חנון (לשעבר?) צריך עזרה...

• פותח הנושא Geeky
  • פורסם בתאריך

Geeky

New member
חנון (לשעבר?) צריך עזרה...

אני היום אני סטודנט, יש לי חברים בלימודים די הרבה חברים ובמסגרת הלימודים, אבל איפשה אני עדיין גיק מחשבים ומשחקי מחשב. אז בתיכון הייתי שונה מאודדדד אבל מאוווווד שונה וזה עדיין נשאר בי. מגיל 15 עד הצבא הייתי חנון גיק שכזה. 10 שעות ביום מול המחשב, כמעט ולא יוצא מהבית, ושני חברים. בזמן שלכולם הייתה חברה ראשונה בתיכון, לי לא היה כלום כי הייתי סוג של סגור ושונה. הנשיקה הראשונה הגיעה מאוחר, וכל השאר הגיע ברגעים שאני לא בדיוק רוצה לזכור. אני חושב שאם הייתי מספר לחברים שלי בלימודים איך הייתי אז הם לא היו מאמינים שהייתי כזה. וכשאמרתי לבחורה כבדרך אגב ועם הערת הומור שכזאת שלוקח לי זמן להרגיש נוח עם אנשים ולהיפתח לאנשים, אז היא אמרה מהה? איך זה הגיוני... ופשוט לא האמינה. היום בלימודים ובכלל ביומיום אני שונה לגמרי. אני שמח שזה קרה, הצבא איכשהו גרם לזה. ולמה כל זה? כשהייתי בתיכון או אפילו בצבא הייתי יכול לחלום שבחורה תסתכל עליי במעבר לידיד, ושאני אמצא חן בעיני מישהי?! לא. היום באוניברסיטה אני מוצא את עצמי במצבים האלה- ואני פשוט לא יודע איך זה קורה. ואני פשוט לא יודע מה לעשות. או שלוקח לי זמן עד שנופל לי האסימון. מישהי התקרבה אליי והציעה כל הזמן לשבת ביחד לאכול לשתות וכו' (ומישהי ממש נחחמדה) ועד שנפל לי האסימון, היא כבר לא מתייחסת אליי, בכלל. זה לא שלא נוח לי בחברת בנות, בדיוק להפך, אם תשאלו אותי עם מי אני במהלך היום קרוב לוודאי שאני אגיד אך ורק בנות. אז היום יש מישהי שמאודדד מוצאת חן בעיני. אבל להפוך את זה למשהו רציני אני פשוט לא יודע זה פשוט מתסכל. לקח לי שבוע וחצי בערך לבקש ממנה את הטלפון, והיא נתנה, עם החיוך היפה הזה שלה. אנחנו מעבירים קצת זמן ביחד רק שנינו ואז גם ביקשתי את הטלפון, שלא יראה כאילו אני רוצה אותו כי אני צריך סיכום באיזשהו קורס. עד עכשיו היא לא הזכירה חבר. ואני ממש מבולבלב, אם היא באמת הבינה שאני לא רוצה להיות איזשהו ידיד שלה. אז מה דעתכם? ועכשיו שיש לי את הטלפון אני לא מתקשר. אני פשוט לא יודע מה לעשות. להתקשר אליה ולהזמין אותה לצאת לאכול או לשתות משהו בטון שתכננתי את זה מראש נשמע לי כבר מדי ומוזר. אולי לכשאני נפגש בה במקרה במסדרון להציע לה לצאת לשתות משהו, משהו שלא ישמע כבר ורציני, אלא קליל וכיף. כל זה לא קרה... אז אני רודף אחריה ומנסה להיות איתה כמה שיותר זמן בהפסקות ובשיעורים ושתבחין בי. מוזר לגלות שיש פתאום איזשהי התעניינות של בחורות כשעד היום זה מעולם לא קרה. ואני מאוד מפחד וחושב על הצעד הבא, על רגע שנצא טוב אז אני לא ארגיש מוזר לגעת בה או לחבק אותה כי אם היא יצאה איתי אז היא אמרה כן בזמן שהיא יכלה להגיד לא, וכנ"ל לגבי כשאני נתנה לי את המספר פלאפון שלה.

תתקשר !

עברת שינוייים מהותיים בחייך, וכיום בפן האישי אתה עדיין מסתגל... אבל אם לא תיזום משהו ותהנה מהשינוי, אתה תמשיך לפספס המון הזדמנויות על הדרך. אין חכם כבעל נסיון.... אין מה לחשוב יותר מדי על מה יהיה הלאה, פשוט תחיה את הרגע, הבחורה כנראה מעוניינת ? תתקשר אליה, תראה עניין, תראה רצינות, תראה שלא סתם ביקשת את המספר בשביל הכיף. אפשר לומר שאני עברתי משהו דומה, רק פחות קיצוני, וכן.. אתה צודק, הצבא בהחלט גרם לכך, יכולת ההסתגלות, הצורך להתחבר, לצאת מה'בועה' של התיכון, של הביישנות, של הלבד... כל אלה מביאים שינויים, עברתי אותם, השתניתי , ואני מאד מזדהה איתך גם בקטע ההסתגלות, לקח לי זמן, לוקח גם היום אם כי פחות. אבל אל תחכה ותתהה כל הזמן בשאלות של 'על מה ואיך'... אתה עובר דברים טובים, תהנה מהם , תתבגר איתם, תתפתח איתם , העבר מקומו אי שם, אל תחיה אותו בכח. .

