חנות צלילה ברשת

javierg

New member
חנות צלילה ברשת

נראה שיש להם מחירים די זולים: http://www.scubastore.com/eng/index.asp

mares

New member
תודה על הקישור+שערוריה

למה שערוריה? Vyper עולה שם 292$ (1300 ש"ח כולל משלוח) לעומת מחיר רישמי של 2300 ש"ח בדוגית. האם מבחינתי זה הסוף לקנית ציוד צלילה בארץ? מאד יכול להיות שכן. ועל זה נאמר: בארץ? מי קונה ציוד צלילה במחירים של הארץ?!?!?

mares

New member
ד"א, החברה נמצאת בספרד

ולגבי מחשבים: ניתן לציין אם רוצים מחשב מטרי או אימפריאלי. דוגמאות נוספות: אלדין Pro Ultra: 324$ מתאם למחשבי Suunto: 87$, אם אני לא טועה בדוגית רוצים 700 ש"ח וכו וכו

puffush

New member
שיקולים נוספים לקניית ציוד באינטרנט

יש הרבה פריטי ציוד שהמחיר שלהם בקטלוגים של צלילה באינטרנט, כמו גם בחנויות בארה"ב, הוא זול בצורה משמעותית מהמחיר בארץ, גם לאחר הנחה. פנסים, סכינים, מצופים, גלגלות, מסיכות נעליים ושאר פריטים קטנים תמצאו בזול באינטרנט. גם מחשבי צלילה (האחריות של יצרן מוכר תופסת בכל העולם). מעבר לחנויות online, כדאי תמיד לקבל מושג על המחיר הזול ביותר שניתן להשיג בזמן נתון ע"י חיפוש של פריט ספציפי באתר המכירות הפומביות eBay. שם גם ניתן לקבל מושג על מחירי יד-שנייה ראויים, לפחות בארה"ב. הפנייות לקטלוגים באינטרנט ניתן למצוא באתר ScubaDuba (שהוא אתר מדליק בפני עצמו, עם קישורים להמון מידע). הבעייה הראשונה עם קנייה בחו"ל היא כמובן: איך להביא את הציוד לארץ. משלוח מארה"ב הוא יקר, ומה שיותר נורא היא ההתנהגות הקפריזית של שלטונות המכס: לעולם לא ניתן לדעת מראש אם יבדקו את החבילה, ואם כן כמה מסים יוטלו על התכולה. הספיקה לי התנסות אחת לפני שנים, עת כיתתי רגליי אל הדואר המרכזי ברמת-גן, כדי לשחרר מהמכס ז´קט פליס. המוכסים, שלא הצטיינו בעודף של שום דבר, כמעט חתכו את המעיל עם סכין יפנית, מיששו אותו כדי להבין אם מדובר באיזה אריג יקר במיוחד שיש להטיל עליו מס גבוה, ולבסוף דרשו ממני כמעט 50% ממחיר הפריט כמע"מ ומכס... מאז, קניות ציוד צלילה בחו"ל אני עושה בעצמי כשאפשר, או מזמין באינטרנט לקרובים בארה"ב, תוך תיאום מראש והרגשה של "שוב הפלתי עליהם תיק" לפני טיסה לביקור בישראל. פריטי ציוד כבדים ויקרים יותר, כגון ווסתים, מאזנים, וכמובן חליפות, ניתן גם כן למצוא יותר בזול באינטרנט, אולם לדעתי, יש לעשות חושבים לפני שמחליטים על רכישה כזו במקום לקנות בארץ: המשוואה אינה פשוטה. לא רק מחיר+משלוח, אלא עוד מרכיבים שאפרט להלן. צריך לזכור גם שהחזרה של ציוד פגום או לא מתאים היא אפשרית כמעט תמיד, אבל הקונה משלם את העלויות הנוספות. מרכיב אחד שיש להוסיף למשוואה הוא הזמן. לפני מספר שנים קניתי מאזן טכני מ- Stingray Divers בניו-יורק, דרך התכתבות באינטרנט ובעזרתו של בן-דודי, שגם הביא את כל החבילה איתו לארץ. הריתמה היתה קטנה לטעמי. כשטס חזרה לקח אותה איתו. החנות שלחה אותה חזרה ליצרן, ו- Diverite, במסגרת השירות המעולה שלהם, תפרו ביוזמתם חדשה לפי המידות ששלחתי להם, באותו מחיר. רק שעד שזו הגיעה לארץ, עברו כמעט חודשיים של קיץ בסיני בלי צלילות טכניות. מרכיב חשוב נוסף הוא השירות והיחס האישי שתקבלו בקנייה בארץ. מהנסיון שלי, היבואנים בישראל נותנים שירות ויחס כמו שצריך ומעבר לכך, כגון אפשרות לבדוק את הציוד במים לפני הקנייה. רק בזמן האחרון רני, מדוגית, שלח בשבילי שעון של "סונטו" לפינלנד בגלל בלאי חיצוני (קוסמטי בלבד), עדיין בתקופת האחריות. סונטו, במקום להחליף את החלק, שלחו תוך חודש שעון חדש. לעמית, מסנפיר, לקח 10 שניות לקבוע שאת ה- MK20UL/G250 שקניתי אצלו לפני כמעט 5 שנים, הוא שולח חזרה לסקובהפרו בגלל קורוזיה חיצונית וסדקים בפלסטיק, כדי לקבל מהיצרן בחזרה ווסת חדש לחלוטין. אז המחירים לציוד כזה בארץ הם יותר יקרים, מישהו צריך להתפרנס כאן. אבל למחיר נטו של הציוד בחו"ל צריך להוסיף: + עלויות משלוח + שווי הזמן שעובר עד שתראו את הציוד עליכם במים + ערך השירות שתקבלו בישראל. אגב, לפעמים אפשר דווקא בארץ למצוא מחירים זולים, במבצעים כמו זה הנוכחי בסנפיר. וגם די מקובל בארץ לבקש הנחה במחיר... כך אני רואה את הדברים

