חן חן

חן חן

אם זכרוני אינו מטעני, יש עוד כאלה בעברית - מילה, שכשהיא מופיעה פעמיים ברצף - היא משנה משמעות. תופעה מענינת. לפחות לדעתי.

בטח בטח,

אבל לא לכאלה התכוותי. חן - שמשמעותו 'יופי' הפך בהכפלה ל'תודה' שלמראית עין - אינה קשורה קשר ישיר למשמעות המקורית. בטח בטח, לעומתו - לא יצא מהשדה אליו היה שייך - הסכמה (ולכן גם אי הסכמה). כך גם ככה ככה, משו משו ויאללה יאללה. לא ככה?

Idan91

New member
או... ../images/Emo150.gif../images/Emo150.gif? ../images/Emo3.gif

השריף הוא תורכי, כמובן.

גנגי

New member
גל-גל

וכן ההכפלה הידועה "תפרו לו תיק-תיק", שמגדילה את המנה (בשקל ותשעים)...

גנגי

New member
ויש גם באנגלית, אם לא 'כפת כם:

HOW
לעומת HOW-HOW...
געגועיי לג'ינג'ר

nutmeg

New member
ויש באנגלית גם

do ו- doodoo שלפעמים הופך ל- doodie שצריך להרים בשקית אחרי שהכלב עושה מה שכלבים אמורים לעשות בטיול בוקר.

אטיוד5

Active member
נכון

ויוצר בעיות למי ששמו הפרטי דויד, אשר נוהג להתכנות בשם החיבה.

שְׁבָא

New member
אחד אחד ובאין רואה,

ככוכבים לפנות שחר, כבו ספוני מאווי האחרונים ויכלו ביגון דומם...

ס ק א ל י

New member
אנקדוטה לגבי ../images/Emo80.gif ../images/Emo80.gif

פעם הסברתי בכתה משוּ על קבוצה הומוגנית, ועל מספר מאפיינים שלה. סטודנט אחד, שתמיד היה נורא לחוץ, נורא נלחץ והתחיל ליילל: "אני לא מבין כלום! מה זה קבוצה הומוגנית! מה זה כל המאפיינים האלה?" אז אמרתי לו -"תירגע, אני אסביר הכל, פרה פרה!" אז סטודנט אחר אמר לו "הנה - פרה פרה זו קבוצה הומוגנית!"

ס ק א ל י

New member
יום יום...

זה כבר הפך היום לתשובה ל'מה שלומך', כקיצור ל'ברוך השם יום יום'. אני יודעת שגם זה לא מה שהתכוונת, אבל אבל אבל...

Luna mia

New member
אופס...

גם לך זה קורה יום יום שאת מתעוררת בשעות האלה - כמוני?

hillelg

New member
אני מסתכן

כי אני מגיב לפני שקראתי את כל השירשור, אבל לקרבה בין חן-חינם-חןחן, יש אחים ורעים גם בשפות אחרות. כך, בלטינית: dona gratia-עלמת חן; gratis-תודה; וגם חינם זה באותו שורש, רק שאינני זוכר את המובן המדוייק. אמנם, העובדה ש'חן' במשמעות 'תודה' נשמר רק במילה המוכפלת, מעניינת כשלעצמה.

למעלה