חמציצים בדשא

דגים3

New member
חמציצים בדשא

המדשאה מסוג אלטורו עמוסת חמציצים - ראו בתמונה (כל האזורים שמסביב למדשאה גם כן נגועים בחמציצים). האם לדעתכם צריך לעקור אותם \ לרסס אותם \ להשאיר ככה? תודה לכל המשיבים! :)

הילהל

New member
לעקור לא יזיז להם

יש להם פקעות עמוק באדמה אפשר לרסס בריסוס נגד רחבי עלים אפשר לכסח ולחיות איתם בשלום עד שיעלמו שוב בקיץ..ויופיעו שוב בחורף ממילא אלטורו נראה רע בחורף, החמציצים נותנים את המראה הירוק

צפנתי

New member
ממש לא, כנראה בלבול עם קיטניות (תלתן וכו')

בקייה, אספסת, כיליינית...

לכסח ולרסס ב 0.5% סטררן (או דומיו), נסו לשבת

על החמציץ במכנסיים בהירים. ואם הוא כל כך טוב מדוע אין דשאים שלמים ממנו?

הילהל

New member
שאלה טובה

גם למה אין מדשאות מסיידה? למה אנחנו עומלים על צמחיה עדינה יחסית ולא מנסים לביית את הבר לטובתנו? גדול עלי לענות, אבל מעניין אותי בכל זאת

אם נביית את הבר הוא כבר לא יהיה בר וחוזר

חלילה. אנו בוררים את המוץ מן התבן,לעיתים נכשלים (שיטה ריסנית ועוד) ובכל זאת ממשיכים כי זו דרכו של עולם. פילוסופיה לשבת שלום.

הרדוף הנחלים, אלה, אלון, הדס,ועוד רבים וטובים

בייתנו מהבר. לדשא אין לנו מצחי בר מתאימים, נסו לגדל סעידה לדשא כיסוחים תכופים דריכה וכ"ו, כנ"ל חמציץ שגם יצבע הבגדים. ובכלל הילהל צאי מהכופסה ונסי אחרי לימוד מעמיק למה את רוצה להגיע וממה להתחיל. ופעמים יוצא גם מכישלון דבר חדש טוב. שבת שלום

הילהל

New member
וואלה רן

אין לי מושג מה אתה רוצה ממני אני סתם מעלה תהיה על האפשרות להשתמש בצמחי בר, שהם חזקים ושרדניים, בגינון מתורבת מותר לאדם להשתעשע בתהיות. לא הכל חייב להיות מעמיק אין לי כוונות להתחיל לגדל מרבדי סיידה..מעלה הרהור שמעניין אותי, מתוך מחשבה שאולי מישהו כאן יודע במקרה לתת תשובה מתוך ידע. ואם לא, לא נורא

הילהל שבת שלום יחד עם כוס קפה ועוגית טובה.

אני לא זילזלתי ולו לרגע בכתיבתך. כל הישגינו בגינון (של אחרים ושל)י הושגו בדרך החשיבה שלך ולכן הוספתי את התוספת. לחשוב מחוץ לקופסא ולהעיז לנסות. ואשר לסעידה (= גומא הפקעים) והיבלית ימח שמם וזיכרם בג,ן רק לפני שבוע ב 6:00 בבוקר על כוס קפה ישבנו בצוות ודנו בנושא: שיפצנו מגרש כדורגל - איורור 15 ס"מ עומק יישור עם חול ושתילת ייחורים בכתמים חסרים והיכן שהשתלטו היבלית וגומא הפקעים הצוות היה מודאג היבלית והגומא סוגרים השטח לגמרי. תשובתי הייתה (ברוח הדברים שלך הילהל) שתלנו קיקויו שנקלטת, באביב נראה היה והיבלית והגומא יעמדו בעומסי המשחק מה טוב המדשאה שם תורכב מהם. לא יעמדו בעומס הקיקויו תשתלט. והרי לך ה"ניסוי לרעיונך" אם תזכירי לי במאי - יוני אצלם ואדווח

