חנות נוחות

חנות נוחות

איך אתם נוהגים לתרגם convenience store? חנות נוחות נשמע לי די רע.... ומכולת זה לא ממש זה. תודה

ובכל זאת...

מה רע במכולת? או מה לדעתך ההבדל בין מכולת לconvenience store? אולי אז נוכל לעזור יותר.

חנות נוחות נכנסה מזמן לשפה העברית,

ולי אישית אין שום בעיה עם זה. לקח לי זמן להתרגל, אבל התרגלתי. בשבוע שעבר תרגמתי מסמך רשמי ומכובד וארוך (ודי משעמם...) על חברה בתחום אנרגיה, מעברית לאנגלית, והמונח "חנות נוחות" הופיע שם מאות פעמים.

Fanja

New member
נוחות --נוחיות, קשה לי להתרגל

אני חושבת שזה באמתץ מקביל למה שהיה פעם הכול-בו. אבל אם כיום כבר לא זוכרים את המכולת ,אז ודאי לא את הכול-בו.

ST

New member
אני זוכרת כל-בו (וגם כלבו). ../images/Emo13.gif

אז אולי באמת כלבו/כל-בו?

יפתח ב

New member
"חנות נוחות" נשמע לי תרגומית איומה

לא שמעתי מעודי אנשים משתמשים בה, רק אנשי מכירות ושיווק, שהתחילו להדפיס את המילה על החנויות הקטנות בתחנות הדלק. יש לה מקום של כבוד לצד "לעשות שכל", "כלב חם" ו"מחשבי ירך" (האחרונה כבר נעלמה מהנוף, למרבה השמחה).

Y. Welis

New member
כמה זה 'מזמן'? מעולם לא ראיתי את

המינוח הזה, ובטח שלא אשתמש בו בעצמי.

Fanja

New member
אתה מתכוון לכלבו? בטח.

שלא לדבר על כלבו שלום, שהיה הMACY"S הראשון בארץ.

אין לי מושג כמה זה מזמן. אני מתרגמת

בעיקר מעברית לאנגלית ונתקלתי בזה די הרבה בשנים האחרונות. יתרה מכך, חברות אלון, דלק ופז משתמשות בזה, וכנ"ל גלובס, הארץ, מעריב, הסוכנות היהודית, דאן אנד ברדסטריט, walla, bizportal ועוד.

Fanja

New member
יכול להיות שאנגלזו בלית ברירה

סביר יותר שתחנות הדלק (שנראה לי שהן היו הראשונות) אנגלזו כדי שזה יישמע כמו באנגלית. באין מונח אחר, גןם העתונאים שמתמשים ב"חנות נוחות". נו, אם כבר, אז היה עדיך בעיניי "חנוּחוּת"

ST

New member
ככה קוראים לזה גם בארץ,

בשבוע שעבר ראיתי: "Yellow - חנויות נוחות".

Eldad S

New member
נכון, הם כנראה תרגמו

מאנגלית. וחוץ מזה, טוב לראות אותך
התגעגעתי... מקווה שהכול בסדר.

ST

New member
ב"ה, הכל מצוין!

לא הספקתי ממש לעדכן (כי כן הייתי פה מפעם לפעם) שלא ממש הייתי פה בשבועיים האחרונים (וגם קצת לפני) - גיסי הגיע במזל טוב לגיל מצוות, וכולנו התגייסנו לטובת השמחה - חוץ ממלצרית הייתי הכל! כולל לבשל חלק מהאוכל, לשמרטף על הילדים, לסרוג כיפות ועוד ועוד... וגם היה לחץ מטורף בעבודה. כולם החליטו שהם צריכים שאסיים לפני פסח. וקשה לי קצת להגיד לא (אבל באמת שניסיתי!
) ומלבד זאת - אני ניגשת בעוד יומיים לפסיכומטרי, וזה גם היה אמור להעסיק אותי (אבל לא ממש, ועכשיו אני קצת מצטערת שלא התכוננתי יותר, למרות שבכל אופן מספיק לי 560 (אלא אם אני רוצה מלגה, אבל בשביל זה אפשר לשפר גם בעתיד) ואני לא ממש דואגת.
רק נקווה שאני לא אעשה בושות בחלק המתמטי. מהתיכון לא ממש הסתכלתי בכיוון...
) וזהו.
אחזור במלוא המרץ לאחר הפסח. אתם עוד תצטערו ששאלתם איפה אני.
ערב טוב!

Eldad S

New member
מזל טוב! ../images/Emo48.gif כל הכבוד ../images/Emo13.gif

ופסח שמח וכשר!

למעלה