חמשירים

arivederci

New member
חמשירים

לאחרונה נתקלתי בפורום הזה ובפורום מוזיקה עברית ישנה וחדשה בשירים שכונו בשם "חמשירים". אך האם אלו באמת חמשירים? עד כמה שזכור לי מימי נעורי הרחוקים ומהחמשירים של מעריב לנוער, חמשיר הוא מין שיר בעל חמש שורות, משקל קבוע פחות או יותר וכללי חריזה נוקשים . לשם הדגמה: מעשה בילדה קטנטנה שיצאה לטייל בגינה היא פגשה שם חבר הם ישבו לדבר ובסוף תהיה חתונה (קצת אינפנטילי אבל זה מה שבא לי עכשיו לראש) כלומר: שורות 1,2,5 מתחרזות-ובעלות אותו מספר הברות ושורות 3,4 מתחרזות-ובעלות אותו מספר הברות כך אני בכל אופן מכירה חמשירים, וכך רפול היה כותב חמשירים בהיותו שר וחבר כנסת. האם אני טועה? אם כן תקנו אותי.

zimes

New member
../images/Emo45.gif מסכימה אתך ../images/Emo104.gif

גם אותי משגעים חמשירים עם 29 שורות
ולמי שתוהה - הדגל אמור להפיח בנו תקווה ולעודד, אני מצטרפת ליוזמה של wolf18 ומניפה את דגל ישראל בכל הודעה.

גרי רשף

New member
חמשיר../images/Emo22.gif

לצימעס היה רעיון לא רע
להוסיף דגל לכל שורה
אך חושש לו חתול
שלנג´עס זה עלול
ואתא כלבא ונשך לשונרא!

אוי גרי אתה גאון...../images/Emo22.gif

מעשה בגרי שהיה גאון
הוא עסק קצת בלימוד לשון
כל התלמידים
ששים ורוקדים
כי גרי לא עושה בוחון ???

גרי רשף

New member
../images/Emo104.gifאז הא לך חמשיר על הביצפר..../images/Emo22.gif

מעשה בתלמיד שד משחת המורים לא רוו ממנו נחת בהפסקה ובשיעור הוא עשה מה שאסור ולא ישב בשקט על ה... (חסר לי חרוז מתאים לשורה האחרונה..למישהו יש רעיון מתאים?)

אם כבר בחמשירים עסקנו:../images/Emo8.gif

מעשה בתלמיד ששקד כל היום הוא חרש ולמד כשהוא ספג כישלון במבחן בחשבון הוא ירה בעצמו ואבד גרי, היתככן שאנחנו מדברים על אותו תלמיד?

ומשהו מפי אבישי (קצת ארוך...)

"
המורה לספרות הוא אהוב, זה לכל הן ידוע,
מטפטף בדיחותיו, בלי סוף כמו מפי המבוע;
אין קוראים, אין כלל צורך ללמוד,
אבל איך מצליחים? זה לא סוד:
המבחן, בבוא הזמן, מבצבץ מתיקו הקרוע. " הוא לא יודע לקצר זה

הממממ../images/Emo4.gif

אז אולי אני קצת מקובע ואולי זה גם לא נכון אבל בשבילי החמשיר האחרון הוא "חמשיר מאולץ", רוצה לומר - לא חמשיר. יותר מדי הברות שהושמו בשורה אחת, למעשה 2 שורות בכל שורה. מבחינה רטמית החמשיר הקלאסי הוא במתכונת: 4 פעמות (כשהרביעית היא הפסקה) 4 פעמות (כשהרביעית היא הפסקה) 2 פעמות 2 פעמות 4 פעמות (כשהרביעית היא הפסקה) מה שמתאים רק לחלק מהחמשירים שנשלחו בשרשור הזה

zimes

New member
../images/Emo45.gif תודה על הניתוח. סופסוף ../images/Emo104.gif

מעשה בקבוצה של גולשים, שהחלו לכתוב חמשירים, אבל איזו צרה - נגמרה השורה, אך עוד לא נגמרו המילים. לכן יש המון הברות מיותרות בסוף כל שורה. ימים טובים שיהיו לנו!

zimes

New member
אופס. פלגיאט תת מודע ../images/Emo104.gif

רק אחרי שקראתי את מה שכתבתי, הבנתי שהתוספת - זאת על ההברות המיותרות - היא כמעט תרגום מדויק מתום לרר.

גרי רשף

New member
../images/Emo104.gifכשלא נגמרות המילים../images/Emo22.gif

היתה איזו פרסומת לסלולרי תחת הכותרת ´כשהמילים נגמרות..´. אצלנו כנראה שהסוללה נגמרת ואנחנו בשלנו: התחלתי ולכן אסיים..

למעלה