חניית דו"ג בחיפה

rotemshi

New member
חניית דו"ג בחיפה

חיפה היא כמובן לא תל אביב מבחינת כמות הדו"גים ולכן אין לנו מקומות מסודרים להחנות, בשום מקום. וגם אין שלטים בעניין.

האם מותר לי להחנות על המדרכה? פקחים ברוך השם לא חסר ואני ממש מפחדת מעניין הדוחות...
אם מישהו יודע, שמע על מקרה של דוחות בחיפה אשמח לשמוע! תודה :)

NEO83

New member
עוד לא יצא לי להיתקל בדוחות חנייה

בחיפה, תנסי לחנות במקום שבו את לא חוסמת אף אחד, משאירה מספיק מקום להולכי רגל, בהצלחה

אם פי 3

New member
מי אמר שאין?

יש לפחות מקום אחד עם חניית אופנועים מסודרת, משולטת, מקורה - עם מוט מחובר לבטון לקשירה - באוניברסיטה.

וחוץ מזה - באופן כללי, בחיפה הרבה יותר סובלניים לדו"ג. לא ידוע לי על דוחות (אם כי אני לא רוכבת הרבה בתוך העיר, ועוד פחות חונה שם), וגם ברכיבה לא מקפידים כמו בגוש דן. אפילו הנהגים הרבה יותר ידידותיים, וכמעט כל יום מכוניות זזות ומפנות לי את הדרך - אפילו אוטובוסים ומשאיות...
זה כמובן לא ביטוח או הבטחה, אבל זה נחמד.

rotemshi

New member
מזתומרת מפנות לך את הדרך?

כשאת עוברת בינהם ברמזור?
האמת שאני רוכבת מתחילה אני עדיין מפחדת לעשות את זה חחחח

אם פי 3

New member
כן

כשעוברים בין טורי המכוניות ברמזור / פקק - ומגיעים למקום שצפוף מכדי לעבור (עם החלמטרונית, זה קורה הרבה). אני לרוב לא מחפשת דרכים אחרות, אלא מחכה בסבלנות. הרבה מאד פעמים, נהגים ששמים לב, זזים קצת כדי לפנות לי מקום לעבור. מקפידה לסמן להם "תודה" עם הראש.

אם את מרגישה חדשה ולא בטוחה מספיק - אל תעשי את זה.
מה שכן, כדאי למצוא מגרש נטוש ולהתאמן, כדי לשפר את תחושת השליטה בכלי. ובהמשך גם לעבור קורס רכיבה מתקדמת (אולי סופסוף נצליח לארגן קבוצה צפונית? ואז אוכל ליישם את המלצתי P-: )
אה, ובפורום הזה לא מקובל להשתמש ב"חחחח".

rotemshi

New member
וואלה כיף לשמוע שיש נהגים כאלה.

רק לא מזמן חזרתי לחיפה אחרי שגרתי בתל אביב ושם זה ממש לא קרוב ללקרות.

Rיקושט

New member
תתפלאי, אבל רוב האנשים בתל-אביב

דווקא זזים.

קורה לי מעט מאוד שאני תקוע בין רכבים ואחד מהם לא מוכן לזוז.

אני מניח שהם פוחדים על המראה שלהם, אבל יש מצב שהם סתם נחמדים.

Rיקושט

New member
ואה כן,

בדר"כ מי שלא זז אלו נשים, ככה יוצא.
נראה שהן יותר מפחדות לעשות דברים חריגים או חסרות מודעות לחלוטין, אפילו יצא לי פעם שנקשתי בעדינות על החלון ועשיתי לה סימן, היא סירבה לזוז.

ולא שאני חושב שאנשים חייבים לזוז, אם אני תקעתי את עצמי בין שני רכבים זאת הבעיה שלי בלבד ואני רואה את התזוזה שלהם כאדיבות נטו ולא כחובה.

למעלה