חנון - מהו לדעתכם?

ranziv01

New member
חנון - מהו לדעתכם?

מהו "חנון" לדעתכם?
האם זה כינוי לאדם חכם ורציני? מורם מה"עמך"?
או לאדם רך באופיו?
או לאדם חסר ביטחון וכישורים חברתיים?
אדם חסר כריזמה?
או אדם חסר מודעות לאסתטיקה בהופעה חיצונית?

קלייטון.ש

Well-known member
כל הכבוד לעורך בויקיפדיה, ניכר שהנושא קרוב אל ליבו

והוא חשב עליו הרבה.
באותה הזדמנות נראה ראוי להזכיר את סיפורו של העורך הפורה ביותר בויקיפדיה באנגלית. מי שמוצא קשר לנושא השרשור, זה על אחריותו.

ranziv01

New member
מכיר את הערך בויקיפדיה. אבל שואל מה דעתכם האישית

איך חכמת ההמונים מבינה את המושג.
ולא עורך ויקיפדיה.

ranziv01

New member
כל מיני

לא עבודת מחקר רשמית
שילוב של סקר , סקרנות ועוד סיבות

טוב, מאז שההייטק נכנס לחיינו, חנונים נחשבים

מקובלים חברתית וכאלה שכדאי להיות בקרבתם בגלל האקזיטים ששומעים עליהם חדשות לבקרים. כלומר, לחנונים יש סיכוי להצליח באקזיט.ההסבר למושג בוויקפדיה היה מזווית אחת של הסתכלות על המושג.
בתי למדה אותי שיש חנון, שהוא חכם ומוכשר בתחומים מסוימים (והיא התחתנה עם אחד כזה) ויש חנבצ שהוא החנון של הקריקטורות/ קומדיות שהוא החנון שחסר כישורים חברתיים.
הכותבת אמא גאה של שלושה חנונים ולא חנבצים...

צליליתה

New member
חנצב זה ראשי תיבות? של מה?

הרבה לפני ההיטק, כשהייתי חיילת, הבנות אמרו שבשביל לצאת הכי כיף הילדים הרעים אבל להתחתן צריך עם יורם. וזה בדיוק מה שעשיתי. היה לי מחזר חננה טורבו ומחזר ילד רע, פרוע מאוד. אחרי התלבטות קשה בחרתי בחנון. וכל מי שמכיר אותי יודע שהסיפור הזה נגמר בדמעות, מה שרק מלמד שילדות בנות 18 לא מבינות מהחיים שלהן, ובעיקר, שלא מתחתנים רגע אחרי השחרור.

קלייטון.ש

Well-known member
עם הילד הרע זה היה נגמר יותר טוב?

גם אני התחתנתי בגיל 20 ואף שהנישואין ההם לא שרדו, בכל אופן לא במתכונת של נישואין, אני לא מצטער בכלל.

צליליתה

New member
לגמרי לא בטוח

אם כי
עד היום, הילד הרע הוא חבר מאוד טוב שלי.
עם החנון היחסים תרבותיים, קורקטיים ומעט קרירים.

קלייטון.ש

Well-known member
והם עדיין ילד רע וחנון?

אגב יש הרבה חנונים שהם למעשה ילדים רעים שעוד לא קיבלו אומץ, אבל הוא בוא יבוא, והרבה ילדים רעים שמחפים על חוסר ביטחון בסיסי.

צליליתה

New member
אנשים משתנים

אבל
חנון נשאר חנון

הילד הרע כבר לא ילד רע, כי הוא מזמן כבר לא ילד.
ולמרות ההיסטוריה המפוארת של שעות ישיבה ליד חדרה של המנהלת, ביקורים חוזרים בכלא 6, וכו, סה״כ הגיע להישגים מרשימים ביותר בחייו בתחומים בהם נהוג למדוד הצלחה.

אני די בטוחה שהחנון מאוד מאושר בחייו ויודעת שהילד רע לשעבר הרבה פחות , אבל עד כמה שאני מבינה את הדברים אין לזה קשר לחנוניות או העדר חנוניות.

קלייטון.ש

Well-known member
אני חושב להפך - שאנשים נעשים יותר מה שהם

אני חושב שכל אדם נולד עם אישיות מסויימת, אבל בצעירותו הוא נלחם במאפיינים שלה שבאותו זמן מפריעים לו. שהרי צעירים רוצים יותר להשתלב, למצוא זוגיות ולהקים משפחה, ולמצוא עבודה וכולי ולכן צריכים להסתיר את מאפייני האישיות שהם חושבים שמפריעים לזה. ככל שמתבגרים גם מבינים שזה לא באמת משנה, וגם מתעייפים מהמלחמה בעצמי, וכך יותר ויותר נחשפת האישיות האמיתית.
נכון שכלפי חוץ נראה שהשתנו אבל זה בגלל שמלכתחילה לא הראו את העצמי האמיתי שלהם (אפילו לא לעצמם).

הסיפור על הילד הרע באמת נשמע יותר מעניין מהסיפור של החנון. את חושבת שהיית מסתדרת אם היית חלק מהותי בסיפור הזה?

לא יודעת מה זה אם חנבצ זה ראשי תיבות.

אמא שלי תמיד אמרה שהחנונים הם הבעלים הכי טובים והיתה מביאה לדוגמה את אחד הגברים במשפחה המורחבת.

ranziv01

New member
ואיך הגדרתן יורם?

למה היה הכי כיף הילדים הרעים?
ואיך אותן בנות ראו את המושג "יורם"?

אדם רציני וחכם, או סמרטוט חסר בטחון? או משוה אחר?

צליליתה

New member
מה שכיף בילדים הרעים

זה שהם ילדים רעים והם עושים דברים רעים.

כמו לאכול 5 כדורי גלידה במקום ארוחת צהריים.
(סיפור טעים ואמיתי, באחת הגלידריות המשובחות הראשונות שנפתחו בארץ)

אני חושבת שיורם שומר בקנאות כל הכללים שהוא קבע לעצמו, ולא תוכן הכללים חשוב (נגיד, רק חלב 1% לקפה, למרות שכשאני הייתי חיילת היה קפה והיה חלב ולא היו אחוזים) אלא העובדה שיש לו כללים ושהוא מצליח לשמור עליהם

ranziv01

New member
זה האישיו?

לא נראה לי שזה האישיו - אם קובעים לעצמם כללים או לא
גם ערס יכול לקבוע לעצמו כללים. וחנון יכול להיות חסר משמעת עצמית.

לדעתי מה שעשה לך את זה בילדים הרעים זה שהם מושכים פיזית יותר.
כמו שבחורות כוסיות מושכות יותר למרות שהן מניאקיות

ואיך את רואה את המושג "יורם"?
ראשי ממשלות,שרים ,מדענים ופוליטיקאים ממוצעים, הם "יורם" בעינייך?

למעלה