חמשוש יומולדת בתל אביב

horseradish

New member
חמשוש יומולדת בתל אביב

שלומות לכם!

מזמן מזמן לא ביקרתי כאן, אבל אני תמיד מפנה אנשים שמחפשים המלצות מקצועיות לכאן :)

בחמישי הקרוב ננחת אני ובעלי בתל אביב (לנים בלוד) ואשמח להצעות לגבי שלושת הימים למקומות בסגנונות משתנים שתיכף אפרט.

המטרה היא לבקר גם במקומות חדשים שנפתחו בשנה האחרונה וגם במוסדות אוכל ותיקים (או שתייה) שאין לוותר עליהם. התוכנית היא כזו:

ביום חמישי
התוכנית היא להגיע בשעות הערב (8-9 וצפונה) לאיזור אלנבי לבילוי קליל על גבול ההיפסטרי, סוג של pub's crawl שכזה. מקומות בסגנון של פורט סעיד, ברי קוקטיילים בסגנון 223, פרנץ' קונקשן, גאולה בר וכו' וגם משהו נחמד לאכול (בועזו? סנט קתרינה? אשמח לחוות דעת ולהצעות נוספות). הכיוון הרפתקני, אוכלים הכל, העדפה למנות נשנוש או מנות שאפשר לחלוק ביחד, אבל אפשר להתפשר.

ביום שישי
בבוקר אנחנו רוצים לסייר בשוק הכרמל ולבקר במקומות שנפתחו בשנה האחרונה שם + ביקור בשרונה מרקט - נשמח להמלצות על מקומות בכרמל והמלצות/אזהרות על מקומות בשרונה מרקט.
בערב - אנחנו רוצים לבדוק את הכיוון המקסיקני/טקסומקס - אמריקאי.
חשבתי על מסעדת אוטרה או לחילופין פונדק דלוקס. אשמח לחוות דעות ועל עוד המלצות בכיוון. כמו כן תמיד חיבבתי דיינרים - אם יש כוכב בשטח כרגע אשמח להמלצה עליו.

ביום שבת
נסתובב טיפה בלוד והסביבה בבוקר - חומוס מישל ומקומות נוספים. נשמח אם יש לכם המלצות באיזור.
בכיוון אחה"צ/ערב נגיע שוב לתל אביב ונשמח למסעדה קלאסית בסגנון הוטל מונטיפיורי או בראסרי, משהו קלאסי ויציב או לחילופין משהו חדש שנפתח.

המון המון תודה מראש - מבטיחה לעדכן אתכם איך היה, גם אם לא יהיה לי זמן לביקורות מלאות.

נעמה :)

erezavn

New member
נראית כמו תכנית טובה... וכמה המלצות...

לה אוטרה לצד האימפריאל (בר הקוקטיילים הצמוד) יכול להיות שילוב מוצלח (ולא זול) - גם לחמישי בערב וגם לשישי בערב. פונדק דה-לוקס טעים ומושחת בטירוף.
סנטה קתרינה זה אחלה מקום. גם לשישי בצהריים.
באזור שוק הכרמל - 25M של מיט מרקט, השומר 1, דה-באן, גלידה ארטה.
קפה אירופה (של שרון כהן משילה) זה אחלה טאפאס בר, עם אחלה חצר ברוטשילד שמתאים למנות חלוקה. גם דלידה בלוינסקי חביבה עם אווירה טובה (למרות שהאוכל שלהם קצת אוברייטד בעיניי).
שרונה מרקט - שום דבר מרגש או מעניין במיוחד לטעמי.
אופציות קלאסיות (וגם פחות) לשבת בערב מלבד אלה שציינת: משייה שהוזכרה כאן רבות, Aria, קיטשן מרקט, שילה, פאסטל, קלארו.

horseradish

New member
תודה רבה על ההמלצות!

ידוע לך אם בקפה אירופה עדיין יש אוכל פולני בקומה העליונה?

erezavn

New member
לא מכיר שם אוכל פולני. כנראה מהגלגול הקודם שלהם...

...כשהם היו תחת ידיהם של מעוז אלונים ואיתי הרגיל מהבסטה...
בשנתיים האחרונות, מאז ששרון כהן משילה אחראי שם - לא שמעתי שם על אוכל פולני...

החתולית

New member
המלצות נהדרות

הייתי הולכת על לה אוטרה ביום חמישי, ועל סנטה קתרינה בשישי בצהריים. שימי לב שצריך להזמין בשני המקומות, ולדעתי כיף לשבת על הבר.
&nbsp
כמו שארז כתב, קפה אירופה עבר שינוי וגם התפריט התחלף.
&nbsp
בשרונה מרקט אין נפילות גדולות, אבל גם לא גדולות ונצורות. כיף קליל ולא מחייב. קיבלתי דיווחים נחמדים גם על השוק ברמת החיל, אבל מצוקת החנייה שם גדולה יותר.

