חנקן- גז דליק או שלא

ac cobra

New member
חנקן- גז דליק או שלא

חנקן כגז הוא דליק או שלא. גם מצב של דחיסה. יותר מאוחר יהיו לי עוד שאלות בתודה, אלי

guylev2

New member
אני לא בטוח

אבל עד כמה שאני יודע הוא לא דליק החנקן הוא 78% מהאוויר בערך, ואם הוא היה דליק אז האוויר היה פשוט נשרף...

TheFinalCut

New member
ממש ממש לא דליק

גז חנקן בצורת N2 הוא אחד החומרים הטבעיים היציבים ביותר. קשה מאוד לשבור את הקשר המשולש בין שני החנקנים גם בהשקעת אנרגיה רבה, וחום או אש בהחלט לא גורם לו להתפרק לתוצרים אחרים כמו גזים אורגניים דוגמת מתאן ובוטן.

תיקון קטן

לא צריך אנרגיה ממש ממש גבוהה.... מספיק 762 מעלות צלסיוס או משהו בסביבה (ברח לי המספר המדוייק) ואז מתחילה בעירה של האוויר , המים והכל הכל הכל ... בשביל זה כשאנחנו נכנסים נגיד לתוך בניין בוער אנחנו נותנים 3 מכות מים בצורת רסיסים בשביל לקרר את האווירה מהר מהר...

TheFinalCut

New member
אוויר אינו בוער

בערה זה תהליך מוגדר וספציפי בו חומר (לרוב אורגני) משחרר אנרגיה כתוצאה משינויי מבנה כימי, מצורות ברמה גבוהה יותר של אנרגיה לרמה נמוכה יותר של אנרגיה. לרוב בערה מתרחשת באמצעות השקעה התחלתית של אנרגיה (לרוב חום, בצורת ניצוץ) שמאפשרת את התחלתה של תגובת השרשרת. מים בוודאי אינם בוערים וחנקן גזי עוד פחות, גם ב- 800 מע' צלסיוס. הריכוז של מתאן באויר כה קטן שאין סיכוי שבעירתו תשנה משהו לכאן או לכאן, וגם אם הוא כן יבער, זה יקרה בתוך שניות (ואף הרבה מהר יותר) ולא יתרחש למשך זמן ארוך. בטמפ' כזו, לעומת זאת, הלחץ של אויר שייכלא בחלל סגור, יהיה גבוה מאוד, כך שפתיחת דלת או חלון יכולה לגרום לשחרור לחץ מהיר ובריחת אויר ואש שעלולים להיות מאוד מסוכנים. אני מניח שזו הסיבה שכדאי לקרר את האוירה לפני שנכנסים. ייתכן שזה מסיבה אחרת, אך זה בוודאי לא כדי להפסיק את "בעירתו של האויר".

תיקון

צודק לגמרי.. אנחנו מביאים מכות מים בשביל שהמים לא יבערו אמרתי שהאוויר בוער וטעיתי מאוד.. סליחה!! מה שאמרת בנוגע ליציאת אש וכל זה קוראים לתופעה לשונות אש , וכאשר פותחים חדר בוער זזים לצד השני ככה שהלשון אש לא תפגע בך.. מקררים את האוויר שהמים לא יתפרקו ליסודות שלהם כי הם יסודות פציצים ומסוכנים מאוד...

למעלה