חניון חנה וסע

• פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
בצומת חטיבה 7, עדיין ריק ממכוניות ו/או אוטובוסים.
העבודות הסתיימו מזמן, אז בשביל מה בנו אותו בכלל?

EHP12

Well-known member
בצומת חטיבה 7, עדיין ריק ממכוניות ו/או אוטובוסים.
העבודות הסתיימו מזמן, אז בשביל מה בנו אותו בכלל?
הסבירו לך במאי האחרון את התשובה. אני אוסיף שככל הנראה לתת ליישובים בסביבה שלא ניתן לשרת בתחבורה ציבורית אופציה לתת להם להגיע לירושלים בנת״צ בכביש 1.

זה מאוד תלוי באיזה שעה עברת שם. כי אם זה בסוף שבוע ברור שלא יהיו רכבים.

raya

Well-known member
הסבירו לך במאי האחרון את התשובה. אני אוסיף שככל הנראה לתת ליישובים בסביבה שלא ניתן לשרת בתחבורה ציבורית אופציה לתת להם להגיע לירושלים בנת״צ בכביש 1.

זה מאוד תלוי באיזה שעה עברת שם. כי אם זה בסוף שבוע ברור שלא יהיו רכבים.
נכון - כתבתי על זה לפני כמה חודשים, אבל מאז עברתי לא מעט פעמים, והחניון לא פעיל. שלשום בסביבות השעה 11 ואחה"צ בסביבות 15-16.
יצאתי מבאר שבע ב 10:30 ומירושלים בשעה 15

EHP12

Well-known member
נכון - כתבתי על זה לפני כמה חודשים, אבל מאז עברתי לא מעט פעמים, והחניון לא פעיל. שלשום בסביבות השעה 11 ואחה"צ בסביבות 15-16.
יצאתי מבאר שבע ב 10:30 ומירושלים בשעה 15
את מתכוונת לכך שהוא ריק.

לפי "מר קו" קו 430 פועל (המיניבוסים מהחניון לעיר) עוד פועל. וגם כמות העולים בחניון היא בערך 28 עולים ביום. לא הצלחה, אבל לא כישלון מוחלט שמצדיק את ביטול הקו.

raya

Well-known member
את מתכוונת לכך שהוא ריק.

לפי "מר קו" קו 430 פועל (המיניבוסים מהחניון לעיר) עוד פועל. וגם כמות העולים בחניון היא בערך 28 עולים ביום. לא הצלחה, אבל לא כישלון מוחלט שמצדיק את ביטול הקו.
לחלוטין - ריק ושומם.
אם יש כ-28 נוסעים ביום - אז אולי האמת חבל על ההשקעה.

קו 415

Active member
את מתכוונת לכך שהוא ריק.

אני חושב שלא בהכרח כולם עולים על ה430.
ויעיד על כך שיש שם מעל 150 מכוניות חונות שמגיעות מקווים מירושלים

מנחם403

Active member
החניון טכנית פעיל. הביקוש שלו נמוך מסיבות שונות אך הוא לא בוטל מאז שנפתח בינואר 2023

raya

Well-known member
הוא נחנך לפני שתיים: בינואר 23
אם כך, בכל נסיעה שלי לירושלים בימי חול, מעולם לא ראיתי רכב פרטי אחד, או אוטובוס/מיניבוס אחד.
לא זכרתי שעברו שנתיים מאז.

EHP12

Well-known member
אני חושב שלא בהכרח כולם עולים על ה430.
ויעיד על כך שיש שם מעל 150 מכוניות חונות שמגיעות מקווים מירושלים
אם כך, בכל נסיעה שלי לירושלים בימי חול, מעולם לא ראיתי רכב פרטי אחד, או אוטובוס/מיניבוס אחד.
לא זכרתי שעברו שנתיים מאז.
יש כאן עדויות סותרות על מה קורה עם החניון הזה.

מנכל אחד

Well-known member
יש כאן עדויות סותרות על מה קורה עם החניון הזה.
קו 430 נחנך לפני כשנתיים, כדי לתת תעסוקה ל'גמלאי' התיק תוק הירושלמי.
המסלול שהוא הוא כמובן מיותר וטיפשי, כי מצומת חטיבה שבע יש שפע של אוטובוסים לירושלים
היתרון היחיד של הקו הזה הוא שהוא מגיע לקריית הממשלה, וכנראה שיש אחד שם שזה נוח לו, וזאת למרות שכבר יש את קו 100 שנוסע פחות או יותר ריק ליעד הזה מחניון שפירים.

החניון טרם נפתח, וגם כשיפתח אין סיבה שנהגים מהמרכז לא יעדיפו לעצור בשפירים ולנצל את כל אורך הנת"צ מאשר לחנות במקום הזה.
ובשביל נהגי השפלה, הפתרון הקיים כבר מספיק ובשפע, ואין צורך בחניון נוסף.

לו באמת היה מישהו רוצה לנצל את הצומת הזאת בצורה יעילה, הוא היה מאריך את קו 15 ממודיעין עילית עד לצומת חטיבה שבע ובכך מקשר את מודיעין ומודיעין עילית לצומת הזאת (ואת אנשי הצומת עם תחנת הרכבת),
ואת קו 430 היה מפעיל מפצל ל2 קווים, האחד מבשרת לטרון והשני קרית יערים לטרון, ובכך נותן קישור טוב יותר לישובים הנ"ל לערי השפלה והדרום.

raya

Well-known member
אז לפי מה שכתבת - החניון עוד לא נפתח. זה יכול להסביר את השממה בו.
חבל על "שמלת בטון" אולי מיותרת, במקום שמי גשמים לדוגמא, יחלחלו לתהום.

למעלה