חמתי היקרה

סול33

New member
חמתי היקרה

אתמול בעלי קנה לחמתי היקרה טלוויזיה על חשבוני. יש לנו חשבונות בנק ניפרדים. ולבעלי יש כרטיס אשראי של החשבון שלי. לא חוצפה? כמעט הרגתי אותו. המזל שבדיוק אמא שלי צילצלה והיא הרגיע אותי.

מנופ

New member
תסלחי לי שאני אומרת לך זאת

אך זאת חוצפה של בעלך. למה לא קנה מכספו? ולמה בכלל קנה לה?

סול33

New member
אני בעצמי הייתי בהלם ולא הבנתי

הוא אומר שזה לא משנה.

smagi

New member
אולי אני סוטה קצת מהנושא אבל

מה זה כסף שלי וכסף שלו?????? זה לא הכסף של שניכם?

סול33

New member
את צודקת אבל

מהר מאוד אחרי החתונה הבנתי שחמותי מנצלת את בעלי. העדפתי חשבון לחוד אמרתי לעצמי זה לא מכספי שיעשה מה שהוא רוצה. עכשיו אני יודעת שטעיתי.

jif

New member
אם

זה באמת "לא היה מכספך", אז לא היה מפריע לך. תסלחי לי אבל זו ממש חוצפה מצד בעלך וכדאי לפתור את העניין הזה מהר!

עציון

New member
מעבר לחוצפה-כביכול- של הבעל,

לא ברור לי איך בתנאים של ניהול חשבונות בנפרד הוא מחזיק כרטיס אשראי שלך? מה הוא גנב?

בעניין הכספים

אתם חיים יחד, הכל צריך להיות יחד. את בעיית הכסף ניתן לפתור בדרכים אחרות. לפני כמה שנים ההיתי בקשר עם בחורה (הקשר ניתק כך שאני לא יודעת מה קורה עכשיו) להוריה היו חשבונות בנק נפרדים. האשה היתה אחראית לקניית הבשר, הבעל לקניית הירקות. האשה קנתה לבת שלה אוטו חדש הבעל לא נתן שקל. כל הזמן היו מתחים בבית "אני קניתי שמן, אתה לא קנית אפילו גפרורים" אל תיגע במחבת אני קניתי אותה מהכסף שלי" היו גם מתחים עם הבת "אמא קנתה לי אוטו למה את לא חותם ערבות על הבית" וכדו'. לדעתי, ואל תקחי את זה אישית, חשבונות נרפדים זה אסון. לבעלי יש בעיה רצינית עם כסף, הוא מבזבז בלי חשבון. אני לעומת זאת מאד מקפידה לקנות כשיש ממה, לא לקנות דברים מיותרים. ולכן אני ורק אני מנהלת את החשבון, רק אני יכולה לחתום על צ'קים ורק לי יש כרטיס אשראי. זה מקובל על בעלי כי הוא מודע לבעיה שלו. בעלי עובד בחברה של אביו, הוא אמור לקבל משכורת כל חודש אבל מאחר ומדובר בבן, אם יש חודש חלש הבן לא מקבל משכורת. זה אחרי שבעלי מסכים כמובן, הוא תמיד בטוח שיש לנו מלא כסף בחשבון. זה מגיע לכך שאני צריכה ללחוץ כדי לקבל משכורת. אבל אף פעם לא חשבתי להפריד את החשבונות. אבל מאחר והטלויזיה כבר הקנתה, כן זאת חוצפה של בעלך. לך יש כרטיס אשראי שלו? תקני לעצמך משהו גדולמהחשבון שלו

סול33

New member
החלטתי שלא יהיה לנו חשבון משותף

כל עוד אמא שלו חייה. אני לא רעה. אני יודעת שהוא ממן אותה.

שש שבע

New member
מה זה חשבונות נפרדים?

למה יש לכם חשבונות נפרדים? ולמה על חשבונך זה לא על חשבונו? ולמה הוא קנה בלי לספר לך? חומד את בבעיה עוד לפני אמא שלו, יש לך הרבה שאלות לשאול את עצמך ואותו.

סול33

New member
חשבונות ניפרדים

אני רצתי כי ידעתי מהר מאוד אחרי החתונה שאמא שלו מנצלת אותו.

וואווווווווווו ../images/Emo5.gif

איזה עליהום עשו עליך.
אני חושבת שאם ראית מראש שיש בעיה עם חמתך ובנה היקר =בעלך האהוב, עשית בחוכמה לגבי החשבונות הנפרדים, אבל היום כשהוא משתמש בכ. אשראי שלך לעשות רכישות עבורה כי.... 1001 סיבות, זה מדליק נורה אדומה. כל עוד הוא עושה בכספו מה שהוא רוצה ואת עושה בשלך מה שאת רוצה ואתם מסתדרים, אני ממש בעד, כי חסכתם לכם מריבות מיותרות על כסף (דבר שיכול להחשב כמיותר לפעמים....). ועכשיו מכאן את צריכה לשת איתו לשיחה אמיתית מלב אל לב ולברר את הדברים, יכול להיות שתגיעו לעמק השווה עוד לפני המריבות. בכל מקרה, אף פעם אל תשכחי למה התחתנת איתו - כי אהבת אותו מאוד. אני חדשה פה, ובהזדמנות הקרובה אני ארענן קצת את הפורום לגבי עלילות חמתי במסע להכנעתי (הסוף טוב מבחינתי ומבחינת בעלי, אנחנו יחד באותה סירה, היא נשארה קצת מאחור).

