חמצת

מיכל בב1

New member
חמצת

שלום..

אושפזתי בתחילת השבוע בבי"ח עם DKA ..אחרי בלגן של חודשים עם הפיסטולה וכו..
השיא היה שב19.11 לנובמבר עברתי שוב ניתוח פיסטולה עם פתיחת הרגל על מנת להוציא וריד רק שברגע האחרון הרופאה העדיפה צינור גורטקס [למרות שדרשתי גם במחיר של יציאה מחדר ניתוח ללא פיסטולה לא להשתמש בגורטקס] אבל כנראה שאחרי שמרדימים את החולה הכל מותר ..אבל זה באמת נושא אחר..
בסוף לא הוצא מהרגל כלום אבל נגרם זיהום שגרר ערכים גבוהים של סוכר בתוספת ערכים גבוהיים של פרניזון בגלל אי קבלת טיפול בגלל הפיסטולה הגיע הDKA..

במכתב שחרור ראיתי פתאום שנכתב חמצת נשימתית קלה ..מה זה בדיוק???? והאם תקין שבהתחלה היה לי PH7/31 שהפך לPH7/37 והיום בשחרור חזר להיות PH7/33?

תודה על כל התשובות
מיכל

מיכל בב1

New member
תוספת

אולי אני סתם נלחצת כבר מהכל..
&nbsp
במכתב השחרור :
בחלק אבחנות בשחרור:
1.סכרת עם חמצת=DIABETES WITH KESOACIDOSIS
2. סכרת = DIABETES MELLITUS
3. מיאסטניה גרביס
&nbsp
זהו עכשיו אני תמיד סכרת עם חמצת????

זו טעות

הכוונה הייתה חמצת מטבולית. זאת הייתה חמצת קלה. אויש מיכל, מה אגיד לך? הלוואי ואפשר היה לעזור לך יותר. את באמת מקרה מאד מאתגר מבחינה טיפולית. כמה יחידות אינסולין את לוקחת ליום היום?
חג אורים שמח!

מיכל בב1

New member
חנוכה שמח

אני יודעת ושמעתי כמעט מכל הרופאים שלי שאני מאתגרת..תאמיני לי שום דבר לא מבחירה..וזה רחוק מלהיות תענוג...

כרגע אני מקבלת 40 יח לנטוס בוקר וערב ו4-5 פעמים ביום בין 6-7 יח הומולין R...נכנסתי לבי"ח עם ערכים בין 300-500 וככה גם יצאתי עם קטונים בשתן בחילות וכו...

אני התיאשתי ונראה לי נכון ללמוד להשלים למרות שהרבה פעמים קשה ..הבעיה שנראה לי שגם הרופאים שלי התיאשו..וזה גורם להרגשה מאד מאד לא טובה...

אבל צריך ללמוד להתמודד עם הכל..

שוב תודה לך על הכל
וחג אורים שמח..[למרות שברור לי שקשה]
מיכל

מיכל בב1

New member
בדיקת לקטט

הסתכלתי על תשובות המעבדה ב3 ימי האשפוז ..תמיד הלקטט נע עד 17 .

ביום השחרור הוא עלה ל30..
מיכל

למעלה