חנייה מקורה?

אסיא10

New member
חנייה מקורה?

האם כדאי לתכנן חנייה מקורה או לא? עבור חנייה מקורה יש כמובן גם תוספת עלות לאגרת הבניה ולדמי ההסכמה למנהל, האם זה כדאי?

calya

New member
לדעתי אין בזה שום תועלת.

אותי הכריחו לתכנן אחת כזו (זה בתב"ע אצלינו). מיותר לגמרי והלוואי שלא הייתי צריכה.

מאגר

New member
זה תלוי במספר דברים שחשוב לדעת אותם

1. באיזה איזור בארץ 2. כמה ילדים יש 3. כמה מכוניות יש 4. מה עלות המיסוי על השטח הזה. ולפי זה אפשר לדעת את הכדאיות של זה ויש עוד מספר דברים שלא ניתן לפרט אותם בפורום ובצורה פומבית

צימעס

New member
מה לא ניתן לפרט בפורום?

האפשרות להשתמש בחניה שלא בשביל לחנות בה?

איריסג

New member
אני בדעה הפוכה מקליה

במקרה שלנו - אחד הדברים שהכי "נלחמנו" עליהם (ואני מקווה ומחזיקה אצבעות שאכן אושרו) זה הצמדה של שתי החניות המקורות לכדי חניה מקורה אחת (והשארה של שתי חניות לא מקורות - צמודות בצד השני של המגרש. אנחנו בונים על מגרש של דו). הסיבה היא שאנחנו דווקא רואים המון יתרונות בחניה מקורה שצמודה לבית. בראש ובראשונה כמובן השמירה על המכוניות (למי שזה לא מכונית מפיסינג, זה פרט די חשוב... ) - האפשרות לסגור את המכוניות באופן שלא יראו איזה רכב בדיוק עומד בחניה, והאפשרות לשים אזעקה עם גלאי נפח וכו'. ומעבר לזה - להכנס עם תינוקת , קניות וכו' - לתוך מבול - זה לא כייף. להכניס תינוקת לאוטו רותח - זה אפילו בעיני פחות כייף מגשם. ובמקרה שלנו - החניה המקורה הסגורה תאפשר לנו להשתמש במוסך גם כמקום נוסף לאחסון - למשל של אופניים יקרים על כל ציודם - דבר שלא הייתי משאירה בחוץ בחניה רגילה. הבעיה המרכזית אצלנו בישוב היא שהחניות המקורות הפכו להיות "ישראבלוף" - וכל אחד הפך את החניה לחדר נוסף. ולכן עושים המון צרות עם זה - גם לאנשים כמונו - שבאמת ובתמים רוצים להשתמש בחניה המקורה - לצורך המקורי שלה...

happy

New member
מסכימה מאוד אני מאוד בעד

בתור אמא ל 2 ילדים קטנים לחשוב על לרוץ בגשם עם ילד אחד הביתה ואז עם הילד השני ובנתיים לחפש מפתח הביתה זה סיוט. עשיתי זה שנתיים. בבית החדש יש שתי חניות מקורות שהן יכולות להסגר ממש ממש לחדר. וגם בחניה המקורה יהיה דיפ פריזר, מכסחת דשא וכל הכל עבודה.

bar 23

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם שתיכן!

הדבר הראשון שעלה אצלי בשירטוט זה חניה צמודה ומקורה. לגבי הקירוי יכול להיות שניפתור את זה ככה שלא יהיה קירוי שמצריך תשלום ארנונה (ראינו פרגולה חשמלית כזו שניתן להזיז את הצלעות שלה עד לכדי סגירה אטומה וזה נראה לנו פיתרון נחמד בשביל שזה לא יחשב סגירה לגמרי וגם יתן לי הגנה מגשם בחורף).

אני בעד - בעיקר משיקולי מזג אויר

גילוי נאות: אני באזור ירושלים הקר ויש לי חמישה ילדים וציוד בסדר גודל תואם להכניס / להוציא מהמכונית.

למעלה