סול33

New member
ברור שהכרטיס עכשיו לא אצלו

באמת היתחתנתי מאהבה גדולה. אבל הבעייה שתמיד אני שואלת את עצמי אייך אני יכולה לאהוב אותו עם אמא כזו. שלא תחשבו שסתם אני מקטרת באמת היא מכשפה. הוא בעצמו אומר שהיא לא יכולה להסתדר עם אף אחד בעולם.

12אניהיא

New member
סליחה

מה העניין על חשבונות נפרדים? גם אצלי מאז ומעולם היו חשבונות נפרדים.. נכון שאין ביננו חשבון של "כסף שלי כסף שלך" אבל עדיין בניפרד מהרבה סיבות. הוא רוצה לממן את אמא שלו שזה יהיה מעמל כפיו,ולא ממני. לדעתי בעלי תומך בהוריו מאז שהתחתנו (אני לא יודעת בוודאות)אבל יש לי הרבה סיבות לחשוב כך,אבל זה עניין שלו ולי ממש לא בא לריב איתו גם על זה.

סול33

New member
למרות הכל זה כואב

גם אני בטוחה שבעלי ממן את אמא שלו.

12אניהיא

New member
סול יקירתי

אם את חושבת כך וזה מפריע לך אז הגיע הזמן שתשבי עם בעלך ותדברי איתו על הכל,כל מה שמפריע לך,כל מה שמציק לך. אולי הוא בכלל לא מודע כמה זה מפריע לך. אני מזמן ויתרתי על העניין הזה ואני אגיד לך למה: בעלי עצמאי אין לי אפשרות לדעת כמה הוא מתפרנס באמת וכמה הוא נותן להוריו(אם הוא נותן)מה שאני כן יודעת שאחת לכמה זמן הוא מודיע לי שהוא נותן להוריו(כהלוואה
) סכום כלשהו ואני לא אומרת לו כלום על כך. באופן כללי אמרתי זאת בעבר ואני אומר זאת שוב:חמותי חמותך הם האימהות של בני הזוג שלנו ואין לנו זכות להתערב ביחסים בינהם כמו שהם לא מתערבים ביחסים שלנו עם הורינו...סול יקירתי וכולן כאןאל תשכחנה יום אחד אתן גם תהפוכנה לחמות יתאים לכם שכלתכם לא תסכים ליחסים בינכן לבין ה"בייבי" שלכן? חומר למחשבה!!! נ.ב אני עדיין לא מדברת עם חמותי כך שאין לי סיבה להגן עליה

סול33

New member
מסכימה איתך בכל מילה

אבל אצלי לצערי זה יותר מורכב. דוגמא קטנה אחי הזמין אותנו לחג בעלי ישר בלי לחשוב פעמים אמר אני לא יודע מה עם אמא שלי והאחיות שלו לא חושבות כך הם חושבות ישר על עצמם. אני לא יכולה לתכנן כלום בחיים לפני שאני יודעת מה איתה בסוף שבוע. קשה לחיות כך.

12אניהיא

New member
סול33 ../images/Emo24.gif

בעבר חגגנו את כל החגים אצל חמותי, לא הייתה לי אפשרות לאמר מילה בנושא. גיסיי היקרים מאשימים אותי שאני דופקת להם את החגים כי אם אנחנו לא הולכים אחד מהם אמור לוותר ולהיות שם, השאלה למה אני לא יכולה לתכנן לי משהו אחר בחגים? היום אני הבאתי אותו למצב שאין אצל אמא שלו, מי שרוצה יכול לבוא אליי. בראש השנה האחרון הייתי החודש תשיעי וכמה ימים לפני לידה בעלי אמר שאני לא יכולה לארח ואולי אני אתפייס עם אימו על מנת שנהיה שם בחג..אמרתי לו שלעולם אני לא אתנצל על דבר שלא עשיתי, ושהוא יכול לקחת את הילדים וללכת לאימו (הבהרתי לו שממש לא יפריע לי)הוא אמר שהוא לא ישאיר אותי בחיים לבד בערב החג, ועובדה שבילינו בחיק משפחתי והוריו היו לבד. תפסיקי לוותר לבעלך יותר מידי בנושא אימו כי זה כבר ניצול.יש לו אחיות שישתפו פעולה איתו!!! ולסיום הרבה
ממני ובשבילך: ענת אני פה בגלל אחותי

למעלה