Geeky

New member
את זה אני גם אומר לעצמי

שזה לא אותו בחור של פעם שאני לא אתבייש כי אני כרגיל אתבעס ואפספס. אבל במאני טיים פשוט יוצא ההוא של פעם... גם חשבתי על זה להתקשר אליה. אני יכול לדבר איתה שעות על מליון דברים אבל אני פשוט לא יודע להתחיל איתה... לא מסוגל לעשות את זה

זו בדיוק הפואנטה.

אתה לא צריך בכלל "להתחיל" איתה. המחשבה על להתחיל, מכניסה אותך ללחץ, גם אם לא מודע וגורמת לך להרתע או להרגיש חוסר בטחון, וזה בעצם לחינם. את לא צריך להתחיל ... או לחשוב יותר מדי על מה לומר , פשוט דבר איתה רגיל, אמרת שבזה אין לך בעיה.. ואז אתה תמיד יכול להתחיל בקטן, כלומר, לשאול אם בא לה לבוא לסרט למשל . הכל נמצא בראש, אין שאתה תעדיף לקחת את הדברים, אם תאמץ גישה קלילה, יהיה לך הרבה יותר טוב . בלי הלחץ, וכל הפרוצדורה של דייט מתוכנן מראש.

Geeky

New member
אז באמת שאלוהים יודע מה היא רוצה

אז אחרי שהיא נתנה לי את הטלפון שלה אז היום התקשרתי :) ואחרי שהתקשרתי אליה היום והיא לא ענתה, ואחרי ששלחתי הודעה והיא לא ענתה ראיתי אותה היום במקרה והיא לא דיברה איתי אפילו אז מה הולך?! כאילו אני מרגיש שזה מוזר לבוא ולשאול אותה, תגידי מה נסגר, למה נתת את המספר שלך?! כדי שאני ארגיש טוב עם עצמי? שיהיה לי סתם? שמה? אז היא תחרטט ותגיד אני לא מוכנה רגשית לקשר, וזה זמן לא טוב ועוד כל מיני דברים מוצאים ודביקים שכאלה?! באמת מזה כל זה?

אוקיי...

אין טעם לדעתי לנתח את התנהגותה המוזרה, האמת שזו התנהגות מכוערת בלי קשר למספר.. להתעלם מאדם . ( אלא אם פשוט שכחה שנתנה את המס' והתנהגה אליך כמו זר ) שמחה בשבילך שהתקשרת ! קח את זה כאומץ, משהו שחששת אבל פעלת למענו, זו אחלה התחלה לדברים טובים שיגיעו.

yehonatan7

New member
עכשיו, הכדור בידיים שלה

התקשרת, שלחת הודעה והיא לא ענתה ? גם כשראית אותה ? תן לה עכשיו את ההזדמנות ליזום :) עשית בשכל שלא שאלת אותה מה שחשבת לשאול.אם היא לא ענתה לך, יש לכך סיבה, וזה לא בהכרח אומר שהיא לא מעוניינת בקשר.אולי היא פשוט הייתה עסוקה. להבא, אני מציע לך לא להתקשר יותר מפעם אחת, וגם לא לשלוח הודעה אם היא לא עונה לך. חכה בסבלנות עד שהיא תחזור אליך.עוד תראה שהסבלנות משתלמת לעתים קרובות :)

train

New member
מי שלא מוכן לסכן משהו שהוא עלול להפסיד

גם לא מרוויח. מקווה שאתה מבין את המסר. תהיה מוכן להכיל את הסירוב, ותהיה ממוקד גם בצד השני ולא רק ברצונות והתחושות שלך.

nukecracker

New member
אולי תחשוב מהצד שלה

קרה לי פעם סיטואציה דומה, קיבלתי מס מבחורה שדיברתי איתה בתור בבית קפה, אבל התמהמתי יומיים כי כמוך די התביישתי ולא הייתי בטוח מה לעשות ואז כשכן התקשרתי היא לא ענתה, כשיצא לי לפגוש אותה בדיוק שבוע אחרי כן, שאלתי אותה לגבי העניין היא אמרה שהיא לא עונה ולא מעוניינת בבחורים שמושכים את הזמן כדי לצאת "קוליים". כלומר בסוף יצא שבחור נחמד יצא שמוק מוחלט. אז יכול גם להיות שהיא שייכה אותך לקטגוריה השנייה.

כל כך הייתי במצבך

אחד לאחד. הפתרון - להגיע עם מישהי למערכת אינטימית ראשונה. עד שלא תעשה סקס - תמיד תרגיש תקוע בגוף החנון. מנסיון.