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מארס, קודם כל תרגע

אף אחד לא קונה בארץ שום דבר במחירים הרשמיים (זה נכון לגבי כל מוצר כמעט, לא רק ציוד צלילה) המחירון הרשמי של היבואנים נועד לאפשר לדילר הכי חמדן להראות לך שהוא נותן לך הנחה מהמחירון. היחידים שאמורים אולי להקפיד על מחיר המחירון הם אכן היבואנים וזאת ע"מ לתמוך בדילרים שלהם אולם בנושא ציוד הצלילה גם זה אינו נכון והיבואנים בת"א מתחרים חזק בדילרים שלהם. בקיצור, כאשר תשווה את מכיר השוק האמיתי למחיר של המחשב בחו"ל + הוצ´ המשלוח תיווכח שההפרש לא כל כך גדול, הוסף על זה את האחריות והיתרון לקנות ממישהו מוכר שאחראי על מה שמכר לך ורק אז תוכל לעשות שיקולי כדאיות. ו ב ב ח י " נ

mares

New member
א. אני רגוע

ב. אתה צודק, לגבי המחירים הרשמיים ג. גם אחרי המחירים האמיתיים (הנחה אצל יבואן וכיו"ב) עדיין, בהרבה דברים, לא כדאי לקנות בארץ.

javierg

New member
יא שייח´, שמתי את הקישור כי התרשמתי

עמוקות שהמחירים כולל משלוח זולים מאוד. שלא לדבר אם נמצאים במקרה בחו"ל יותר מכמה ימים (אז אפשר לארגן משלוח למלון ולבוא עם זה לארץ כדי לחסוך קפריזות מכסיות). המחירים נראים זולים מאוד גם לעומת הארץ לאחר כל המחוות, ההנחות והמבצעים לחברי מועדון. בסך הכל אופציה בין הוסתים אפשר למצוא שם כמה מעולים במחיר מגוחך, סנפירים מאוד זולים, מחשב פשוט כמו המארס טוטור במאה דולר...זה ממש "מחשב לכל סטודנט". כנ"ל לגבי הסונטו אוקטופוס (114 דולר). ומה לעשות, מחשבים כמו הוייפר והמוסקיטו במחיר שאפילו בארץ קשה למצוא לאחר כל מבצע אפשרי. שרוולי סימון וכל מיני גאדג´טים מאוד זולים. יש פריט ממש נחמד: Scubapro Glider ב-900 דולר. זה נראה משהו כמו סקוטר... http://www.scubastore.com/shop.asp?id_familia=3&id_subfamilia=18 בקיצור, סתם המלצה

