חממה על הגג.

CL Dodgson

New member
חממה על הגג.

היום, ברגע של השראה, חשבתי לעשות חממה על גג הבנין. אני גר בבלוק, ובכניסה שלי יש 9 דירות, שחיים בהן 22 אנשים סה"כ (אם איני טועה). גג הבניין ריק, מלבד כמה קולטי שמש ודוודים. אבל יש שם די הרבה שטח חופשי (מדובר במטרים על מטרים של שטח חשוף). מישהו כאן מבין משהו בחקלאות וחממות ? (כן, לא מדובר כאן על חקלאות אורגנית במיטבה... צריך להעלות לשם אדמה ולטפל בה, וכמובן שכל העניין בחממה הוא ליצור תנאים מלאכותיים... אבל זה נראה לי בכל זאת משהו בעל ערך).

tookmy

New member
לא מאד מבינה בזה אבל

כמה רעיונות: לא מזמן מישהי סיפרה לי שאבא שלה מגדל עצים על הגג בתוך חביות. נראה לי שחצאי חביות או מיכלים שבתוכם אפשר לגדל כל מיני דברים, אם להעלות אדמה לכל הגג זה יותר סיפור, זה נראה לי קל יותר. איך לגדל ? יש המון ספרים, אבל קודם צריך להחליט מה רוצים לעשות שם. אפשר גם גינה בלי חממה, לא? חממה זה כשיש מחסור בשמש או כשרוצים דווקא שמש כשקר, אבל זה תלוי איפה גרים ומה רוצים לגדל. נראה לי שכל מיני גורמים שמתעסקים בפרמקלצ´ר יכולים לעזור. דווקא היה אצלי בפורום ארוח בנושא פרמקלצ´ר, אולי תציץ ותראה אם יש שם משהו שיכול לעזור לך, או שאם תרצה אפנה אותך לטליה להתייעץ.

blackflag

New member
בסלון מזל

יש כמה ספרים מאוד טובים בנושא גינון קהילתי בר-קיימא. חוץ מזה יוכלו שם לקשר אותך לאישה בשם נאווה (נדמה לי) שמתעסקת בזה ועבדה על תרגום לאיזו חוברת שהוצאה באנגליה בנושא, תוך התאמה שלה לתנאים בארץ. בהצלחה!!

reuven4u

New member
וחוץ מזה

- אפשר להכנס לפורום הגינון... (אני הייתי מתחיל עם תבלינים...)

בעיות ופתרונות

הי אני מכניס למחשב בימים אלו את ההרצאה שהעבירה נאווה אוליבר בנושא גינות קהילה, כמו כן בבדידות צריך להיות תת נושא חדש שיכיל מידע על זה - מתי - אני מקווה שבקרוב. בעיות בגינה על הגג - 1. אתה צריך הסכמה של השכנים (בהצלחה) 2. יש צורך לעלות על הגג עציצים גדולים (פלסטיק או עץ) - באופן חד פעמי 3. באופן רב פעמי - אתה והמים והדשן צריכים לעלות למעלה. לחץ בצינור יכול להיות מגבלה ולא ממש כיף לסחוב דליים. לכן נראה לי שזה אפשרי בעיקר אם אתה ממילא קרוב לגג. 4. עציצים כבדים , וחפצים חדים עלולים לפגוע בזפת שעל הגג ולגרום לשכנים מלמטה לסבול מרטיבות - נא לברר את הנקודה הזאת בזהירות - אולי יריעות מסוג מסויים יוכלו לעזור. 5. מבחינה קהילתית - גינת גג פחות פתוחה לקהילה - יותר מתפקד בתור מקור ירק ופחות בתור מקום מפגש חברתיץ פתרונות - צלצל לנועה ממגמה ירוקה 053-689639 יש לה גינה על הגג . היא נוסעת לחו"ל אבל ביום שישי הזה מארגנת שוק קח קח ליד הבית טני חושב שהיא תראה את הגינה שלה בשמחה מגמה ירוקה (קישור בבדידות וגם 03-6388671) יכולה לקשר אותך לאנשי פרמקלצ´ר שמשום מה אין להם אתר (וחבל מאוד) הם הכי יכולים לעזור לך בעצות גידול צור קשר עם נאווה אוליבר - שנתנה את ההרצאה בסלון מזל (דרך הסלון ) או עם שי מארגון פעולה ירוקה (ראה קישורים אליהם בבדידות). אולי הטלפונים האלה עדיין רלוונטים (יש סיכוי גדול שלא) טלפונים: נאוה אוליבר – 08-9460435, 055-544730 שי שחל – 08-9318175, 053-516441 אבי לוי– 03-5184770 ,656267-054 סלון מזל יש ספר חדש בשם הגן הפורה - אני חושב שהוא יוכל לעזור לך. אני מצרף קובץ בנושא גינות קהילה שאולי יעזור

CL Dodgson

New member
תודה רבה !

בינתיים הרעיון עבר ל"עיכול" ע"י החבר´ה שלי כאן. יקח עוד זמן להוציא אותו לפועל... אבל זה הזמן להכין את השטח (ויש הרבה "שטח" - בעיקר שכנים חשדנים שלא מדברים עברית כהלכה !), ללמוד את הנושא ולבדוק את הסבירות, כמו גם את הסבירות שיודיעו לנו מהעיריה שאנחנו פוגעים בקווי המתאר של השכונה. אגב, פרוייקט כזה מזמין באופן טבעי פרוייקט קומפוסט רציני. מסתבר שיש על זה לא מעט חומר באינטרנט (יותר על גינון-גגות, פחות על חממות-גגות). אבל תודה על האינפורמציה, רשמתי ואני אשתמש.

sheda0ktana

New member
בשביל מה חממה?

עוד שלושה חודשים (בערך הזמן שיקח לכם להתארגן) יבוא אביב, ואחריו קיץ. אין טעם לעשות חממה בשביל קיץ. עדיף להשקיע את החורף הממשמש ובא כדי להתארגן, להעלות מיכלים ריקים (לאגור מים!!), לתכנן, לאסוף זרעים, לבקר במשתלות, ללמוד על גינות, ולגייס את כל השכנים להכין את האדמה הכי זולה ונוחה בעולם - קומפוסט. מהכיור למרפסת, היום זבל ומחר אדמה מעולה. במשך שלושה חודשים, 22 שכנים יכולים לייצר המווון קומפוסט. (קומפוסט זה גם משהו נורא סוחף, יכול להיות יותר פשוט מלהתחיל לארגן את השכנים לקומפוסט מאשר לגינה) בנוגע לאלמנט הקהילתי של גינת גג - אם יש לגג מעקה, הוא יכול לשמש שטח משחק מעולה לזעטוטים (הרבה יותר בטוח מהמדרכה, והרבה יותר נקי מהדשא בגינה הציבורית). אפשר לדאוג להעלות כורסאות/ספות או ספסלים, לבנות תשתית של פרגולה שעליה תטפס גפן או פסיפלורה (צומחת ממש מהר) שתתן צל בקיץ, איזו בריכת מים נחמדה שאפשר גם להשקות ממנה את העציצים וגם לאגור בה מים וגם כמובן להשתכשך בה, וכל מה שחסר זה ברז בירה שכונתי... (ד.א. הגן הפורה הוא ספר מדהים, בהוצאה עצמית של משפחה מכפר ורדים, והוא ממש לא חדש). בהצלחה ובהרבה בוץ!

למעלה