חמש חרבות

חמש חרבות

מה בעצם הקלף הזה מראה? מצד אחד הדמות מחייכת ונשארת עם כל החרבות (ניצחון), אבל מצד שני הקלף לא ממש חיובי עם מים גועשים ושמיים קודרים. הדמות נשארת לבד. הקלף מראה בעצם ניצחון או הפסד? מה אתם אומרים?

תלוי בקלפים השכנים בפריסה

בד"כ הקלף יראה על הפסד. הדמות המחייכת בערמומיות בד"כ אינה השואל. השואל מיוצג דווקא על ידי הדמויות המתרחקות. אבל שוב וכאמור - תלוי ברצף הקלפים.

אה ואני חשבתי שהדמות המחייכת

היא השואל. אבל אם זה תלוי ברצף הקלפים אז השואל יכול להופיע כהדמות המחייכת או כהדמויות המתרחקות? תוכלי אולי להרחיב לי קצת על הקלף הזה? קצת מידע כללי עליו. תודה מראש

אם תסתכלי היטב על הקלף תראי

שזה לא כזה חיוך חביב ונעים, אלא חיוך ערמומי יותר. השואל כמפסיד כאן ברוב המקרים מבחירה, הוא מעדיף להרים ידיים ולא להיאבק במה שהוא לא יכול להצליח. הוא בוחר להתרחק. תקראי מה כתבו כאן בהמשך השרשור בכלל ועל המספר 5 בפרט.

בוא נתחיל בזה שחמש זה בדרך כלל

שינויים מאבקים משהו שמערער את הארבע (היציבות) וחמש חרבות מסמל מאבק כדי להוכיח שאני צודק למרות שלא תמיד זה נכון. בקיצור צריך איזה וויתור כדי לנצח או לצאת מחוזקים יותר...וכמובן שזה הרבה גם קשור באיזה עמדה הקלף נימצא...

5 חרבות../images/Emo31.gif

כמו שכבר אמרו כאן זה השלב של אחרי 4 חרבות בו נאמר לא לקבל החלטה וישנה איזה קפיאה במקום, אפילו ארוכה. ב5 חרבות זה כבר יוצא החוצה - האדם מאמין שהוא צודק ונאבק כדי להוכיח זאת כאשר אנחנו יודעים שלפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק...זה מתיש אותו ויש צורך להזמין אותו להיות גמיש יותר, סתגלתן יותר, להשלים עם המגבלות כדי שיוכל לזרום טוב יותר עם הסובבים אותו. הוא מפסיד בגישה בה הוא הולך. הקלף גם מדבר על הפחדים שלנו מערמומיות ומניפולציות, שלא נרגיש טמבלים ושלא יעבדו עלינו. אם זה יוצא על אדם אחר בפריסה ניתן לומר שהוא כלפי חוץ אולי מחייך אבל יש סיכוי שהוא מועל (נגיד אדם שעובדים איתו) ושהוא יודע יפה לדבר, יש לו שואו ואסור לסובב לו את הגב ולא לתת אמון מהר. אם זה יוצא על האדם ששואל יכול להיות גם שהוא לא נותן אמון כל כך מהר באנשים ולפעמים זה לא טוב כי קשה לבדוק כל הזמן. מעבר לכך 5 חרבות אומר לנו לא לצפות שכולם יהיו כמונו. האדם בקלף גם הוא בתקופה של אי וודאות וחששות, יש עננים והוא מסובב חצי גב אל האחרים בחיוך ממזרי שאני לא אוהבת. אני לא מסמפטת את הקלף. הוא שלילי בעיני.

תודה רבה על הפירוש ../images/Emo13.gif

הבהרת לי את המהות של הקלף =] ותודה לכל מי שהגיב למעלה.

חמש החרבות, קלף בעייתי

אחד האיורים הבעייתיים יותר למתחילים בתחום (זוכר כשאני התחלתי) - הרי באופן טבעי נחפש לקשר את השואל לדמות הגדולה בקדמה, לא? ודווקא בפירוש הקלף ברוב המקרים השואל יהיה מיוצג על ידי הדמות הבוכה ברקע. אני מוצא שהקלף מדבר בעיקר על מחשבה שלילית הורסת שפוקדת את השואל. אפשר למצוא בו חוסר ביטחון עצמי, חוסר אמונה, חוסר תקווה, הסתכלות על הצד השלילי של הדברים. יש תבוסתנות גדולה, נטייה להרים את הידיים, ליפול לייאוש, לקלקל לעצמו את המשחק. הקלף יכול להתבטא גם באנרגיות שליליות שבסביבת השואל - חוסר הרמוניה, "קרע" בין אנשים, מריבות, משחקי אגו כאלה ואחרים. לעתים השואל ירגיש תחושות של השפלה מסביבתו, חוסר רגישות, חוסר אכפתיות, זילזול. בנוסף, עשוי להתבטא אלמנט של ביזיון, אי-צדק ותחושה שה"רע" מנצח... קלף שבו כולם מפסידים רק דבר אחד לא מובן לי, אם יוצא הקלף הזה בעמדת "ברכת השנה" בפריסה שנתית, איך אמורים לפרש אותו??

נפרש את הברכה כך -

השנה תהא לך יכולת נפלאה להרים ידיים ולדעת שלא בכל תחום אתה יכול לנצח. תתברך ביכולת לשים את החיץ בין להיות חכם לבין להיות צודק. מה דעתך ?? :)

למעלה