כל השנים נסיתי לבדוק חוקיות של הדבר הזה, אולי כשאני אוכל או שותה דברים מסוימים, או שעות מסויימות, בהתחלה הבחנתי שזה קורה בעיקר בימי שישי בערב, ואז הסקתי שזה קורה בגלל ארוחה כבדה ביום שישי בערב (רק בשישי בערב אוכלים בשר אצלנו), ושמתי לב שזה לא קורה כל יום שישי, ואז שמתי לב שזה קורה גם באמצע השבוע לפעמים, גם שאני אוכל דברים חלביים וקלילים, יכול לקרות אפילו אם אני שותה משהו. זה קורה בעיקר לקראת הערב, לפעמים אני יכול להבחין שאני אוכל משהו בצהריים ואני כבר יודע שזה יקרה בערב. חשבתי שאני אוכל מהר מידיי ובולע אויר, אבל גם אני אוכל לאט וממתין בין ביס לביס ולועס טוב והכל זה גם יכול לקרות, בקיצור לא מצאתי חוקיות חוץ משרוב הסיכויים שזה יקרה בארוחה כבדה בערב אבל גם לא תמיד. שמתי לב שכשעובר מסדורי אכילה מסויימים לאחרים זה קורה לעיתים יותר תכופות כמו למשל מתקופה שאני אוכל בבית למעבר למגורים בלימודים. בצבא הולכתי לרופא, ושלח אותי לעשות בדיקה שבה בולעים חומר מסויים תוך כדי שאני בתוך מכונה ורואים איך זה עובר המערכת העיכול, באותו יום לא היה לי את החנק הזה אז הכל היה תקין ולא היה לי מה לעשות בנידון, הייתי אצל הרופא הכללי שליבנוגע למשהו אחר וסיפרתי לו על זה, הרבה לא היה לו מה להגיד חוץ מלאכול מסודר ולעשות ספורט. לא יודע אם זה קשור אבל בטוח שכדאי לציין שיש לי חזה שקוע מלידה, pectus excavatum, לא הפריע לי בשום דבר בהתנהלות בחיי עד כה. אודה מאוד להתייחסות, הדבר מאוד מסתורי ומעיק כל פעם מחדש.

ינוקא1

New member
שלום.

ברפואה סינית , מה שאתה מתאר נקרא "ליחת אל חומר". זו מעין "חסימה" בחלק העליון של הגוף - כאילו רוצים "לבכות" ולא יכולים. זה קשור הרבה פעמים לרגשות מודחקים , זה משהו שרואים גם בהתקפי חרדה , ועוד. אפשר לטפל בזה בעזרת דיקור , צמחים , הילינג ועוד הרבה שיטות. בהצלחה !

הבננה וטיפול

כתבת בצורה מאד מפורטת על התופעה אבל זה עדין לא עוזר כדי להבין ולדעת איך לטפל. אני מציעה לבדוק את זה יותר ברצינות מול רופא מומחה ובמקביל לטפל ברפואה משלימה. במקום שבו אני נמצאת הומאופתיה נראית לי כמו דרך טיפול מתאימה.. בטיפול ההומאופתי גם מחפשים אחר ההבנה של הבעיה וגם פותרים אותה-תוצאה של ההבנה. כך שתוכל להרויח רווח כפול. כל טוב עירת

0 אור 0

New member
ישנן מספר אפשרויות

אפשר להתחיל לטפל בבעיה שבגישה שמשלבת גופנפש כמו רפלקסולוגיה או רפואה סינית, ולנסות גם לשפר את תפקוד המערכות הפיזיות, במקביל לקירה משותפת אתך של המזונות או צורת אכילה שמזיקים לך, וגם לעלות על היבטים מצד הנפש שקשורים לבעיה, עם זאת, לטעמי עדיין לא מוצה האבחון המערבי של הבעיה. יכול להיות שיש בעיה מבנית במערכת העיכול - זה לא ממש טבעי שנוזלים עולים בלילה בניגד לכיוון המערכת, ם אם יש רגישות למזונות מסויימים. אני חושבת שאתה צריך לפעול במקביל בשני הערוצים - מצד אחד למצוא מטפל הוליסטי שיתמוך בך ויתחיל לעבוד אתך על פתרון הבעיה, אבל מצד שני גם להגיע לרופא מומחה מתחום הגסטרו.

medaker

New member
חנק - מספר שאלות לבירור

שלום eliaooo! קראתי את תאור המקרה שלך והתעוררו אצלי מספר שאלות שיש לברר: - האם אתה מנהל עורך חיים לחוץ ומלא סטרס? -האם אתה מגדיר את עצמך כאדם רגיש ? -האם יש לך חרדות ומצבים דכאוניים? -האם אתה רגיל לאכול אחרי שעה 7 בערב ואם אוכל , אז האוכל הינו בשרי\דגים עם תוספות שונות או פסטות למינהן - הכוונה שלי לאוכל "כבד"? -האם יש לך עודף משקל? -האם אתה מעשן? -האם אתה שותה קפה,קולה ואוהב לאכול שוקולדים וממתקים? אם כן אז תאר כמה ביום.

eliaooo

New member
תשובות

אורח חיים קצת לחוץ בעיקר בזמן הלימודים מגדיר עצמי כרגיש אין לי חרדות ומצבים דכאוניים רגיל לאכול אחרי 7 בערב משתדל מאוד שזה יהיה קליל, קליל מאוד אפילו אין לי עודף משקל לא מעשן שותה קולה ואוכל מתוקים בכמויות סבירות מאוד

borisml1

New member
חנק

שלום eliaooo!!! דבר ראשון שהייתי ממליץ לך - להמעיט עד להפסיק בכלל לאכול ולשתות מזון ממריץ (סטימולטורים) , כלומר-לא קולה,לא קפה,לא שוקולד, לא פחמימות פשוטות מכל סוג שהוא, לא אלכוהל, לא ממתקים. ואני אסביר למה! מכיוון שנראה לי ואתה גם כתבת על כך , אתה טיפוס רגיש ואמוציונלי, כלומר ייתכן שיש לך חוסר איזון בפעילות מערכת עצבים האוטונומית שמתבטאת בדומיננטיות של המרכיב הסימפטטי של מערכת זו. תופעת חנק שהינך מתאר נקראת בסלנג המקצועי "סינדרום של גלעין השזיף" שמתבטאת בספאזם בשרירים באזור הגרון. כיוון אחר שכדאי לבדוק - ייתכן ויש לך אסטמה או התקף אלרגיה. כל זה רק השערות שאני מציג מכיוון שאינני רואה אותך פנים מול פנים. סטימולטורים שתיארתי גורמים לחוסר איזון של מערכת עצבים אוטונומית ובמיוחד לאנשים שמוגדרים רגישים ואמוציונליים ולכן מומלץ להימנע מהם. מה שכן מומלץ - פנה לתזונאי\ית מקצועי לקבלת ייעוץ. וכמובן ,משום שאני בא מעולם הדיקור (רפואה יפנית) - הייתי ממליץ לך מאוד לעבור סדרת טיפולי דיקור אצל מטפל מקצועי. בוריס

למעלה