שיקולים נוספים לקניית ציוד באינטרנט
יש הרבה פריטי ציוד שהמחיר שלהם בקטלוגים של צלילה באינטרנט, כמו גם בחנויות בארה"ב, הוא זול בצורה משמעותית מהמחיר בארץ, גם לאחר הנחה. פנסים, סכינים, מצופים, גלגלות, מסיכות נעליים ושאר פריטים קטנים תמצאו בזול באינטרנט. גם מחשבי צלילה (האחריות של יצרן מוכר תופסת בכל העולם). מעבר לחנויות online, כדאי תמיד לקבל מושג על המחיר הזול ביותר שניתן להשיג בזמן נתון ע"י חיפוש של פריט ספציפי באתר המכירות הפומביות
eBay. שם גם ניתן לקבל מושג על מחירי יד-שנייה ראויים, לפחות בארה"ב. הפנייות לקטלוגים באינטרנט ניתן למצוא באתר
ScubaDuba (שהוא אתר מדליק בפני עצמו, עם קישורים להמון מידע). הבעייה הראשונה עם קנייה בחו"ל היא כמובן: איך להביא את הציוד לארץ. משלוח מארה"ב הוא יקר, ומה שיותר נורא היא ההתנהגות הקפריזית של שלטונות המכס: לעולם לא ניתן לדעת מראש אם יבדקו את החבילה, ואם כן כמה מסים יוטלו על התכולה. הספיקה לי התנסות אחת לפני שנים, עת כיתתי רגליי אל הדואר המרכזי ברמת-גן, כדי לשחרר מהמכס ז´קט פליס. המוכסים, שלא הצטיינו בעודף של שום דבר, כמעט חתכו את המעיל עם סכין יפנית, מיששו אותו כדי להבין אם מדובר באיזה אריג יקר במיוחד שיש להטיל עליו מס גבוה, ולבסוף דרשו ממני כמעט 50% ממחיר הפריט כמע"מ ומכס... מאז, קניות ציוד צלילה בחו"ל אני עושה בעצמי כשאפשר, או מזמין באינטרנט לקרובים בארה"ב, תוך תיאום מראש והרגשה של "שוב הפלתי עליהם תיק" לפני טיסה לביקור בישראל. פריטי ציוד כבדים ויקרים יותר, כגון ווסתים, מאזנים, וכמובן חליפות, ניתן גם כן למצוא יותר בזול באינטרנט, אולם לדעתי, יש לעשות חושבים לפני שמחליטים על רכישה כזו במקום לקנות בארץ: המשוואה אינה פשוטה. לא רק מחיר+משלוח, אלא עוד מרכיבים שאפרט להלן. צריך לזכור גם שהחזרה של ציוד פגום או לא מתאים היא אפשרית כמעט תמיד, אבל הקונה משלם את העלויות הנוספות. מרכיב אחד שיש להוסיף למשוואה הוא הזמן. לפני מספר שנים קניתי מאזן טכני מ- Stingray Divers בניו-יורק, דרך התכתבות באינטרנט ובעזרתו של בן-דודי, שגם הביא את כל החבילה איתו לארץ. הריתמה היתה קטנה לטעמי. כשטס חזרה לקח אותה איתו. החנות שלחה אותה חזרה ליצרן, ו- Diverite, במסגרת השירות המעולה שלהם, תפרו ביוזמתם חדשה לפי המידות ששלחתי להם, באותו מחיר. רק שעד שזו הגיעה לארץ, עברו כמעט חודשיים של קיץ בסיני בלי צלילות טכניות. מרכיב חשוב נוסף הוא השירות והיחס האישי שתקבלו בקנייה בארץ. מהנסיון שלי, היבואנים בישראל נותנים שירות ויחס כמו שצריך ומעבר לכך, כגון אפשרות לבדוק את הציוד במים לפני הקנייה. רק בזמן האחרון רני, מדוגית, שלח בשבילי שעון של "סונטו" לפינלנד בגלל בלאי חיצוני (קוסמטי בלבד), עדיין בתקופת האחריות. סונטו, במקום להחליף את החלק, שלחו תוך חודש שעון חדש. לעמית, מסנפיר, לקח 10 שניות לקבוע שאת ה- MK20UL/G250 שקניתי אצלו לפני כמעט 5 שנים, הוא שולח חזרה לסקובהפרו בגלל קורוזיה חיצונית וסדקים בפלסטיק, כדי לקבל מהיצרן בחזרה ווסת חדש לחלוטין. אז המחירים לציוד כזה בארץ הם יותר יקרים, מישהו צריך להתפרנס כאן. אבל למחיר נטו של הציוד בחו"ל צריך להוסיף: + עלויות משלוח + שווי הזמן שעובר עד שתראו את הציוד עליכם במים + ערך השירות שתקבלו בישראל. אגב, לפעמים אפשר דווקא בארץ למצוא מחירים זולים, במבצעים כמו זה הנוכחי בסנפיר. וגם די מקובל בארץ לבקש הנחה במחיר... כך אני רואה את הדברים