חנה ושבעת בניה

orange2006

New member
חנה ושבעת בניה

עכשיו קראתי את הסיפור, פשוט קידוש השם נורא! יש לי רק שאלה אחת, לא ח"ו ביקורת או מחלוקת, רק מפני שאני רוצה לדעת ולהבין בסיפור הזה ובהרבה אחרים מובא מקרים כמו שחנה הצדקת אחרי שהרגו את שבעת בניה כתוב שעלתה לגג, נפלה ומתה ויש עוד מעשים כמו שמסופר נדמה לי על תלמיד שזונה אחת אמרה שנתן לה את התפילין שלו בתור שכר למעשה עבירה נכון? ואחכ עלה לגג נפל ומת אפשר הסבר מה זה אומר, עלה לגג, נפל ומת? מעצמו נפל? ז"א הפיל את עצמו? כי אם כן אסור, זו כמו התאבדות בבקשה תסבירו לי, תודה! איזה כיף... יורד גשם!!

orange2006

New member
קיבלתי תשובה, תודה רבה ../images/Emo13.gif

שכל מי שכתוב עליו ככה... פשוט מרוב הצער שנהיה לו הוא לא שם לב, ופשוט נפל כמו שכתוב...

orange2006

New member
לא, שימי לב למילים:

כתוב נפל, ממש ככה נפל... או נפלה עם חנה ושבעת בניה מרוב הצער שהייתה שרויה בו, לא שמה לב לסביבה שלה, וכנראה כתוצאה מזה נפלה

אני מסביר לו שהיא התאבדה....

הוא חושב גם שהנער שמסר את התפילין לזונה נפל סתם ככה....כנראה התאבד מרוב היסורים שמסר את התפילין בתור שכר

אופירA

New member
מנהל
מי שנטרפה עליו דעתו

מי שנטרפה עליו דעתו וכתוצאה מכך התאבד - אינו נחשב כ"המאבד עצמו לדעת". וכן מי שמאבד עצמו לדעת מחמת אונס, כגון שהיה מתיירא מעינויים קשים (כמו שאול המלך) או שיודע שייאלץ לעבור עבירות שהן בייהרג ובל יעבור - אינו נחשב כ"המאבד עצמו לדעת". אם אדם נמצא תלוי, או מושלך בתחתית הבניין וכו', ואי אפשר לדעת שהתאבד, ואפשר לתלות זאת בכך שמישהו תלה אותו או הפיל אותו, או שנראה שעשה זאת מחמת רוח רעה או שיגעון - יוצאים אוטומטית מהנחה שהוא לא התאבד.

orange2006

New member
סליחה אבל אתם טועים

כוכב ונסיכה... אתם לא מבינים מה שהסברתי אתם מבינים מה זה אמא שמתו לה שבעת הבנים שלה?? איזה צער? אתם חושבים שהיא שמה לב להיכן היא הולכת? לא כתוב הפילה עצמה! אלא נפלה! נפלה! תאונה... וכן בכל המעשים האחרים שכתוב כך

אתה זה שטועה פה ובגדול!

חנה לא נפלה.... מרוב הצער שמתו לה כל הילדים שלה, היא עלתה לגג, והחליטה לשים קץ לחייה ומתה...אחרת איך תסביר את ההסבר למה היא עלתה לגג בכלל? ואחרי שמתה, יצאה בת קול מן השמים ואמרה: "אם הבנים - שמחה!" תבדוק את המשפט הזה בתהילים, קי"ג, ט.

orange2006

New member
נו ומה הפס' אומר?

מה אתה רוצה לומר? כתוב לך מפורש! נ-פ-ל-ה! אל תפרש את זה איך שנראה לך... אם תגיד למישהו שנפלת, הוא יגיד לך שהכשלת את עצמך בכוונה? למה היא עלתה לגג, לא יודע, אבל ההמשך מראה שזו לא הייתה כוונתה

כמו שאמרה נסיכה הקסומה

לא נחקור את זה עכשיו.... ההודעה שלה פשוט הקסימה אותי עם כוכבים ברקיע תראה אחי, כל אחד אומר אחרת....אתה אומר ככה ואני אומר ככה ויש הרבה שחולקים על דעותינו... אם אסכים עם הדעה שלך אז מה שיפריע לי עצם השאלה למה היא עלתה לגג? מה יש לה לחפש שמה? אולי העדיפו לומר נפלה במקום קפצה, תחשוב על אפשרות כזאת. בכל מקרה אני ממליץ לך לקרוא על רבי יוסף קארו...איזה צדיק גדול הוא היה! גדל בתקופת האר"י הקודש.

orange2006

New member
כמו שאמרתי

לא יודע למה עלתה לשם אבל אפשר לבדוק ולשאול... אולי יש פירוש לזה המשך שבוע נעים

orange2006

New member
דבר נוסף ששכחתי לציין

לא ייתכן שיכתבו בגמרא ולו מילה אחת לא במקום כי בין "נפלה" ל"קפצה" יש הבדל גדול אין העדפות, יש רק את האמת

בובה 141

New member
"הכוכב השובב" פשש ההודעה של נסיכה

הקסימה אותך פשש הופפפפפפפפההההההה

orange2006

New member
כוכב, שכחתי לציין דבר חשוב

ובגלל זה אני נאלץ להקפיץ שוב את ההודעה למעלה אותו תלמיד לא עשה את העברה ח"ו היא גנבה אותם בזמן שאף אחד לא שם לב ואח"כ הלכה ואמרה את זה רק רציתי שיהיה ברור

למעלה