חנוכה שמח לכולם

חנוכה שמח לכולם ../images/Emo137.gif

ובעצם אם כבר בברכות עסקינן, אז חג חנוכה שמח
חג רמאדן שמח ואפילו קריסמס שמח

אלעד2

New member
באיזה מובן

את חוגגת את חנוכה? המלחמה ביבוא הזהות הגויית לתוך עם ישראל, אי הכניעה לשלטון הזר, מסירות הנפש על קיום המצוות ובכללן השבת, הסופגניות הטעימות, אור הנרות המרצד? אולי הרעשנים? במובן מסויים עדיף יהיה אם אתם ואנחנו נדע היכן אתם עומדים. אמרו בפה מלא שעבורכם חנוכה, כמו גם חגים אחרים, מנוגד לכל תפיסת העולם וככזה לא ראוי לכל התייחסות.

smile2life

New member
מי שמך?

מי שמך כשופט? בכלל מה זה המנהג הזה של אנשי ימין וכאלו שחושבים עצמם "יהודים" לשפוט אחרים? הרי אתם לא בוחני לב וכליות. אתה הרי פטור מכל חטא? אתה מיים את כל 613 המצוות? אתה חלק מל"ו צדיקים? שמך נאמר בנשימה אחת יחד עם אבותינו (זצ"ל) ר´ אברהם, ר´ יצחק ור´ יעקב? האם אתה הוא זה שתפילתו פותח שערי שמיים ביום כיפור? ובכלל מתי פעם אחרונה עצרת את המכונית כדי לתת זכות קדימה לזקנה שרוצה לחצות את הכביש - או עזרת לשכנה הזקנה המעצבנת מלמעלה להעלות את הקניות לדירה שלה. אני אקשה יותר מזה: מתי לאחרונה ישבת עם סבתך או סבך ואמרת להם שאתה מודה להם שהביאו אותך לעולם. מתי לאחרונה שמרת שבת באדיקות רבה כל כך שקיללת "השופט בן זונה" במשחק כדורגל כשר למהדרין שנערך בשבת קודש? אם ענית על כל השאלות ללא היסוס וללא מחשבה יתרה כנראה שאתה יהודי כשר למהדרין. אם בחרת שלא לענות על חלק מהשאלות כנראה שאינך טהור כמו שחשבת ולכן אין עליך את הזכות המוסרית או האלוקית להטיף או לשפוט אנשים אחרים. יהללוך מלאכים וחג שמח

אלעד2

New member
אתה שם לב לכך

שאין בדבריך כל התייחסות לדברי? אני מדבר על היחס העקרוני של חבר מרצ ממוצע לכל מה שחנוכה מסמל. למיטב ידיעתי לא חל ביממה האחרונה שינוי רדיקלי בתפיסת העולם של מצביעי מרצ והם עדיין נלחמים למען פגיעה בפרהסיה הציבורית בשבת, בעד כניעה לתכתיבי הגויים וקשורים בכל נימי נפשם לתרבות המערב. ואשר למבט מגבוה על אנשים חילוניים - זה אחד הדברים המרגיזים והמקוממים אותי ביותר.

smile2life

New member
לא תגרור אותי לויכוח אישי

אבל אתה שם לב שאתה תוקף על בסיס אישי כולל ומכליל ציבור שלם בסטיגמה שלך? למה אתה לא יכול לענות על השאלות אחת לאחת. יהללוך מלאכים

אלעד2

New member
אני מכליל?

רק חזרתי על העמדות הבסיסיות של מצביע מרצ רגיל. אם אתם חושבים כך תעמדו מאחורי הדברים ואם לא תעברו למפד"ל. או שהפוליטיקאים שלכם בכלל לא מייצגים אתכם?

אד

New member
אחי!חיה ותן לחיות../images/Emo39.gif

כבוד לכל חירות לכל. מי שם אותך שופט ומה הקשר לדת. חיה את חייך לפי הבנתך ותן לחיות. חג אורים שמח לכולם במיוחד לעניי ישראל הרעבים ללחם.

smile2life

New member
אני לא אגיב

כי הגדרת כ"כ טוב את מה שאני חושב ומאמין בו - פשוט כל הכבוד וחזק ואמץ וכל אחי, יהלוך מלאכים, מני

sandchicken

New member
ואני מניח שאתה

חוגג את נצחון הפונדמנטליסטים היהודים על החילונים, סליחה, המתיוונים היהודים...

למעלה