סופגניות קלאסיות עם טוויסט
כשמתחילים להכין סופגניות, תמיד מתחילים במתכון בסיסי. גם פה יתחלק המתכון לבצק הבסיסי, תהיה גם וריאציה בריאה יותר של סופגניות אפויות, וטוויסט מלוח נהדר. כמות: 30-40 סופגניות החומרים: לבצק הבסיסי 1 ק"ג קמח (עדיפות לקמח לחם קשה) 35 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) שמרים יבשים 1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר 1/2 כפית-כפית (15 גרם) מלח 4 חלמונים 2 ביצים כ-500 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף 100 גרם חמאה רכה למילוי המתוק ריבה טובה למילוי אבקת סוכר לקישוט אופן ההכנה: 1. להכניס את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למיקסר, וללוש כ-7 דקות. להוסיף את החמאה וללוש עוד 3-4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק. 2. לכסות ולהתפיח להכפלת נפח. 3. לחלק את הבצק למנות במשקל 60 גרם, ולכדרר על משטח מעט משומן. להניח על תבנית משומנת, לכסות ולהתפיח על הכפלת נפח. 4. לחמם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות ולטגן את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד. להעביר לנייר סופג. 5. לערבב את הריבה למרקם רך, להכניס לשק זילוף מצויד בצנתר ולמלא את הסופגניות. לעטר באבקת סוכר ולהגיש. סופגניות אפויות: לחלופין, ניתן לאפות את הסופגניות בחום של 180-200 מעלות ל-15 דקות. במקרה הזה כדאי להבריש את הסופגניות בחמאה מומסת לפני האפיה, ולאפות עד להזהבה. לסופגניות מלוחות מוסיפים לבצק: 2 שיני שום כתושות עלים מ-5 ענפי טימין ½ כפית פלפל שחור למלית מלוחה: 200 גרם גבינת עיזים (פרומעז, סנט מור) 80 גרם זיתים שחורים מסוג "קלמטה