חמתי לסוף שבוע

sovlanit

New member
תראי,חמודה,

נדמה לי שכמה דברים מפריעים לך בסיפור הזה: 1. שלא התחשבו בדעתך בנוגע להסדר החדש. 2.שהתכניות שלך משתנות ואת נאלצת לתמרן בין חובותייך כרעיה,כאם,כעקרת בית-בשל מישהו אחר. 3. שבעלך הציב אותך בפני עובדה מוגמרת מבלי לנסות להדבר עימך מראש... אולי את חשה כמו שפחה חסרת זכויות בביתך-בנקודה זו... 4.שלעניות דעתך המרחק הגאוגרפי מאפשר עמידה בפתרון שהצעת,ובד בבד הגעה מיידית לביתה במקרה חירום. 5.שנוכחות חמותך בביתך מאלצת אותך לחוש בחוסר פרטיות ובמצב של חדירה לעניינייך. 6.ואולי יש בתוכך מצבור של כעסים כלפיה כתוצאה מאירועים בעבר. חישבי למה את מעמידה את עצמך במרכז- ומצפה שהדברים יתבצעו לפי רצונך... חישבי גם -כיצד היית נוהגת במקרה הפוך [כלומר אם חלילה היית נדרשת לסוגיה כזו בעצמך ולבן זוגך היו הסתייגויות מאימך... כיצד היית חשה נוכח המצב?הציפיות של בני משפחתך ממך[אחים/יות]] זה עוזר למקד את ההתייחסות לנושא-בצורה טובה יותר... עיצה מעשית??? לנסות לראות את התמונה גם מנקודת הראות של כל הצדדים המעורבים בדבר... לחשוב תמיד ששבת חמישית זה בבחינת "לא נעים -לא נורא" הרי באומץ,כאב,אי נוחות אנו נאלצות להתמודד יום יום ובפרט בלידה...קטן עלייך. לזכור שגם לדברים לא נעימים מתרגלים עם הזמן--ולכן,קל יותר להשלים עם זה... גם אם הבית קטן- כשבלב יש מקום - הפתרונות צצים מאליהם... להתבונן על המצב כעל עשיית מצווה ענקית מחד ומאידך זה נותן לך נקודות יתרון אצל בן זוגך... לנסות לראות כמה קשה גם לה להיות בבית כלשהו בידיעה שהיא לא ממש רצויה... וקשה לה מאוד לחיות לבד ואולי היא פיתחה פחדים -בנוגע ללינה בגפה. תוכלי לבקש מבן זוגך להיות שותף אקטיבי בזמן שהיא מתארחת ועל ידי כך להקל ממך את הקושי שמתלווה לנקיון הבית, כלומר-בזמן שהוא בתפקיד "ליצן חצר " ו"שרת צמוד"- את פנויה לעיסוקייך ומשוחררת לנפשך.. נסי לבלוע את הגלולה המרה למרות הכל. אני בטוחה שמעז ייצא מתוק. זכרי שלכל דבר יש מחיר- גם למלחמה צודקת. נסיון מצידך להיות צודקת ולכפות את רצונך יתבע ממך מחירים-שאולי לא תרצי לשלם... ואם תצטרכי פורקן- אנחנו כאן לתמוך ולייעץ... דרך אגב, ל א הייתי ממליצה לך להפוך את שהותה בביתך לגיהנום- כדי שמיוזמתה היא תבחר לא לבוא אלייך... זה רק יגרום לך רגשות אשמה וכאב מיותרים. והכי חשוב- הכל עובר וגם זה... בהצלחה.

סובלנית, את ממש מקצועית

והעצות שלך ממש לענין. חשבתי שאני מנוסה, אבל אני יכולה ללמוד ממך כמה דברים. כנ'ל גם לניני.

sovlanit

New member
תודה.

ואני לא מקצועית,פשוט מחפשת איך להקל ... שמחה שיש מי שדברי מדברים לליבו. כל טוב

siv30

New member
סליחה לא הבנתי, ומי יוותר על מיטתו

בשביל שהיא לא תישן לבד
מה זאת בדיחה
מה זאת אומרת אין ברירה. יש ברירה, תמיד יש ברירה, אבל כנראה שבמצב שלכם היא לא נוחה לצד השני.

siv30

New member
מבצע שלח חמתך על פני המים...

אישית, לא היתי מוכנה שיקבעו לי איך ואת מי לארח בסוף שבוע. הרי הפרטיות שלי ושל המשפחה שלי הרבה יותר חשובה. קצת אסרטיביות לא תזיק, באמת יש גבול לכל תעלול. אולי הם גם יחליטו שכל משפחה משלמת עבורה בית אבות מה אז
יקירתי, אין חובה לעשות דברים שלא אוהבים/ רוצים. אם נכנעים מההתחלה, משלמים מחיר כבד של סבל אישי. אני לא בעד. כמובן, שממול עומד הבעל ועומדת המשפחה שלו. אני היתי מגיעה להסדר :אני מוכנה פעם ב X שבועות שהיא תגיע לארוחת ערב וזהו. לישון אצלי לא ולא. כל אחד יש לו את ביתו ואת מקומו.

geni1

New member
../images/Emo45.gif

השאלה היא אם זו הייתה אימך גם היית חושבת כך?

כולכם נהדרות

שאלה נוספת שלא יפריע למצפון שלי. אתמול הזמנו את משפחתו של בעלי לאמצע שבוע הבא לארוחת ערב חגיגית סתם כך , כל פעם זה אצל משפחה אחרת. השבת זה הסיבוב שלי שחמתי אמורה להיות אצלי. זה עד יום ראשון. האם לדעתכם זה לא יותר מידי?

geni1

New member
מקסימום תדחי את הארוחה ביום-יומיים

ואם באמת חמותך תישן אצלך אז , לפי דעתי , את לא צריכה להכין אוכל מיוחד או לנקות במיוחד בשבילה. אל תתני לזה שהיא מתארחת אצלכם להרוס לך את השיגרה ולהוציא לך את הכוח.

ניני5

New member
אורליה,יותר מדי זה עניין מאוד אישי.

אצלי ישנו בני דודים מארה"ב מספר חודשים כשהייתי צעירה עם ילדים קטנים-בערך בגילכם. אלה היו חברה צעירים מארה"ב- תרמילאים כאלה. לי זה לא היה בכלל יותר מדי. היה נחמד מאוד. תאמיני לי שאין דבר כזה יותר מדי. יומיים ללון זה לא יותר מדי. תהיי נחמדה והזמן יעבור מהר. העיקר לרדת מהעצבים.

ניני5

New member
סיון, תזכרי, שאם את מתנהגת לא טוב

עם חמותך, הילדים יראו את זה כדוגמא, וככה יתנהגו איתך כשתהיי זקנה. לכן אני נגד להתקיף את החמות. כדאי לנסות להגיע לפשרה. להרגיע את הרגשות. לא להלחם כל כך. הילדים רואים ולומדים שככה מטפלים באבא ואמא כשהם מזדקנים. ומי שיהיה בסוף מסכן זה את ובעלך. חומר למחשבה בנות.

למעלה