חניה לקטנוע

lady42

New member
חניה לקטנוע

בשעה טובה קניתי לבן שלי (בן 17) הונדה PCX 125 . ההונדה אמורה להגיע השבוע.

השאלה שלי היא כזו:

יש לי מקום בחצר (לא פרטית) להכניס את האופנוע כחניה.

אני רוצה לסדר להונדה חניה מאולתרת כי החצר היא לא חצר פרטית שלי.

במקום יש אדמה. מה כדאי לי לשים עליה על מנת שיהיה לו קל להחנות את האופנוע? בטון, יוטה ואבני זיף זיף, משטח של דשא סינטטי.

אשמח לקבל עצה.

תודה רבה.

avijm250

New member
משטח בטון

או בלוקים של בטון,או בלטות בטון משתלבות כמו שהעיריות מרצפות משטחים/מדרכות,העיקר שיהיה משטח ישר ויציב.
הכי חשוב זה להכין מקום (צינור פלדה/טבעת פלדה עבה) מעוגנת היטב בכדי לקשור אליה את השרשרת החזקה ש"טעטוף" את הקטנוע בזמן החניה ותינעל עם מנעול מסיבי.

משטח בטון מרוצף .

עם שלט על הקיר ועליו רשום מספר הכלי של הקטנוע ,למניעת העמדת ציוד אחר או אופניים עלידי השכנים .במשך הזמן החולף .

עניין של רגלית

שים לב שהקטנוע עומד על רגלית (לא חשוב אם אמצע או צד) בעלת סוליה קטנה, שכל משקל הקטנוע עליה. זה אומר שאי אפשר שהרגלית תעמוד על אדמה, דשא, חצץ וכד', מפני שהיא תישקע, והקטנוע יפול.

גם אם יש כרגע אדמה קשה, בחורף היא תרטב ותעשה רכה. חשוב שהמשטח (לפחות זה שהרגלית עליו) יהיה מרוצף. אתה יכול לעשות זאת בעצמך עם מרצפות רחוב רגילות/אקרשטיין. למיטב ידיעתי בטון דורש הכנה מיוחדת, ובפרט רשת זיון. וזה בטח לא מתאים אם תצטרך לפרק/להזיז.

lady42

New member
ענין של רגלית - תגובה

תודה על תשובתך.

האם פשוט לקנות מרצפות ולשים על האדמה ככה סתם להניח?

Ayokin

New member
משטח בטון עדיף .! ,אם מניחים אבנים סתם כך

עם הזמן הן ישקעו ,או לחלופין צד אחד ישקע ויעשה את האבן ללא יציבה
ואם האדמה רטובה ,יש סיכוי שהאבן תשקע פנימה...
(מתוך נסיון אישי)

אני מציע לא ללכת על השיטה הפשוטה\זולה
אלא לעשות משטח בטון ,ואז גם תהיה האופציה להתקין טבעת לנעילה.

פרארי1

New member
היא מדברת על חצר לא פרטית

ברמה העקרונית,כמובן שאתה צודק, אבל בתור התחלה, עד שתושג הסכמה מהשכנים, אפשר ללכת על אלתור פשוט שיעשה את העבודה.

Ayokin

New member

nApo10

New member
אבנים משתלבות

בניתי משטח כזה על אדמה בחצר. מאוד פשוט, משטח באורך הקטנוע ועוד 20-30 ס"מ, ברוחב הקטנוע ועוד מטר להתארגנות לידו.
לפלס את החול באזור, אפשר לקנות שק חול בכמה שקלים ולגרוף אותו עם קרש. להניח את האבנים בתבנית (חפש תמונות באינטרנט ותראה אפשרויות) ובסוף לפזר חול מעל. אפשר לפזר מעט אבקת מלט על המשטח המפולס ואפילו לערבב בחול שמפזרים מעל בשביל יציבות מוגברת.
למזלי הרימו את הרחוב לידי ופשוט לקחת כמה מהפסולת בניין שלהם (כבד!), אבל יכול לעלות לא מעט, בייחוד אם קונים כמות קטנה. ממליץ לחפש אזור שעובר שיפוץ וזורק אבנים ישנות.
בהצלחה,
עופר

hofnoan

New member
דיקט

דיקט הכוונה 2.5 ס"מ כזה כמו שמשתמשים לטפסנות בבניין.
תשיג מאתר בנייה כלשהו.

Ayokin

New member
יחזיק מעמד בערך חצי שנה

גם מנסיון :
שמתי דיקט לקטנוע 125 סמ"ק
עם הזמן הלחץ עשה את שלו והדיקט נשבר ל-2.
לקחתי את אחת החתיכות ,והמשכתי להשתמש בה,
עם הזמן ורטיבות (גשם) ,הדיקט התנפח והתחיל להתפורר..

סה"כ עבד טוב לזמן מה

למעלה