ניב ד

New member
הבעיה שאין קשר בין מחיר רשמי לאמיתי

למשל הוייפר הכי זול שראיתי עולה באילת בחנות של קורל סי 1500 ש"ח בלבד, וזה כבר הפרש יחסית זניח. כנ"ל בהרבה ציודים אחרים שאתה מקבל בכביכול הנחה של מאות שקלים. כך העסק עובד פה ואין מה לעשות. בסך הכל, מחירי הציוד בארץ לאחר הנחות, הטבות, התמקחויות ותחנונים הם טובים מאד יחסית לעולם.

הקרפיון

New member
חידה קטנה על חנויות ברשת

הנה הכתובת האמיתית של החנות הזו: 42 west 18th st. נראה למשהוא מוכר? לי לפחות זה נראה מוכר משום מה. בואו ננסה לתאר את החנות: יושבת ברובע chelsy במנהטן, ברחוב 18. קטלוג עם יותר סוגים של ציוד וחברות משידעתי שיש (104 חברות בעמוד הראשי!), שגורם לקצרים במקלדת מהריר. מחירים זולים בצורה מרשימה. סגור בשבתות כי המוכרים חרדים. מוכרים שנראה שהם יודעים על מה הם מדברים ומכירים את המוצרים. האם התיאור הזה נשמע מוכר למשהוא? התשובה במהופך : H dna B זו הכתובת הישנה של החנות (זה מזיכרון, אני אשמח לאימות). האמת היא שטלפנתי לשם לקנות מאזן, ואחרי השארת הודעה, התא קולי החזיר אותי למרכזיה, ששאלה עם אני רוצה את מדור הוידאו, הפילים או הדיגיטלי.

puffush

New member
זאת לא B&H, זאת Adorama

ברחוב 18W במנהטן. גם חנות צילום ענקית של חרדים. לחנות הצלילה קוראים Leisure Pro. הייתי שם לפני שנה וחצי. חנות הצלילה היא (ביחס לגודל חנות הצילום) בסדר גודל של כוך (טוב, אני מגזים קצת) בקומה הרביעית. במקום עצמו אין המון ציוד, אבל יש מבחר גדול בתצוגה, והם יביאו כל דבר שרשום אצלהם בקטלוג (שהוא ספר עב כרס שניתן לקבל מהם במקום או בדואר). הם נחמדים אבל קורקטיים, ויידיש הרבה יותר שימושית שם מעברית. המחירים אכן זולים. הטריק שלהם הוא שהם לא מפיץ מורשה (תואר שמאוד נחשב בארה"ב) של שום חברה, חוץ אולי מ- Trident (את הקטלוג של אלה - גם הם חרדים - אפשר למצוא אצל שחר באילת דייוורס סופליי). לדוגמא, אם תיכנסו לאתר של diverite, תמצאו אזהרה שלא לקנות ציוד שלהם אצל Leisure Pro מחשש לזיופים (אבל אם חושבים על זה, מי יזייף מחשב Nitek3, למשל). העניין שבאמת עשוי להיות חשוב הוא שבארה"ב, מוכר שאיננו מפיץ מורשה (authorized dealer), לא יכול לספק אחריות מקורית של היצרן. החרדים שם פתרו את הבעייה בכך שהם מספקים כרטיס אחריות משלהם לכל מוצר שהם מוכרים, עם אפשרות להחזרה באריזה בלי לשאול שאלות, כמקובל שם (100% Satisfaction Guaranteed). שמעתי שאפשר לסמוך עליהם בקטע הזה.

למעלה