חניות

TrojanRhin

New member
חניות

יש לי בעיה עם חניות. כשלמדתי נהיגה היו שתי מראות בכל צד, אחת רגילה ואחת שמגדילה, שבעזרתה חניתי (והמורה נתן סימנים איך לחנות בעזרתה). הבעיה היא שבכל מכונית רגילה אין כזה דבר, ומה שקורה כשאני בא לחנות זה שאני לא יודע איפה שפת המדרכה, אז אני לא יודע מתי לסובב את ההגה, נגיד במצב כזה (דמיינו שהסימן קריאה הוא שפת המדרכה): ! ! ! _____! :)----:) ^ הסבר קצר: הסימני קריאה והקו הארוך (יחסית..) הם שפת המדרכה. העב"מ שמשמאל למדרכה זה אוטו, והחץ הקטן ימינה אומר שהעב"מ מעוניין לפנות ימינה ולחנות. בנקודה הזאת אני נתקע בשפת המדרכה, כי אני לא יודע מתי לסובב את ההגה. כמובן שזה נהיה יותר מסובך כשאני רוצה לחנות בין שתי מכוניות, אבל זה בפעם אחרת...

shogile

New member
המראה הפנורמית

זאת אותה מראה כמו שהיתה אצל המורה שלך שבעזרתה חנית אז היא תעזור

Itamarro

New member
כמה פתרונות

- ישנן מדבקות קטנות, שמדביקים מחוץ למכונית (על המראה או לידה) שנותנים טווח ראיה מאוד מאוד רחב (מה שלי יש) - ניתן להתקין מראות כמו אצל המורה - ניתן להנמיך את המראה הימנית לכיוון הרצפה, כך שרואים את שפת המדרכה (לא לשכוח להחזיר לפני תחילת הנסיעה!!!) - ניתן להתאמן וללמוד את מימדי האוטו.

Superdror

New member
../images/Emo45.gif

וחידוד קל - כשאומרים מראות פנורמיות - הכוונה היא למראות המותקנות מחוץ לרכב, בנוסף למראות הצד הקיימות. לא מומלץ כלל להחליף את המראה המרכזית שברכב למראה פנורמית. המראות הפנורמיות הנמכרות בשוק עלולות להתנתק במקרה של תאונה, להתנפץ, להפריע לסוכך השמש להיפתח ואף למנוע את האפשרות להשתמש ב"פיצ'ר" המונע סינוור מאחור. מעבר לכך, ברוב הרכבים "המודרניים" מהעשור האחרון, המראות המקוריות שמגיעות מהיצרן מספיקות מעל ומעבר ואין שום סיבה לגעת במראה המרכזית ברכב, אלא ללמוד לכוון מראות כראוי. אם אתה מתקשה לחנות באמצעות המראות המקוריות ומעוניין בתוספת - תוסיף מראות - מעל המראות הקיימות/מתחת, יש המון אביזרים כאלו בשוק, חפש את המתאים לך ותוודא שביצעת התקנה ראויה (חלק מדביקים/חלק מתחברות עם ברגים וכו') כדי שהמראה לא תעוף באמצע נסיעה ותפגע באדם אחר.

תיקון../images/Emo104.gif

המראה המרכזית שיש באוטו היא מראה פנורמית (אומנם קטנה אבל עדיין פנורמית- היא מרחיקה ולא מציגה את המרחק האמיתי של מה שיש בינך לבין מה שנמצא מאחוריך) לכן אני מעדיף (וזו
לשאר: תקנו מראה מלבנית רגילה שתתאים ותוכל להתלבש על המראה שמותקנת באוטו וככה אפשר גם לראות דרך מראות הצד (בהרחקה) ודרך המראה המרכזית(במרחק רגיל)- זה נוח מאוד ומומלץ)

Itamarro

New member
נצל"ש

אני מנסה כבר חודש להבין איך עובד הפיצ'ר שמונע סנוור[ יש לי כמה השערות אבל לא משהו מגובש]. יש לך תשובה לגבי זה?

למעלה