חן יש לי שאלה אלייך

זוליק

New member
חן יש לי שאלה אלייך

מחר אני אקבל דקאפיפטיל. בנוסף, אני אמורה לקבל מחר חיסון נגד אדמת. עשו לי מזמן בדיקת נוגדני אדמת והיו לי נוגדנים. הרופא שלי אמר שיש חיסון אדמת נוסף ומומלץ לקבלו. השאלה שלי, האם לא צריך לחכות כ-3 חודשים לאחר קבלת החיסון ועד ההריון?? או שאין קשר בין השניים???

חן (*_*)

New member
היי זוליק ../images/Emo140.gif

המלצת תחנות טיפת חלב, להמתין שלושה חודשים לאחר קבלת חיסון נגד אדמת. יתכן שהחיסון שהומלץ לך הינו חיסון סביל ולא פעיל, ובמקרה כזה אין צורך בהמתנה. בררי באיזה חיסון בדיוק מדובר, ומה רמת נוגדני האדמת בדמך. בברכה

זוליק

New member
חן בוקר טוב ../images/Emo42.gif

דיברתי עכשיו עם האחראית במשרד הבריאות והיא אמרה לי שאין יותר חיסון נגד אדמת. במקום זה נותנים MMR (חצבת,חזרת,אדמת) שזהו וירוס מוחלש. החיסון הוא פעיל. הסברתי לה שאני עושה IVF החודש והאם אפשרי לקבל את החיסון סמוך להריון. היא אמרה שמומלץ שלא, אבל יש הרבה נשים שעושות כשהם לא בהריון וישר אחכ´ נכנסות להריון (טבעי) ולא עושים הפלה, או מעקב מיוחד בהריון. אני מאמינה שהרופא שלי מודע לכל זה, אבל אני אנסה לדבר איתו בכל מקרה. אני ממש בלחץ מזה. אני לא רוצה לעשות מה שהוא שעלול לסכן את ההריון (אם יהיה....). מה את אומרת???????

מיליקי

New member
זוליק

אני אשאיר לחן לענות לך על השאלות המקצועיות, רק רציתי לאחל לך בהצלחה, ואל תילחצי בבקשה! יום נעים, מילי

חן (*_*)

New member
צהריים טובים זוליק ../images/Emo42.gif

הבחירה היא בידך, אבל, לפחות במקום שבו אני עובדת, אנחנו ממליצים לא להרות במהלך שלושת החודשים שאחרי החיסון. כאשר אישה נכנסת להריון באופן טבעי, ולעיתים לא מתוכנן, אין נוהגים להפסיק את ההריון, אלא עושים מעקב אחר רמת הנוגדנים לאדמת בדמה. לגבי הריונות יקרים כל כך (תרתי משמע), אני אישית, הייתי ממתינה עם ההריון לאחר חיסון, כדי לא להוסיף דאגות ולחץ במהלך ההריון. ושוב, הבחירה בידך. מאחלת כל טוב, ו-

זוליק

New member
אני אחרי....

הייתי במשרד הבריאות והסברתי לאחות את חששותי. היא התקשרה למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בירושלים ודיברנו עם מנהל המרכז. הוסבר לי שכיום אין לגורמים אלו השפעה מזיקה על עובר האדם במינון ובתקופה אליה נחשף העובר. אין צורך בתקופת המתנה בין מתן החיסון והנסיון להרות. הם גם פקססו לי על כך אישור רפואי על שמי עם חותמת המשרד. תודה בכל אופן על העזרה והדאגה!!!!

חן (*_*)

New member
שמחה לשמוע על כך ../images/Emo9.gif, חבל שאותנו..

לא עידכנו בנושא. נחמד שגם אתן לעיתים מחדשות לי, ועל זה נאמר- אין חכם כבעל ניסיון

למעלה