זה מה שנקרא "תפסו תחת"
אני לקוח די גדול בהיקף הקניות (קונה למוסד מסוים וגם לבית) שהייתי עושה במשו, עוד מהתקופה שהם היו בקייזר ועוד לפני שהם בכלל הגיעו למודיעין. המעבר לשקל וחצי הוא אבסורדי בעיניי. אפשר להגיד "זה רק חצי שקל" אבל בקנייה גדולה ומצטברת מדובר על מאות שקלים ובמקרה שלי
אף מעבר לזה. במילים אחרות- העלאה של 50%!!! איזה עוד מוצר הייתם קונים או באיזו עוד חנות הייתם נכנסים אחרי העלאה של 50%?
אפשר להתחבא מאחורי האמירה ש"זה לא אני זו הרשת". אבל בפועל, כל פעם יש יותר ויותר מוצרים במחירים גבוהים יותר ואפילו השלט על המקרר שגם השתייה היא הכי זולה הוא לא נכון. ברגע שעברו למבנה גדול, נעים ורחב ככל שיהיה, והוסיפו כל מיני מוצרים בקטגוריה אחרת של מחיר- זו הייתה תחילת הסוף. משהו מהתמימות אבד, משהו מהתחושה שיש עסק שבאמת נושא את דגל הצרכן נסדק. כבר לא נשמע אם אותם אנשים באופוריה שואלים את עצמם או את העובדים "גם זה שקל"? (למרות שכתוב בכל מקום את הסיסמה "הכל בשקל".
לתחושתי הצוות עצמו גם נהיה פחות אדיב וקשוב אבל זה סובייקטיבי שלי ומבוסס בעיקר על ניסיון לאורך זמן. אולי יותר עמוס, יותר משלוחים ופריקת סחורה, אולי לא חסרות סיבות אבל בעיניי השירות בחנות הקודמת היה יותר טוב, החיוך היה יותר רחב. ואולי פשוט מרגישים שכבר לא צריכים להתאמץ
ושהלקוח בכיס שלהם.
יש אמת בדברי נציג החנות שהם הודיעו מראש על העלאת המחירים ובכך איפשרו למי שרצה לרכוש מבעוד מועד סטוקים בשקל לפני עליית המחירים.
אבל הם גם ציינו כמה פעמים בפניי שאמנם המחירים יעלו אבל גם תגיע סחורה הרבה יותר טובה ואיכותית. בפועל, עד עכשיו לא ראיתי משהו שונה ובטח לא משהו שמצדיק תוספת של 50%.
את כל הקניות שלי לפורים עשיתי השנה בחנות בקייזר, "ממש" קוראים לה.
נכון שצפוף ונכון שפחות נעים ויזואלית אבל חלק ניכר מהמוצרים הם אותם אלה שיש גם ב"משו".
ציינתי בפני העובד שאני לקוח שעובר מ"משו" אליהם מתוך זה שהם מוכרים בשקל וממה שהבנתי לא צפויים שינויים בהיבט של המחיר.
תודה ל"משו" על תקופה יפה, הצלחתי לשמח הרבה לבבות בזכות המוצרים בשקל.
צר לי על החמדנות של העוסקים בדבר (ה"רשת") הלוואי שהצרכן יצביע ברגליים ואולי מחירים יחזרו להיות כמו פעם.
חג שמח.