חניונים בצפון

יעלה 999

New member
חניונים בצפון

שלום לכולם, אני אורחת מפורומים אחרים אבל קוראת כאן הרבה ואשמח לעצתכם

אנחנו מתכננים לטייל בצפון בסופ"ש הקרוב או בראשון שני, ממש לפני הסדר. האם יש מקומות לינה שיש בהם אוהלים ומזרנים, כמו החאנים בדרום? ממש לא מתחשק לי לחזור בערב החג עם האוהל המטונף שלנו...
האם אתם יודעים אם החניון בבית הלל כבר פתוח? כתוב באתר שהוא נפתח בפסח. האם יש עוד חניונים בסגנון? האזור של בית הלל הוא בגדול האזור שאנחנו רוצים לטייל בו.
לגבי מסלולים: אנחנו שני זוגות עם שלושה ילדים קטנים (9 חודשים, שנה וחצי ושלוש וחצי). הכי גדול הולך והכי קטן נישא במנשא. בן השנה וחצי הולך היטב ולא יסכים לנשיאות ממושכות, ומצד שני אי אפשר ללכת איתו במסלול מאתגר מדי. חשבנו על השביל התלוי בבניאס אבל הבנתי שהוא מאוד קצר. יש משהו שאפשר להוסיף לו? כדאי לחבר למסלול המעגלי של החצבני (עם נסיעה קטנה בין שני המסלולים?) או שזה יותר מדי ליום אחד בהרכב כזה?
בנוסף חשבנו לנסוע לשמורת החולה.
אשמח לשמוע עוד המלצות למסלולים.

תודה וחג שמח

נתי

New member
לא חניון אבל אולם ספורט

באולם הספורט בדן ניצן לישון במחיר שווה לכל נפש על מזרונים שהם מנפקים (עם שרותים אך ללא מקלחת פעם אחרונה שבדקתי)
צרי קשר עם ינאי שחם מקיבוץ דן ברשימת נותני השרות לשביל ישראל
בניגוד לאחרים האחרים ינאי פונה גם למטיילים ולמשפחות (ולא רק לשביליסטים)
http://shvil.wikia.com/wiki/שירותים_בתשלום_בשביל_ישראל

ממב שידוע לי אין אוהלי ארוח באצבע הגליל אלא חניונים רגילים (אולי שווה לכם לנסות את הדרום המשופע המקומות כאלה)
חניון עם אוהל ארוח יש ליד התבור בכפר הבדואי שיבלי. מקום נוסף בצפון שבו לא תזדקקו לאוהל הוא "אצל שמשון בחצר" בכפר הבדואי כעבייה בין טבעון לשפרעם (המשק הוא בבעלות יהודית אם זה חשוב לכם). שמשון הוא הסוס החביב והאנטיליגנטי המולך בחוה.

לגבי מסלולים: זה הדבר האחרון אליו אתם צריכים להתכונן. הזמן לחוץ והמקומות הטובים כבר תפוסים. מיצאו לכם מקום לינה ואנוט נעזור לכם בתכנון המסלולים. מסלולי טיולים יש בכל אזור ובכל רמת. הלינה חשובה יותר.

יעלה 999

New member
תודה רבה נתי
מצאנו שני אוהלים בבית הלל

בחניון ירוק, מקווה שיהיה שם נחמד. לא ידעתי שזה זמן כזה לחוץ, חשבתי שכולם בבית מבשלים קרפיונים...
לדרום היינו נוסעים בכיף, זה מה שאנחנו עושים בד"כ (מחובבי המדבר), אלא שגם אנחנו וגם החברים עושים את הסדר בצפון ואנחנו רוצים לחסוך קצת נסיעות.
ועכשיו יש לי עוד שאלה - האם יש מסלולים שיוצאים ישירות מהחניון בבית הלל ללא צורך בנסיעה?

למעלה