הילהל

New member
אני מאוד אשתדל להזכיר לך

כי זה באמת מרתק אותי. בדיוק העניין הזה של סיידה ויבלית, שכל כך דומים במראה לדשא והמאבק בהם מתיש וכמעט חסר תוחלת. השאלה האם אפשר, כמו שמשון הגיבור, להפסיק להאבק בהם ופשוט להצטרף אליהם, מנקרת בי. אבל, אין לי את היכולת שלך לעשות ניסויים ולבדוק לעומק. אין לי את אותו גודל שטח שיש לך ואין לי את הפריבלגיה לבקש מהלקוחות שלי את הסבלנות לניסוי כמו שאתה יכול לומר לצוות שלך. מאוד נעים לי לדעת שהרעיונות והמחשבות שלי אינם הזויים ושיש שותפים להם

אילנתה בלוטית. שימי עץ זה במחשבתך,עצמי עיניים

וכעת העזרי בדמיונך וחשבי כיצד יראה הנוף בארץ בעוד 20 שנה לערך? מהוא נוי ? בהגדרה פשטנית אומר - צמחים שבייתנו/התאמנו לצרכינו האסתטיים. עבודת הגינון היא מאבק יומיומי לשמר את חזוננו הגנני.אם נצטרף ,זכרי את נאצותיו של רן
,נאבד את החזון, אם נביית כבר לא יהיה בר-כבר דיברנו על כך-לכן לגישתי אין לנו אלא להאבק,לוותר על רומנטיקה ולכור שבטבע כמו בטבע החזק שורד. בשולי הדברים,משעמם לך בשבת שאת כופה עלינו לחשוב?

הילהל

New member
קראת אותי לא נכון

זה לא שמשעמם לי בשבת זה שיש לי כ"כ הרבה מטלות בית..שאני בורחת מהן אל המחשב ומכריחה אתכם לדבר איתי, לחשוב איתי, להתעמת איתי ואולי, א תמשיך לאיין עלי עם אילנתות, אני ארים ידיים ואגש לבחון את הכיור, את סלי הכביסה, את הרצפות (עקירת אילנתות צעירות היא עבודה מסריחה. אוף)

נכון הילהל לי ישנה פרוילגיה שלרבים אין

גן גדול קהילה תומכת וצוות מעולה. ואשר ליבלית וסעידה כבר 40 שנה אנח חושב אולי במקום להילחם בהם לגדלם, אבל לא מקבלים מדשאה יפה. אני נעלץ לחשל היבלית שבת שלום

מרק חמציצים של חיים כהן [ הולך טוב עם דגים?]

מרכיבים: 1 קילו חמציץ 1 כרישה - החלק הלבן בלבד, קצוץ גס 2 שום (שיניים) - שיניים מרוסקות 1 צרור / חבילה פטרוזיליה - קצוצה גס 3 כף/ות שמן זית 2 כוס/ות יין לבן יבש גבינת עזים - להגשה אופן ההכנה: מורידים את הגבעולים מעלי החמציץ וקוצצים את העלים גס. מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את שיני השום, החמציץ, הכרישה והפטרוזיליה. מאדים במשך כמה דקות. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה, ומוסיפים שתי כוסות מים ( או ציר עוף). ממליחים ומפלפלים וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות. מגישים בצלחת מרק ומוסיפים שתיים-שלוש פרוסות גבינת עזים וכמה עלי חמציץ לקישוט. מרק חמציץ ביין לבן http://www.mevashlim.com/Recipe/7370001.asp

צפנתי

New member
חמציץ במטבח הוא חומעה רחבת עלים

והקשר שלו לחמציץ הוא רק בשם עממי מוטעה. באנגלית sorrel וצ'אבל ברוסית. אין לו קשר לחמציץ מלבד שמו העממי. אני קניתי השנה 10 כאלה במשתלת שלגי ממש קטנים (70 אגורות, ממגש זריעה). מקווה שיהיה יבול, אני מתה על עלים ועל טעמים חמוצים. חומצה אוקסלית בחמציץ הנטוי היא חומר מסוכן ברמה כזו או אחרת בגלל שהיא נקשת לסידן שמזון ויוצרת גבישים חדים ולא מסיסים של אוקסלט הסידן. בכמות גדולה חומר זה פוצע את דרכי השתן וגורם לאובדן דם. אאל"ט לאנשים בעלי נטייה לאבנים בדרכי השתן זו ממש התאבדות. אבל...נדמה לי שגם החומעה מכילה ח. אוקסלית...לא? אז היא גם לא בריאה ומסוכנת? מי יודע?

למעלה