חנה סנש 1921-1944

דרדרית

New member
ב-7 בנובמבר חנה סנש הוצאה להורג

חנה סנש הוצאה להורג בהונגריה ב- 1944 במלחמת העולם השניה. כמה פרטים שגם אני לא ידעתי.....

Nava5

New member
כואב מאד!!

המידע שהביא השר טומי לפיד מצמרר. איזו שפלות! האכזריות של שוביה, סדיסטים ורוצחים שפלים - טוב שנחשפה. בהערת-אגב: אני מצרה על כי במערכת החינוך לא הקפידו בעבר (כיום אין לי ידע לגבי המתרחש בתיכון) להאיר את ספור-חייה, גורלה ואישיותה של חנה סנש, הי"ד. מזל שב"מקראות ישראל" הופיע "אלי, שלא ייגמר לעולם" ותוך דפדוף בספר נחשפנו לטעימה מספור הגבורה הזה. ומי שקרא - קרא... "אלי, שלא יגמר לעולם החול והים, רשרוש של המים ברק השמיים, תפילת האדם!"

kropacsek

New member
../images/Emo16.gif

יש מידי פעם שידורים חוזרים בערוץ 23 של סדרת התוכניות "הכל אנשים" או משהו כזה, של מודי בראון. הפרק על חנה סנש - מומלץ במיוחד.

יוליקה

Member
מנהל
BT , אני מציעה שנעשה הסכם

לא נכניס דעות פוליטיות לפורום שלנו.

ישרון

New member
צר לי להביא כאן מחלוקת

המעשה של חנה סנש וחבריה ליחידת הצנחנים שנישלחו לארופה היה מעשה גבורה אישי ועל כך איני חולק על איש. לצערי זהו עוד אחד ממקרים רבים לאורכה של ההיסטוריה האנושית בהם מנהיגים שלא היה להם פיתרון לבעייה לאומית {ובמיקרה זה הנהגת הישוב בא"י}שולחים חיילים אמיצים למשימות חסרות סיכוי ותוחלת ולאחר מכן בונים מיתוס על גבורת היחיד. לצער כולנו רוב הצנחנים שהוצנחו באירופה לא שבו ממשימתם ומקומות ישוב לא מעטים ניקראו על שמם-להבות חביבה -יד חנה-נצר סירני-אלוני אבא וסליחה על אלו שלא זכרתי.

עב

New member
אני לא חולקת בכלל

ספק אם הנהגת היישוב יכלה להתמודד עם החורבן של יהדות אירופה. ראה מה נדרש מהמעצמות כדי למגר את החיה הנאצית - ברית המועצות, בריטניה וארה"ב (כל השאר היו שוליים). מה ששובה את הלב בסיפורי הצנחנים הוא הנכונות לצאת לשליחות המסוכנת מפלסטינה הבטוחה יחסית. השאלה האם היו צריכים לשלוח אותם או לא ובאיזה מועד כבר לא רלבנטית עבורם.

טומי*

New member
אתר מצויין אם אפשר לומר על......

בתי קברות בבודפשט בהונגרית וגם באנגלית עם סיפורים ותמונות. בתמונה קברה לשעבר של חנה סנש

B T1

New member
יוליקה--מי דיבר על פוליטיקה?

האיש אכן קטן, מה לעשות?

יוליקה

Member
מנהל
אתה רוצה בכח לפתוח את הנושא?

אני חושבת שטומי לפיד איש גדול תרתי משמע (גם בממדיו האישיים וגם בדעותיו). איש אשכולות ציוני גדול בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו. נכון שלעיתים הוא מחליק בלשונו (כמו הזקנה בעזה שמזכירה לו את הסבתא שלו בגטו) אך ברוב המקרים הוא יודע JOL BE OLVASNI למי שצריך!!

B T1

New member
איך שאני מסתכל, האיש קצר וגוץ.

עכשיו יותר ברור?

למעלה