אנחנו ישבנו בשישי האחרון בסנטה קטרינה על הבר. האוכל היה מעול

ממש אבל בבר אי אפשר לדבר מרוב שהמוזיקה חזקה... יצאנו משם עם כאב ראש מהרעש. דווקא היתי מבקשת לשבת בחוץ

החתולית

New member
בפעמיים בהן ישבתי על הבר המוסיקה לא היתה חזקה

וניהלנו שיחות בכיף. אנחנו חובבי הישיבה על ברים :)

בשישי בצהריים? כי שאלנו ואמרו לנו שזה חלק מ"הקטע". לא יודעת,

אולי אנחנו רגישות לרעש במיוחד אבל שתינו הרגשנו שהגרון ניחר בסוף ושממש קשה לדבר

שוק הכרמל ופונדק דה לוקס

בשוק הכרמל המסלול הקבוע שלי מתחיל מהכניסה העליונה (אלנבי)
במנזר יש תפריט אוכל מעולה ומתומחר בהיגיון, אווירה מיוחדת וטיפוסים ססגוניים
בבורקס התורכי יש בורקסים מעולים שבתוספת כוס איירן יורדים חלק חלק
הדוכן של הבוריקה מעולה, בוריקה רותחת בפיתה ואתה מאושר
הדוכן של ההארפאס חמוד, מנה גדולה ומשביעה שמתאימה לכיוון הלטיני.

שרונה מרקט- שום דבר מיוחד במקום חוץ מהביר מרקט עם מבחר בירות בוטיק ישראלי מעולה (אבל אני משוחד) באוכל יש אפשרויות חביבות אבל לא מפילות כמו נקניקיה בבירן או ראמן של אהרוני

פונדק דה לוקס- אכלתי לפני שבועיים, בשר חביב, מקום קצת זרוק , צוות חביב אבל לא מקום שהייתי מגיע אליו במיוחד, לטעמי אוטרה יותר מיוחדת.

אז ככה

מבחינת ברים ומקומות כיפים באזור - סנטה קתרינה מעולה (במקרה הייתי אתמול לנשנוש וקוקטייל והיה מצוין), ברוט (לנשנוש ויין)
&nbsp
שוק הכרמל - 25M של מיט מרקט, השומר1, שווה לקחת בקבוק יין או בירה ביין בשוק ואפשר לשבת שם עם אוכל מהסביבה, הארפה יכול להיות אופציה טובה, גם הדוכן שמול יין בשוק. (אנחנו נעשה את הסיבוב הרגיל שלנו בבוקר החל מתשע, אתם מוזמנים להצטרף).
&nbsp
מבחינת הערב - לה אוטרה הוא מקום בסגנון קריבי, הוא מצויין אבל אם הסגנון הוא טקסמקס אמריקאי זה פחות הכיוון, הייתי בודקת את הטאקריה או את אל טאקו בשביל זה. הפונדק מצוין אבל אישית מעדיפה את הטראק בככר דיזנגוף, הם חוגגים החודש שנה אז יש כל מיני הטבות.
&nbsp

ננצל שרשור - סנטה קתרינה אתמול

בהתחלה ניסינו לאכול בתאילנדית, אבל אחרי שיחה של שתי דקות עם ״המארח״ שבכל הזמן הזה לא הרים פעם אחת את הראש מהאייפד שלו, החלטנו שיש גבול.
&nbsp
גם בסנטה קתרינה השירות לא מבריק. ישבנו על הבר אבל בצד ולא היה אף אחד שהיה אמון על לתת לנו שירות באיזשהי צורה. מה הקטע של המתחם הזה ותודעת שירות?!
&nbsp
למרות זאת, כשמישהו כן התייחס אלינו הוא היה נחמד לפחות. האוכל היה ממש מוצלח.
לא באנו רעבים במיוחד וחלקנו 3 מנות קטנות - סביצה נהדר (יותר סלט מסביצה קלאסי), ברוסקטת סרטנים קטנה ומרוכזת ומנת גירוס על חצי פיתה.
הכל היה באמת נורא טעים.
&nbsp
ממליץ מאוד ללכת אבל להתעקש לשבת במרכז הבר ולא בצדדיו. השף היה נוכח לאורך כל הארוחה וגם היה חביב מאוד, פשוט תודעת השירות שם חלשה (נניח ״לפנק״ בצייסרים את שני האנשים שיושבים לידינו ולהתעלם מאיתנו סתם גורם לך להרגיש פחות טוב)

גם אנחנו היינו שם אתמול בערב

ישבנו לשעה על הבר בפינה של הטאבון - אכלנו גם את ברוסקטת הסרטנים הנפלאה, את הקובניה ואת הפריקסה. כולן היו מצוינות. החברה שהייתה איתי שתתה פינו ואני שתיתי לונדון מיול שהיה מרענן ומצוין. קינחנו בבסבוסה שהייתה קצת יבשה יותר מבדרך כלל אבל עדיין מאוד טעימה.
&nbsp
אצלנו השירות היה נוכח ולא הייתה שום בעיה איתו.
&nbsp

bruno01

New member
קצת דברים שעלו לי

bar crawl זה אחלה רעיון, אני רק לא בטוח עד כמה הוא יהיה ישים ביום חמישי בעיר. רוב המקומות מפוצצים לעייפה, ויהיה קשה פשוט להגיע ולהיכנס למקומות, אלא אם יש המון סבלנות לחכות (וגם אז לא בטוח...). קחו את זה בחשבון.

בשישי הייתי מוותר על שרונה מרקט. אני אמנם כנראה מחבב את המקום קצת יותר משאר קוראי הפורום (נהנתי אצל אהרוני, אני אוהב את כריכי הדגים של פורלה עד מאוד, הגלידה האיטלקית שם מצוינת וגם בדוכן הדגים טעים), אבל בשישי בצהריים סיוט שם. צפוף ונוראי, וזו לא חוייה שהייתי ממליץ לאף אחד עליה.
גם בשוק הכרמל צפוף, אבל זה שונה לגמרי.

אולי לוינסקי במקום שרונה? כיף שם בשישי, יש הרבה מה לנשנש וגם מקומות טובים לשבת בהם לאכול.

למעלה