חנה ספרן - ראיון נפלא

sista

New member
לא מצאתן אותו מציצני משהו?

מעט מאוד משנה (פמיניסטית) והרבה מאוד פרוזה (רכילותית) איך נפגשנו, איך התאהבנו, מה אמרו הילדים בבית הספר, ומה יגידו השכנים.

כן ולא

התרגלנו לסיפורי זוגיות הטרוסקסואלית ולא יזיק בכלל שהסיפורים האישיים ההומוסקסואליים והלסביים יהפכו לדבר ש"העין סובלת" מתוך הרגלי הקריאה של הישראלים בדיוק כפי שקורה בסיפורים עיתונאיים בדרך כלל. מאידך, אכן הייתי שמחה לקרוא יותר משנה פמיניסטית וחברתית אבל זו לא ממש "נחבאה" שם - היא היתה גם בסיפורה האישי של ספרן.

augustus

New member
מה רכילותי? יש הרבה דברים אישיים

אבל לא רכילותיים. כנראה שחנקה צודקת: כל דבר שיש בו מילה "הומו" או "לסבית" נחשב לרכילותי.

דווקא בכלל לא רכילותי

שמתי לב שבעיתונות הישראלית (אני לא יודעת איך זה בחו"ל) ברגע שיש איש ציבור הטרו, שואלים אותו המון שאלות על נושאים שונים, ולעומת זאת ברגע שיש איש ציבור הומו פתאום כל המאמר/כתבה/ראיון הופכים להיות על זה שהוא הומו, כאילו שזה כל מה שהוא (מזכיר לי את הדרדסים, שלכל אחד היתה תכונה מאפיינת - חוכמה, חוסן גופני, כשרון מוסיקה, זללנות והיתה דרדסית שהתכונה המאפיינת שלה היתה שהיא נקבה). דווקא בכתבה הזאת לא ראיתי את זה, ויבורך מי שכתב את זה על האיזון היפה בין האזכור הנרחב של בת זוגה ויחסיהם לבין שאר הדברים בחייה.

sista

New member
אולי קצת שכנעתן אותי

בקשר לחשיבות של הייצוג המתקן של חיי לסביות, ועדיין אני מתנגדת למציצנות בשם העיתונות. אני מקווה שלא תחשדו בי בהומופוביה. יש לי בעיה עם כל חשיפה של חיי מין של כל אדם. זה לא עניין צדקני או פונדמנטליסטי, זה לדעתי כבוד האדם ופרטיותו. אני חושבת בקנה המידה של עצמי. אני לא נחשבת אדם ביישן ועם זאת יש מעט מאוד אנשים שאני דנה איתם על חיי המין שלי. יתכן שהאדם שמתראיין מדבר רק עם אדם אחד שמראיין אותו ולא שם לב שהמיטה שלו היא חלק מתקשורת המונים. אני מתנגדת להפיכת אדם שיש לו מה לומר לספקטקל של איך הייתי ספרנית קטנה והתאהבתי באישה ואיך הילדים שלי התלבטו ועכשיו כולם חיים באושר. נכון, יש גם הרבה משנה בכתבה והמציצנות מוצגת ב"טוב טעם", לא כמו ב"ידיעות" למשל,

augustus

New member
את זה בדיוק אני לא מבינה

למה כשאת מדברת על זוגיות זה נחשב לדבר על חיי משפחה, וכשאני מדברת על זוגיות את רואה בזה רק מין. חנה ספרן לא דיברה על מין, היא דיברה על זוגיותה, על בת זוגתה, על משפחתה, על בנה וכדומה. היא לא סיפרה מה היא מעדיפה לעשות במיטה. אני איכשהו יכולה להבין את הטיעון שהראיון התמקד במשפחתה יותר מדי ביחס לדעותיה והשקפותיה (המסקרנות ללא ספק), אבל לאור תגובתך (ואני באמת לא חושדת בך בהומופוביה) אני חושבת שכך עדיף, צריך לחשוף את הזוגיות הלסבית כמה שיותר, עד שהיא תפסיק להיתפס על ידי אנשים חשוכים כ"לא טבעית" ועל ידי אנשים רגילים כ"צד מציצני".

אני מסכימה לגמרי עם augustus

גם אני לא אוהבת לקרוא או לשמוע יותר מדי פרטים על מין, גם מחברות קרובות, אבל לא ראיתי שום התיחסות למין. לספר איך התאהבת זה לא פירוט מיני לדעתי. ו-augustus צודקת שאפילו אנשים ליברלים יחסית חושבים שהומוסקסואליות קשורה רק למין, למי את נמשכת מינית, ולא תופסים שזה קשור במידה רבה לבמי את מתאהבת. והכתבה הזאת, לשם שינוי, לא התחילה לשאול שאלות כמו "אה, אז את לסבית. מדליק. לאיזו כוכבת הוליוודית היית עושה טובה? איזה כוכב הוליוודי לא היית זורקת מהמיטה למרות שאת לסבית?" ושאר השאלות המזעזעות שראיתי בהרבה ראיונות אחרים עם הומואים/לסביות.

למעלה