חניך בעייתי / sprkling diamond

zivadina

New member
חניך בעייתי / sprkling diamond

אני מדריכה בתנועת נוער, ואחד החניכים בעייתי. מאובחן בבעיות התנהגות ונמצא בטיפול תרופתי. במועדון הוא אלים, פיזית ומילולית, ומהווה סכנה לשאר החניכים. האם בטיפול בתנועת נוער יש כדי לשפר ולעזור לו? למי כדאי לפנות? האם לתת לו את היחס המיוחד שהוא דורש? האם להשעות אותו מהסניף? מעט הכוונה תעזור, אפילו למקורות מידע, רוב תודות..

zivadina

New member
מנסיון של אמא

לזכות המדריכים של הבן שהיה בעייתי בהתנהגות, אני חייבת לציין את סובלנותם הרבה ואת נסיונם לשלב אותו בפעילויות עם כולם. לפעמים אפשר להצליח בשילוב החברתי בתנועה יותר מאשר בבית הספר, היות שאין לחץ של לימודים ואפשר לגוון את הפעילויות וגם את המשימות שנותנים לילד. לדעתי, את צריכה לדבר עם ההורים שלו ולהסביר שאי אפשר לקבל חניך שמסכן את שלומם של שאר החניכים. לא ברור לי מהו הטיפול התרופתי שבו מדובר, אבל יש תרופות, כמו ריטלין, שמחזיקות רק לשעות מסוימות (בד"כ בית הספר), וניתן לבקש מן ההורים שלפחות בתחילת השנה יתנו לילד תרופה גם אחה"צ, כדי שתשפיע על התנהגותו בזמן הפעולה. הרבה הורים מוסיפים כאן תרופה לזמן הצהרון או הכנת שעורי הבית, ופעילות בתנועה היא חשובה מספיק כדי להקדיש לה תרופה. דווקא ילד כזה זקוק מאוד לפעילות חברתית, ואני מקווה שההורים מודעים לזה ומוכנים לשתף פעולה. את לא אמורה לפתור את הבעיות של הילד במקומם. לא הבנתי מהן בעיות ההתנהגות של הילד. כל בעייה מצריכה יחס אחר. גם בשביל זה את צריכה שיחה יסודית עם ההורים.

05 מיכל

New member
מדריכה חביבה, ריגשת אותי ממש!

מחמם את הלב להיווכח באחריות ובמסירות שלך למצוא דרך אל החניך. המשיכי והצליחי!

למעלה