חנוכה

may55

New member
קרידוס מתכונים לחנוכה בבקשה פשריקה

תתחילי עם הלוקמס

חייםלוי

Member
מנהל
חנוכה

לכבוד חג החנוכה הממשמש ובא העלתה הספריה הלאומית, כמנהגה, צרור שירים לחג המבטאים מנהגי עדות שונות כולל שיר בלדינו. |

tsiporganeden

New member
קודם כל מתנצלת הבטחתי אתמול להביא

את המתכון, אבל אצלנו כל פעם שיורד גשם יש עלטה, זהו אין חשמל אז אין כלום, לא מחשב, לא מכונת כביסה, לא מדיח, לא מקרו, לא אובן טוסט, לא קומקום לחמם מים, לא מים חמים להתקלח, ולא ולא ולא, איך החשמל הזה הקל לנו על החיים ומאידך כמה הוא חסר כשהוא איננו. אז ישבתי בעלטה גמורה, עד שהתייאשתי והלכתי לישון, הבוקר באתי לעבודה גם כאן יש בעיות ולא הצלחתי להכנס עד עכשיו, אז קודם כל מתנצלת, ועכשיו כפיצוי הנה המתכון ללוקמאס: קילו קמח, 3/4 כף מלח, 50 גרם שמרים, מים פושרים משהו כמו 3-4 כוסות, קודם לשים 3 כוסות ואת הרביעית להוסיף בהדרגה עד שהבצק נדבק לידיים דליל דיו אך לא מימי, להתפיח ולטגן כדורים בשמן עמוק, לשים מעל סירופ, אני מכניסה אותם לתוך הסיר עם הסירופ ומוציאה, אחר כך שופכת את שאר הסוכר מלמעלה, הסירופ: מרתיחים 2 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מלימון אחד, להרתיח עד שהבועות נעשות קטנות, משהו כמו 8-10 דקות. בתאבון.

angelici

New member
לביבות תפו"א ל ח נ ו כ ה...|סביבו

קרידוס רושמת לכם מתכון ספרדי ללביבות מתפו"א לחנוכה * 5 תפו"א רתוחים ומרוסקים כמו פירה. * כפית מלח,כפית פילפל שחור * כפית מרק עוף (לא חייב) * ראש בצל גדול מגורד בפומפיה * חצי צרור פטרוזיליה קצוצה * 3 ביצים מוסיפים את כל החומרים לתפו"א המרוסקים מוסיפים הביצים ומערבבים יוצקים לתוך מחבט עמוק כוס שמן ומחממים יוצקים בעזרת 2 כפות מין התערובת אל המחבט, או בעדינות בשתי ידים רטובות אפשר לנסות ליצור כדורים שטוחים ולטגן משתי הצדדים, ניתן להוסיף מנה זו לצד מנת בשר או דגים או כתוספת כל מזון, ובאמת ש,,צ'ופאר לוס דדוס.. בתאבון
וחג חנוכה שמח

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הנמצאת. ידע הלדינו שלי הוא

מזערי ביותר. אבל אני תמיד שמח להביא דברים נחמדים.

למעלה