חמץ,

anat281

New member
חמץ,

חברים יקרים אולי תוכלו להסביר לי מה אני עושה עם החמץ בבית ? יש לי המון אוכל לא כשר לפסח וחבל לי לזרוק הכל כי לפחות חצי מזה ויותר חדש ולא פתחתי אפילו וחלק גדול מהמוצרים גם יקר, הבנתי שיש דרך לשמור את הכל במקרר (ומה שאפשר להקפיא אז להקפיא) אם עושים מכירת חמץ.
אנא הסבירו לי מה זה בדיוק מכירת חמץ ותגידו לי בבקשה מה אני צריכה לעשות.
תודה !

דוד רץ

New member
מכירת חמץ

בפסח- בנוסף לאיסור על אכילת חמץ בפסח, יש איסור על יהודי להחזיק בשטחו חמץ ששייך ליהודי אחר.
מהסיבות שפירטת (חסרון כיס) נמצא פתרון הלכתי שנקרא "מכירת חמץ".
מה שקורה בפועל הוא שאת (או כל אחד אחר) מכינים רשימה של המקומות שבהם נמצא החמץ. את הרשימות מעבירים הלאה למישהו שמרכז את הנושא (זה יכול להתבצע מול רב בית כנסת או מועצה אזורית, או אפילו באינטרנט). הם מעבירים את זה הלאה עד שהרשימה מגיעה לרבנים הראשיים שמוכרים את החמץ לערבי מאבו-גוש (בטקס שבאופן מסורתי כולל את שר האוצר, על אף שיאיר לפיד סירב להשתתף בשנה שעברה וגם השנה הוא כנראה לא ישתתף).
החוזה מנוסח כך שהחמץ הופך להיות רכושו של הקונה מרגע החתימה על החוזה, אך עליו לשלם את מלוא הסכום (כמה מיליארדים) עד מוצאי חג הפסח. אם הוא לא שילם- המכירה פוקעת מאליה, והחמץ חוזר לבעלים המקוריים.

בשו"תים שונים באינטרנט ראיתי שיש גם אפשרות למכור חלק במקרר/במקפיא, כל עוד החמץ מסומן היטב (כך שלא יתערבב בטעות עם מוצרי פסח).

למעלה