חנינה לקרבן האונס

almog4

New member
חנינה לקרבן האונס

היום בעיתון: מלך סעודיה העניק חנינה (!) לקורבן אונס, ומנע ממנה 200 מלקות. http://news.walla.co.il/?w=/2/1210560 לכאורה אפשר לומר "תראו את המוסלמים הפרימיטיבים". אלא שלצערנו, ההלכה היהודית לא כ"כ שונה. במדינת ההלכה שיום אחד תקום כאן - עלולה להתרחש סיטואציה דומה. זוכרים את ספר דברים כ"ב ? "...כי יהיה נערה בתולה מאורשה לאיש, ומצאה איש בעיר ושכב עימה, והוצאתם את שניהם אל שער העיר ההיא, וסקלתם אותם (את שניהם) באבנים ומתו: את הנערה על דבר אשר לא צעקה בעיר ואת האיש על דבר אשר עינה את אשת רעהו; וביערת הרע מקרבך". (דברים כ"ב 23)

זה נתון לפרשנות רחבה

ובפועל: "על דבר אשר לא צעקה" מתייחסים לזה כיום רק אם היתה לה אפשרות לעצור את זה ולא עצרה. כלומר: אם לא היתה בידה האפשרות למחות, הכלל הזה לא קיים. וזה כולל: איומים פיזיים (כמו אונס באיומי סכין), הפעלת מניפולציות נפשיות (אני אהרוס לך את השם...) ואפילו אם היא מאיזו סיבה מתביישת מפני אנשים שהיא יודעת שהם נמצאים בסמוך.

uri80

New member
כן, הם פרימיטיבים. לישם נורמות של לפני

אלפי שנים - היום, זה לא מעשה נורמלי או שפוי. נכון לכל תרבות.

אבזץ

New member
למזלינו, החרדים לא שולטים במדינה

(אופס. הם כבר כן...). לכן, יש מקלטים לנשים מוכות. עם זאת הם יודעים להרוג את הנאנסות ואת הנאנסים בדרכם הייחודית (בדיכוי נפשי שלפעמים המוות טוב ממנו) ואילו האנסים מסתובבים שם בריש גלי.

rigoletto111

New member
כבר אלפי שנים לא סקלו פה נאנסות

אני לא מאד מוטרד מטקסטים שכבר אלפי שנים נהוג לפרשם אחרת. גם "עין תחת עין", כתוב. הבעיה היא שהסעודים כן מיישמים...

והעיקר לא לפחד כלל

למה? ביחד עם הרבה דתות עוברת היהדות תהליך ברור של מודרנה לפי רוח המקום והזמן. ולכן,קצת אמונת חכמים שיידעו להתאים את הפסק לפי התרבות בת דורנו לא תזיק לאף אחד. אגב, מאיפה שאני הגעתי עזרו כמה שיותר לנפגעות ונפגעים וגינו כמה שיותר את האנסים, אני מכיר מקרים שיהודי חרדי שגדל במאה שערים הסגיר אנס למשטרה. עם כל הכבוד , זה לא הבעיות של היהדות...

סלסרו

New member
נו, ב'מת, כאילו שהחרדים הולכים לפי התנ"ך

אני מחכה לראות איזו סערת רוחות התקשורת המערבית תעשה מזה. (יע, רייט)

למעלה