חנן בר-סלע

חנן בר-סלע

מישהו שמע אותו/עליו?? הוא נחשב מהשורה הראשונה? סתם מעניין..

BobMarly

New member
בהחלט נחשב

אני לא שמעתי דיסק שלו כך שאני יודע מה הוא נחשב . אבל אני לא יודע לחוות דיעה.

asaf2000

New member
לא אוהב אותו

הנגינה שלו איטית מאוד גם בשירים הקצביים ופשוטה מדי בשביל קלרינט, הוא לא מנצל את הכלי הזה מספיק.

meir99

New member
כמה מחשבות על כליזמר

את חנן בר סלע ראיתי לפני כמה שנים הוא עשה לטעמי הרבה רעש ונראה לי שפחות היה לו "ענווה " והיה לו לבוש כליזמרי כובע עגלונים ווסט. סוג הכליזמר שהייתי רוצה לראות זה בדיוק הכליזמר של ליאון שוורץ שנולד בבוקובינה ובין הניגונים הוא מספר על העולם של אז(ההקלטות ביתיות)למשל על ניגון שלמד אצל ר' שולם שהיה נצר למשפחת הבע"שט והיה רב בסטורוז'ינה ובבוקובינה.ליאון מוסיף (באנגלית) אני ואבי היינו הולכים לבית הכנסת של הרב בראש השנה ויום כיפור כי הוא היה דאוויני ( נדמה לי ביידיש מחזן) והתפילות שלו היו אושר עילאי ממש מעולם אחר והניגונים של ליאון שוורץ הרבה פתיחות אה לה דוינה לפני ניגונים וטרילים . .אח ! סיפורים כאלה של העולם של פעם .

אתה יודע מה?

נהניתי מהסיפור.. מה דעתך לעשות פה פינה יומית/שבועית של סיפורי כלייזמרים פיקנטים כאלו שמדביקים בך אחיזה כלשהוא בעבר האותנטי הקסום ההוא, אה?

meir99

New member
תודה על המחמאה איש ברם אין לי הרבה

סיפורים נראה לי שלאיש הרוח יש הרבה סיפורים מצפת הישנה ומאנשים עתיקים. אפשר שמי שיש לו סיפור מעניין יוכל להביאו עם הקשריו. אני פשוט כרגע בענייני כליזמר של פעם אז דבר גורר דבר ומעורר את הדחף לדעת ולקרא וזה כמו בולמוס ללא סוף. אז הנה עוד משהו של ליאון שוורץ:הוא מספר שבהלמניצה (אם אינני טועה בשם) באו לגור צוענים ומוסיף באנגלית החמה שלו And they were musicians. אתה מרגיש את ההערכה הרבה שלו להם כמוסיקאים. משהו נוסף מעניין שאמר באנגלית (העברית שלי ): אתה יכול לשמוע את המוסיקה הכי טובה ויפה בעולם כדי לחוש בטעם שלה אתה צריך לנגן אותה זה כמו אחד שנכנס למסעדה ורוצה לאכול אתה לא יכול לדעת מה הטעם ע"י שתשאל אחרים אתה צריך לאכול בעצמך. בקישור למעלה הבאתי ניגון של שני חברה מוכשרים בסגנון שמזכיר אותו ואת הכליזמר האינטימי של פעם.

מאיר

כשומעים מוזיקה שנוגעת ללב ומדברת לנשמה מקובל לומר "-זה מוזיקה יהודית, שומעים..!!!`` למרות שאם מתחקים אחר שורשם של הניגונים לא מן ההכרח שכך הוא.. וכאן אני מתקשה רבות, הרי ללא ספק כשאתה שומע לחן כלשהוא אתה מאבחן ומאפיין לפיו את היוצר שלו, ואיך זה באמת שניגונים טהורים וזכים כ"כ יוצאים מנפשות טמאות לרוב, ניגוני חב"ד למשל.. וסתם הרבה מן הכליזמרים נולדו אי שם באיזה בית מרזח ברוסיה.. האם זה בגדר חכמה בגויים תאמין? לא נראה לי, כי פה אני לא מדבר על אלמנט החכמה והאומנות שבזה אלא על הנשמה שאחרי התווים.. אנשים פעם היו מעודנים יותר, או מה?.. מה דעתך? אשמח אם תגיב..

meir99

New member
תראה זה נושא מעניין וקשה מה שהעלית

לדעתי ואתייחס לכך מהיבט פסיכולוגי כי זה מסביר לי הכי טוב בראש את הדברים אז ניתנה אמנות ומוסיקה לעולם וכל אחד יכול ליטול.הביטוי מוסיקה יהודית נוצר מהצורך הנפשי של היהודים לבטא עצב גם בזמן שמחה (לבנה לא מסויידת בבית חדש חתן שצם ביום חופתו)היתה לצוענים רגישות גבוהה אבל לעתים אורח חיים גס אוטם את האדם ובטח אז שתו והסתובבו בין העיירות ולעתים ברגע התפקחות קולט האדם את אפסותו והשבירות שלו ואז הוא מלחין לחן ששובר את הלב. בניגונים המכוונים יש ניגון אחד ששמע רב מצועני שמדבר על הצמאון שלו לשתות וודקה ובאו היהודים וגיירו את זה והמשילו את זה לגעגועים שלנו לאבינו שבשמיים. אם נחשוב נראה לי שיש לבני האדם צורך פנימי לפעמים(לא תמיד לא להבהל) לשמוע ניגון מלנכולי עצוב כזה כמו רוזינקאס ומנדלן או איידישע מאמא ואז הוא מזדהה בחלקי נפשו עם זה וזה דוקא גורם לקתרזיס ומאפשר להמשיך הלאה.במוסיקה התורכית הקלסית ידוע שיש צורך אחרי נגינה סוערת לאזן ע"י מוסיקה מלנכולית באמצעות תקסים (לדבריהם זה מאזן את הרוח) זה לא הכל רק בינתיים

אגב, ע"ד הקבלה יש בזה גם עניין

לקחת שירים ממקורות זרים ולזקק אותם וכו` בקיצור להעלות ניצוצות.... אבל אין לזה קשר כמובן למה שהסברת..

למעלה