זאת שאלה מאוד מורכבת.
בגדול, תחום הסנובורד הוא תחום יחסית מצומצם (ביחס למוצרי צריכה אחרים) שאמנם יש בו כמה וכמה מותגים מובילים אבל גם עוד עשרות מותגים קטנים שאיכותם לא נופלת במאומה ולעתים קרובות אף עולה על אלו של המותגים הגדולים.
בתחום הקרשים, יש לך את המפלצות הגדולות: BURTON, מותגי מפעל ELAN שביניהם תמצא את ROME, NITRO, BATALEON, CAPITA, ACADEMY ועוד (כמובן שכל מותג משווק כ'מותג עצמאי') ונגיד LIB TECH - שאת אלו כולם מכירים. מאידך, יש לך אינספור סדנאות מקומיות שמייצרות קרשים מטורפים וסופר איכותיים כמו SENTURY, SMOKIN', STEP CHILD ועוד אינספור מותגים קטנים שבעיני, אוכלים את הגדולים עם כל ה"שיפורים הטכנולוגיים" שהם מוציאים חדשות לבקרים בלי מלח (בלי לדבר על העובדה שלעיתים קרובות, המותגים הגדולים "מאמצים" פיתוחים של דווקא של הקטנים).
בביגוד למשל - יש לך אינספור מותגים קטנים ולא פחות איכותיים שמייצרים אחלה של בגדים. אני באופן אישי עובד רק עם ביגוד גורטקס או בעל טכנולוגיה של GORE, ולרוב מדובר על הביגוד הכי יקר של כל המותגים. במקרה כזה, קל מאוד להשוות נתונים ולראות איכות גימור בעיניים. אני לא אתפלא אם יש נגיד בסין מותג סיני שאף אחד לא שמע עליו מחוץ לסין ושהוא נחשב טוב. אני כן שמעתי וראיתי מוצרי ביגוד של מותגים ניו זילנדיים למשל שמעולם לא שמעתי עליהם והם נחשבים ללהיט באזורים מסויימים.
האם המותג תמיד מנצח? זאת שאלה שאני מתמודד איתה יום יום בעבודה ולרוב, התשובה תהיה כן. למותג יש כח. פרסומי ושיווקי ופסיכולוגי, נוח למרבית האנשים פשוט להאמין למותג וזה מה שקורה בד"כ.
נקודת המחשבה שלך משתנה כשאר קם מותג מתחרה, שמתיימר להיות איכותי ומציע לך מוצר דומה, במחיר זול יותר ובתנאי אחריות טובים משל המותג הידוע, או לחילופין, אתה מקבל נקודת מבט שונה על מוצר כתוצאה מלימוד או הבנה או ניסיון אישי.
אני די בטוח שיש עוד מותגים שם בחוץ, ועובדה, החנות OFF PISTE התחילה לייבא משום מקום מותגים עלומים שבחיים לא שמעתי עליהם בשום מקום והם עושים רושם של מוצרים איכותיים במחירים טובים.