חנוכת בית

יובלי121

New member
חנוכת בית

אני ורעיתי סוף סוף קנינו בית וכמובן שאנו רוצים להיכנס לגור כמה שיותר מהר. הבעיה היא שהבית זקוק קצת לשיפוצים ( במיוחד במטבח) ורצינו לארגן את חדר השינה ע"מ שנוכל להתגורר בדירה, ותוך כדי נשפץ את מה שדורש שיפוץ. הבעיה היא שלא נוכל לעשות חנוכת בית עד שלא נסיים את השיפוצים. שאלתי: האם ניתן להתגורר כחודש ימים מבלי שנעשה חנוכת בית ? כמובן שמזוזות נתקין ( זו לא שאלה ) תודה רבה, יובל

א77

New member
מותר בהחלט.

תתחדשו ותזכו רק לשמחות והרבה, במשכנכם החדש.

אבל שאלה

אומרים שזה לא טוב יותר מידי ימים בלי חנוכת בית יש ימים מספר משהו כמו חודש , כי חנוכת בית זה ברכה שבית היה חנון ורחום וטוב חלאנשים שיגורו בו, לא צריך יותר מידי אפשר סעודה קטנה, 5 דברים צריך עוגיות,פרות פיצוחים ,שתיה ,ו10 אנשים לשעה בערך, אז אולי עדיף לעשות ,

א77

New member
אין חיוב לעשות חנוכת הבית

חנוכת הבית היא יותר מעין הודיה להשי"ת. וודאי שכדאי לקחת המלצתך בשמחה. אבל בכל זאת. לדוגמא, הייתי לפני כחודשיים באיזור מודיעין בחנוכת הבית של זוג שנכנס לגור שם לפני כשנתיים. רק כעת היתה הזדמנות להביא למקום את אחד הצמדיקים שהדייר נמנה על חסידיו. חושבני שכשהוא נכנס לגור שם הוא וודאי עשה משהו, אולי קידוש ולחיים וכדו'. מזוזה זה חיוב. הודיה להשי"ת זה מאד מאד מומלץ. במקרה זה, שוודאי שהשמחה תהיה שלימה כשהבית יהיה מוכן. אוליי יש הגיון וטעם בדבר להודות לה' בחנוכת הבית, דווקא לאחר ההשלמה.

אולי אתה צודק

אבל אני יודעת שרב שמאוד מקובל עלי, אמר לאחי לא להיכנס לבית בלי זה , רק אם זה בית בשכירות אז אפשר לחכות אבל בית בקניה לא מומלץ כול אחד וחשבון שלו

א77

New member
את שהרב אמר. וודאי אמר זאת

לא בגלל החיוב ההלכתי שבדבר. אלא בגלל הטוב שבדבר, כך סבור כנראה הרב. גם אני סבור כך. אני נוהג על כל דבר טוב שקורה לי, לתת קידוש וכדו'. אותה הודיה להשי"ת, בכוחה להיטיב המון ולהמשיך כל טוב משמים. אבל שוב, בנידון הנוכחי, וודאי לא הייתי מציע להם לשכור דירה ולשלם המון, עד שיזכו ליהנות מהדירה המושלמת. הדירה תהא מוכנה, ואז הם וודאי יחגגו ויודו להשם הטוב ית"ש. העיקר שיהיה להם באמת רק שפע ברכות. ושיזכו לסיימה מהר, כי חז"ל אמרו שדירה נאה מרחבת דעתו של אדם. אמן.

תודה על תשובה

בכול אופן מזל טוב לכם ובהצלחה שבית זה יתן לכם שלום ואור ואושר ועושר ובריאות ורק שמחות אמןואמן

להיפך....

רצוי מאד לקיים את חנוכת הבית כאשר הבית מושלם = אחרי השיפוצים. בהלכות מזוזה נכתב שעד שלושים יום ניתן לגור בבית ללא מזוזה כי זה מגורי ארעי, ולפ"ז ודאי וודאי שניתו לדחות את חנוכת הבית בשלושים יום עד לאחר השיפוצים. ברכת ישוב טוב.

יובלי121

New member
אבל

במהלך השיפוצים אני רוצה לגור שם - זה לא משנה ? ותודה לכולם על כל התשובות.

א77

New member
עד שיגיע מכובדינו הנאמן למקורות

אין שום בעיה לגור במקום עד סיום השיפוצים. מזוזה קובעים גם לפני השיפוצים כמובן. עצם המגורים מחייב במזוזה.

אלי ו.

New member
הלכות מזוזה

משנה תורה, הלכות תפילין ומזוזה וספר תורה פרק ה יב [י] הכול חייבין במזוזה, אפילו נשים ועבדים; ומחנכין את הקטנים, לעשות מזוזה לבתיהם. השוכר בית בחוצה לארץ, והדר בפונדק בארץ ישראל--פטור מן המזוזה שלושים יום; אבל השוכר בית בארץ ישראל, חייב במזוזה מיד.

למעלה