חנוכה חג שמח

חנוכה חג שמח

מוקדש באהבה לכולם . חנוכה השם חנוכה מעיד על מיזוג בין מודעות הנפש הבהמית אם כוונות הנשמה והבורא . כומר עבור מודעות האדם , זו תקופה בה מתגלה המשך התיקון שנדרש לעשותו , כיישור קו בין הגשמי לרוחני . יישור זה נקרא טהרה , בה יש משום התבטלות של ההכרה למודעות הקיום . חנוכת בית המקדש השני נעשתה על ידי משפחת חשמונאי . למען הסברת העניין יש להבין את פירוש המילים . בית המקדש השני : בית - מתוך השקפה על הבריאה שהיא כתחום של יחסיות . המקדש - מסמל את כלל היחסית הזו המקיפה את הווייתנו המודעת כמציאות , בה ההבדלות או התפישות שלנו באות מתוך צפייה חיצונית על תפישות עברו היחסי של העולם . כלומר נקודת השקפה כהווה מוחלט המביטה על התפישות ומוטיבים של יחסיות קיומית , שהתנהלו באופן יחסי בתוך המרחב של המציאות היחסית כעבר . שני – מסמל את תפישת עצם המציאות היחסית של עבר , המתהווה באופן יחסי . כלומר , ישנו היבט של יציאה מן המוחלט , כיחסיות של תצפית היסטורית . * יש להבין , בעבור ההווה המוחלט , ישנה השתקפות של מציאות יחסית כמו מנסרה של אור ההופכת \ שוברת את ההווה המוחלט ליחידות קטנות של מרחב-זמן יחסי , (כמו תמונות בודדות בסרט) שמתוך התמונות הבודדות מביטים על כל הסרט , כל תמונה ומציאותה היחסית בסרט , ושיתוף התפישות מכוונות היבטים של הסרט , כמנסרות משנה , של האור . לתהליכים בסרט , לכל תמונה ולכל מנסרת משנה יש היבטים יחסיים לעומת המנסרה הראשית של ההווה המוחלט . ומנסרות המשנה עוברת היבטים של עליה וירידה היחסיים למנסרה הראשית . בחג החנוכה כל המנסרות מתיישרות ביחסיות אל קו המנסרה הראשית . ואז מתאפשרת צפייה טהורה על הסרט עד כה , כתהליכים היסטוריים לעומת הקיום בתוך ההווה המוחלט . חשמונאים – מסמלים את היבטי קיום המנסרות , כתהליכים פעילים ביחסיות של כלל הסרט . זו כמובן התפרשות נרחבת יותר מההיבט ההיסטורי , כי המנסרות משמשות עבור הסרט כולו . ולכן הביטוי בימים ההם בזמן הזה . שמונה נרות חנוכה והחנוכייה : בכדי לא לסבך את העניין , אתייחס רק להיבט של התהליך המהווה ללא יחס למוחלט שממנו הוא יורד (נר) . ראשון – מראה על ירידה מהמוחלט , כפעילות מצטברת הנתפשת כעבר קיומי שהתקיים , (אשליית ההיסטוריה) . נר שני – תפישות ממציאות העבר כתהליכים יחסיים , אשליית תהליכי ההיסטוריה . נר שלישי – תפישות ההווה במציאות העבר , כמעצבות את העולם היחסי לעולם העבר באופן יחסי , (המנסרות כעבר בסרט). נר רביעי – ראיית ההווה היורד כבורא את היחסיות לעולם באופן יחסי . ראייה של יחסיות המנסרות ומצבם היחסי הנוכחי . נר חמישי – ראיית כלל המציאות המקיפה את התודעה היחסית לעומת העבר באופן יחסי , דהיינו שאלת הזהות הנובעת מאשליית העבר היחסי של המציאות הגשמית . נר ששי – ראיית תפישות העבר כעבר יחסי שנתפש , סיכום אשליית העבר כמציאות רוחנית . נר שביעי – תפישות העבר כבוראות את היחסיות לעולמנו באופן של יחסיות . אשליית היות העולם יחסי לעומתנו ההכרה . נר שמיני – תפישות העבר והמציאות היחסית מתמזגים להתהוות משותפת באופן יחסי , כמיזוג תת ההכרה אם ההכרה או התפישה של המציאות אם ההיסטוריה של האשליה היחסית . ולכן בימינו אין לחשוב רע על איש , או לפחד משום דבר , רק להתאחד ולאהוב איש את רעהו ולהפיץ אהבה הגנה ובטחון מתוך ידיעה ברורה והתבטלות כלפי האלוקים . חג שמח דוד היחיד

Tal_Ya_Tal

New member
לדוד היחיד, חג אורים שמח B-)