Geeky

New member
אל תגזים

עשיתי סקס חח... אמרתי שהכל היה יחסית מאוחר אבל היה חחח שאני נדלק על בחורה או שאני מוצא חן בעיניה, זה קשה לי. במסיבה שכולם שיכורים וסתם שולחים ידיים ומתחרמנים שם והכל, זה בסדר הרי אף אחד לא באמת שולט בעצמו זה לא שלא התנשקתי ואני בתול

שלום

אתה לא צריך להתבייש בשום חלק בעצמך, לא בעברך ולא באישיותך בהווה. אין רע בלעסוק במחשבים, מחשבים דבר נהדר שתורם מאד לאנושות. אם תהיה אדם טוב ונחמד בחברה, בעיקר לאנשים שאתה אוהב, ותאהב את עצמך בזכות מעלותיך, אין סיבה שלא תרגיש טוב עם עצמך ושלא יעריכו אותך. כל אדם יכול למצוא אהבה קרובה כמו בת זוג, זה הרבה תלוי במציאת האנשים הנכונים ויכול הרבה פעמים להתחיל מידידות. צור קשרים מתוך אהבה והשקע בהם בהרבה נתינה כנה ורצינית. פתח עניין רגשי משותף עם אנשים שחשובים לך, היה עדין ונחמד אליהם, כולל עם נשים כמובן. נסה להשתתף במסגרות שונות שמעניינות אותך, וליצור קשרים בעיקר בהן. כך גם תמצא עניין נוסף וגם קשרים חדשים.

טוב שהתקשרת.

ככל שתעשה את הצעדים ההתחלתיים האלה, הם יהיו פחות ופחות מפחידים. זה אולי נשמע מוזר עכשיו, אבל זאת לא תהיה הבחורה האחרונה שתמצא חן בעיניך. והכי חשוב לזכור: אין דבר שמושך יותר מאדם שמרגיש נח עם עצמו. לא ביטחון עצמי מופרז, אלא מישהו שיודע מיהו וטוב לו עם זה.

בן כמה אתה?

יש בחורות שמחפשות דווקא בחורים כמוך, ולא את הערסים הכריזמטיים שעושים רוח וצלצולים. הייתי בוחרת חנון בכל רגע נתון על פני מישהו אחר. אם לא הסתדר עם הבחורה הזאת יסתדר עם הבאה בתור. אתה רק צריך לפתח ביטחון. הלוואי והייתי יודעת איך לעשות את זה, אני עדיין מנסה לברר בעצמי איך לא להפוך לשלולית ליד בחורים, אבל אומרים שזה בא עם הזמן.

stagadish2

New member
ערסים. כריזמתיים.

עכשיו כל החנונים יצאו מחוריהם ויגידו שמדובר ב... אוק-סי-מו-רון!!! אני פשוט אלך לי להקיא עכשיו. כן. ערסים כריזמתיים. חה.

רוב הערסים הם כריזמטיים

אחרת איך תסביר שכ"כ הרבה אנשים הולכים אחריהם? אגב - זה לא אומר שכל מי שכריזמטי הוא ערס.

yehonatan7

New member
זו נקודה מעניינת

האם כדאי לנו לפעמים להשתנות בשביל אחרים, או להישאר תמיד בדיוק כפי שאנחנו, ולמצוא את מי שיקבל אותנו כפי שאנחנו ? יכול להיות שיש בחורות שנמשכות לחנונים, אבל אני מניח שהן מעטות. ויש בחורות שדווקא נמשכות לאנשים ביישנים, זה אפילו עושה להן את זה. אבל באופן כללי, גם אם תישאר ביישן יחסית לאנשים אחרים, תוכל להתקדם לאט לאט, ולצבור ביטחון עם הזמן. אגב, יש אנשים שחושבים שניגודים זה דבר טוב. לדעתי, שילוב של מישהו שקט עם מישהי דברנית יכול להיות דווקא מוצלח :) מכיוון שהבחור השקט ירגיש שיש מי שמנסה להוציא אותו מהביישנות. אם שני בני הזוג ביישנים, יהיה להם קשה לנהל שיחה ארוכה.זו דעתי.

DDN

New member
פעם חנון תמיד חנון

וזה לא דבר רע! חנון זה מצויין! בחיי, נראה לי כאילו אני כתבתי את ההודעה שלך. למה אתה לא מתקשר? יודע מה? תתחיל מלהציע ללמוד ביחד, לעשות שיעורי בית או משהו. תראה איך הכימיה שלכם. ואני יודע שזה מצריך אומץ, אבל כמו ששר שרה: If you wanna know if he is love you so it's in his kiss - בפרידה, תנסה לנשק אותה. כן, זה הרבה יותר קל לומר והרבה יותר קשה לעשות, אבל בתכלס, בקשרים שהיו לי עד כה, רק כשהעזתי לעשות את הצעד, יצא משהו. . .

למעלה