חמשת העידנים

strahd

New member
חמשת העידנים

שלום לכם בואי פורום רומח הדרקון. למי שלא מכיר אותי, אציג את עצמי. אני סטראד, אדון האופל, הייתי אחד מאנשי פורום רומח הדרקון זצ"ל ורומח הדרקון הוא אחד מאהבותי. אני קורא את רומח הדרקון קרוב ל-15 שנה ויש לי המון ידע בנושא וקראתי בערך 90 אחוזים מהספרים עד היום. אני גם הישראלי היחידי שכותב לרומח הדרקון העולמי ומשתתף שם בחידונים ובדיונים. מכיוון שראיתי שיש ענין גדול בקצת סדר בכל מה שקשור לרומח הדרקון, אכתוב מאמר (לא ארוך מדי) על חמשת העידנים של העולם קרין, בתקווה שיהיה קצת סדר לאנשי הפורום. וכרגיל, תגובות יתקבלו בברכה. אז ככה: העידן הראשון - עידן לידת הכוכבים: אב האלים מגיע אל האיזור של קרין ומזמן את כאוס וילדיו כדי ליצור את העולם. האלים בונים את העולם ומבקשים מריאורקס ליצור להם ילדים בדמותם, ריאורקס יוצר את הדרקונים אך טאקיזיס משחיתה אותם וכך פורצת מלחמת הדרקונים הראשונה. בסיום המלחמה האלים פורשים מהמימד הראשי אל מימדי האלים אך מגלים את הנשמות. פורצת מלחמת הקדושה בנוגע לנשמות אלו. אב האלים חוזר ומשליט סדר בבלגן. מהנשמות כל אל יוצר את הגזע שלו, פאלאדין את האלפים, גיליאן את בני האנוש, טאקיזיס את העוגים, אשר באותה תקופה היו הגזע היפה ביותר על קרין. האלים מעמידים את הירחים בשמים כסימן לכך שלא תהיה עוד מלחמה על קרין ופורשים למימדיהם סופית לאחר שהם קוברים את ביצי הדרקונים. העידן השני - עידן החלומות: האלפים מתאגדים לאומה אחת גדולה בשם סילבנסטי בראשותו של סילבנוס, בעוד העוגים נופלים אל הצד האפל ומאבדים את יופיים. קבוצה קטנה מחליטה לא לעבור לצד האפל ובורחת מהם לאי בודד, הקבוצה הזאת תיקרא האירדה. ריאורקס יוצר את אבן החן האפורה וגורם לשינוי הגזעים. נוצרים גמדים, קנדרים וגנומים. הגמדים עוברים לגור מתחת לאדמה, מגלים את ביצי הדרקונים וחושפים אותן. פורצת מלחמת הדרקונים השניה על שליטה בביצים אלו. בני אנוש אשר התמחו בכשפים נלחמים בדרקונים ומשתמשים בכישוף פראי כדי לנצח אותם אך גורמים להרס. נחרדים מאפשרות השימוש הקלוקל בקסם, הם מחליטים להקים את מסדרי הכישוף. בני האנוש עולים מעל הברבריות ומקימים את אבירות סולאמניה. פאלאדין יותר את דרקוני הברזל ופורצת מלחמת הדרקונים השלישית, בה משתתף הומה רועץ דרקון. עם מותו, הוא מגרש את טאקיזיס אל התהום ותם העידן. העידן השלישי - עידן העוצמה: האבירות ואימפריית איסטר מתעצמות בכוחן. לאחר אלף שנים, המלך הכוהן מחליט להפוך להיות אל ומטיל אולטימטום על האלים. בתגובה, האלים מפילים הר של אש על איסטר ומחריבים אותה לחלוטין. החורבן פוגע בכל העולם של קרין, היבשת אנסאלון מתרסקת לחתיכות, ימים חדשים מופיעים וימים אחרים נסוגים. עיר הנמלך טארסיס נותרת ללא ים והיא החדש מופיע על מישור אבאניסיניה. על יבשת טאלאדאס נפל גם הר של אש בדיוק במרכז היבשת ונוצר ים האש. העידן הרביעי - עידן היאוש: העולם מאבד את האמונה באלים ונוצרת תנועת מחפשי האלים החדשים. טאקיזיס משתמשת במקדש איסטר ההרוס כדי לחזור לעולם. רעב ומגפות פוגעות בעולם במשך קרוב לשלוש מאות שנים. חבורת הרומח נוצרת ופורצת מלחמת הרומח. חמש שנים לאחר המלחמה, נסיון הכיבוש של קיטיארה והנגיד סות´ של פאלאנתאס. עשרים שנה לאחר מלחמת הרומח, נפרצת אבן החן האפורה ופורצת מלחמת הכאוס. העידן החמישי - עידן בני התמותה - ספויילרים!!!!: לאחר שהאלים עוזבים את העולם, מגיעים הדרקונים הגדולים ומשתלטים על העולם משנים אותו לפי חוקיהם. תום עידן קסם האלים והופעת קסם הלב. אני לא יכול עוד על העידן החמישי כי אני אהרוס לכולם. אבל זהו בינתיים. לתגובות, נא לשרשר.

מכות!!!!!

תשלח לי בהודעה פרטית מה קרה בעידן החמישייייייייי בבקשה!!!!! במילא אני לא אמצא את הספרים האלה... אז אם כבר אז כבר!:)

La Gamba

New member
זאת לא בעיה למצוא את הספרים!

בכל חנות של סטימצקי יש אותם.

תפרסם בפורום עם כותרת:

"מי שלא רוצה לקרוא שלא יקרא
" (עם הסבר של מה, איך ואיפה כמובן
) אם אתה עדיין מחליט לא להרוס אז תשלח לי במסרים גם
מראש
השה"ם האפל

Silvi k

New member
במה העידן החמישי יותר ספוילר?

מי שלא קרא את כל הספרים - שאר העידנים גם יכולים להיות ספוילרים עבורו אז מדוע כתבת ספוילר רק על החמישי? (סתם- מסקרן אותי - מן רצון לדעת מניעים וצורת מחשבה של אנשים ולדעת מה פספסתי)

strahd

New member
מדוע ספויילר

רומח הדרקון היא סדרה ותיקה ביותר, שהייתי עוד ילד קטן קראתי אותה ואילו העידן החמישי התחיל לא ממזמן יחסית, בערך לפני חמש שנים ומלחמת הנשמות כרגע מתרחשת, הספר החדש יוצא בעוד מספר ימים, לכן יש מסקנה, יכול להיות שמוטעית, שאנשים כבר קראו את רוב הספרים הקודמים ויש ספרים שלא הספיקו עדיין לקרוא כמו העידן החמישי. קשה מאוד לדבר על הסדרה אם בן אדם הוא רק בספר הראשון או השני ואחרים כבר בספר השלושים, אתה מרגיש שאתה כמו הולך על ביצים, מפחד לשבור או לגלות משהו. אולי כדאי שנכתוב ספוילר על כל ראש הודעה, אבל זה לא יעזור. אז אם יש מידע שגורם לידיעה על: עלילה חשובה או הפתעה לא נורמלית, מותה של דמות אהובה, כל דבר כזה יזכה לספוילר.

למעלה