היי דוד, תמיד מעניין לקרוא את מאמריך, שיש בהם נקודת הסתכלות מעניינת , המביאה את הרעיונות הרוחניים שאני מכירה ממקומות אחרים, דרך נקודת המבט היהודית-קבלית. למרות שלעתים, קשה לי עם המינוחים שלך, שכןיש לי כפי הנראה התנגדות פנימית לקבל את הטרמינולוגיה הזאת, אני תמיד קוראת ומעריכה את ההבנות שלך ואת נקודת ההשקפה (שלדעתי היא מקורית) למרות שאין לי מידע רב על התפישה הקבלית, מה ששמעתי עד כה, פה ושם, לא קסם לי במיוחד. (רוצה לציין, שבשורשי משפחתי היו במאה הקודמת מקובלים-סביה של סבתי- שישבו בחברון ובירושלים). אז המשך לעניין אותנו בגישתך המיוחדת וברכת אור ואהבה שלוחה לך ולכולם, בחג האור, L&L TALYA

לטליה

שלום ותודה . הידעת שעל פי הקבלה , המהות האלוקית נכנסת לכלי , רק בגיל שלוש עשרה . לפני כן זו רק הכנה של כלי מודעות , המוגדר כחלק מתודעת האם . כך שתאריך הלידה הוא לא העיקר אלה תאריך הכניסה לעול מלכות שמים . דוד

Tal_Ya_Tal

New member
תודה, דודB-)

האמת היא, שלא ידעתי. אמנם, שני בני כבר עברו את גיל בר המצווה ואביהם באמת אמר בזמנו: ``ברוך שפטרני מענשו של זה``. (אך מה על בנות? האם אצלן נכנסת המהות האלוהית בגיל שתיים עשרה?! אם כך האם המהות האלוהית ``ממתינה`` להתפתחות ההורמונלית?) הייתי שמחה אם תרחיב בעניין. ממקורות אחרים (רודולף שטיינר), ידוע לי שהתינוק מחובר בהילתו אל האם עד גיל שבע. על כן, כאשר מבקשים ממני לבדוק מפת לידה של ילד שעבר את גיל שבע, אני מבקשת את הסכמתו. לגבי תאריך הלידה, ישנם אסטרולוגים הבודקים גם את מפת העיבור ואת מפת כניסת הנשמה. השאלה היא אם כשאתה אומר `מהות אלוקית` כוונתך לנשמה, או לעצמות המודעת (העצמי העליון). שנקרא גם האטמן, הרוח המודעת. האור. נוסף על כך, הלא ישנם חילוקי דעות על המועד שבו נכנסת הנשמה אל הגוף. יש הטוענים שהיא נכנסת כאשר האם נמצאת בחודש השלישי להריונה ויש כאלה הטוענים שהנשמה מלווה את האם עוד לפני ההתעברות וישנם הגורסים, שהנשמה `נכנסת ויוצאת` לחילופין עד למועד הלידה. ישנה גם סבר שאומרת, שככל שהנשמה `גבוהה יותר` היא נכנסת אל הגוף מאוחר יותר. לנו האסטרולוגים האזוטריים, יש נוסחה לחישוב זמן כניסת הנשמה לגוף. אולם הייתי מעונינת לקרוא את תפישתך – תפיסת הקבלה. הלוא הפנימיות שלנו היא אור. האור מצוי בתוכנו. באמצעות האור הזה, אנו מחוברים אל האחדות המוחלטת. לאלוהים. בדיוק כפי שקרן שמש, מחוברת אל השמש, שממנה היא נשלחת. העצמי העליון, חודר אל תוך העולם האשלייתי ומנחה אותנו לעבור אותו. L&L TALYA

לטליה

שלום וחג שמח, בעניין כניסת המהות האלוקית הבאה מן הנצח אל הבנות : היא לא נכנסת, היא כבר קיימת ומקיימת. חגיגת בת- המצווה היא טקס רפורמי חילוני שמשמעותו חברתית ולא רוחנית. כידוע האשה הינה מהות מתוקנת עוד בלידתה. לגביי עצם כניסת המהות האלוקית למרחב הקיום = מהות זו נקראת גוף, לפעילות עצמה של כניסת המהות האלוקית למרחב הקיום (מרכבה) קוראים = אור.תוך כדיי כניסתה למרחב הקיום היא יוצרת אותו, כלומר את המציאות ובעצמה נוצרת באופן יחסי. ``נשמה`` היא תפישתנו את התהליך הזה. עד כה פרטתי את הגוף, אור, נשמה, כהיבטים של אותו תהליך שבשם כולל נקראים = נצח. התהליך עצמו מייצר את המרחב-זמן. בגיל 13 נכנסת מהות אלוקית שאינה היבט של הנצח אלא של הבורא עצמו, והיא מעקמת את מרחב הנצח בהתאם לרצונה. והיא משמשת כמרחב יחסי של הווה מוחלט לבן ה 13. יש להבחין בן בורא עולם ליוצר בראשית. בורא עולם= יוצר הכל, הוה מוחלט. יוצר בראשית= הוא היבטים יחסיים של מה שנוצר הנקרא נצח או אינסוף. ככל שכלי המודעות (= אדם) יכול לשאת יותר הפכים כך יכולתו להתחבר לבורא עולם גדולה יותר. היבט זה נקרא נשמה יתרה. בהתחשב בהיות המהות מייצרת מציאות היא מייצרת את מצב הכוכבים, מזלות, עבורה.(עניין של מסובב המסובב) והרעיון הוא לשמר ולהבדיל את אבחנה זו לאורך כל קיומנו. בכבוד רב וחג שמח דוד

למעלה