חמי קרא לי לשיחה...ארוך

אטל81

New member
חמי קרא לי לשיחה...ארוך

קרה לכם שבאתם לבית ההורים של הבעל וביקשו ממכם לעזור בנקיונות של הבית? אתמול הייתי בבית ההורים של החבר ושמעתי את כל המשפחה צוחקת בסלון והחלטתי גם להצטרף אליהם...פתאום חמי לעתיד קרא לי ואומר לי "או יופי שבאת, אני רוצה לדבר איתך, בואי שבי לידי..." אני המומה קצת, מה הוא כבר רוצה ממני. לפני כולם, נתן לי נאום שהוא מחשיב אותי כהבת שלו והמשיך שאישתו לא עומדת בקצב של עבודות הבית ושהוא מבקש שאני אעזור לה בטיאטוא, שטיפת כלים, סידור חדרים וכו'.... אני הרגשתי רע, במיוחד שבשבוע קודם אמא של החצי "תקעה" בי כזה מבט שאני אלך להוריד את הזבל (כי הבת שלה לא רצתה) ואעזור לבעלה להעלות אוכל....בשיחה עם חמי לעתיד, חשתי איך האמא (שעמדה מאחורי) "דוקרת" את הגב שלי במבטים. הייתה לי צמרמורת. יש לציין שאני בכלל לא גרה שם, אני מגיעה אליהם לרוב בסופי שבוע וחוזרת לבית שלי (אנחנו לא גרים באותה עיר...). בסה"כ אני רק אורחת, פתאום נהפכתי למשרתת...
ושלא תגידו שאני לא עוזרת, אני עושה את זה בשמחה, והיו הרבה מאוד פעמים ששטפתי כלים בלי שאמרו לי, וביקשתי את עזרתי פעמים רבות...אבל, הרגשתי נבוכה ומושפלת.... אני לא חושבת שזאת אשמתי שההורים שלו לא חינכו את הילדים לסדר ולניקיון. לילדים בכלל לא איכפת מהמצב: ההורים נמצאים בבעיות משכנתא והיחסים ביניהם לא משהו, האח הגדול, לא שם עליהם - ביקשו ממנו שיעזור להם בכיסוי החוב כדי למנוע את זריקתם לרחוב, וזה בכלל לא עניין אותו; אחות הקטנה בת 15.5 צורחת ומתחצפת בלי בושה להורים שלה, מדברת אליהם כאילו הם חברים שלה.... הבית הזה מתנהל בצורה לא תקינה. מצד אחד, האמא ממש משרתת את הילדים שלה (המקרה שהכי זעזע אותי זה שהבן שלה בגיל הצבא בזמנו, ביקש ממנה שתגרוב לו גרביים והיא עשתה את זה...לעזאזל, אם הייתי המומה) ..... בקיצור, חמי לעתיד, התקשר היום לבן שלו (בעלי לעתיד) ושאל אותו אם נפגעתי.... עכשיו, אין לי חשק לבוא אליהם יותר לבית שלא לדבר על לשתות ולאכול, שלא יגידו שאני מלכלכת להם את הכלים. אני שוקלת להביא צלחות חד פעמיות אליהם ולאכול מהם...

sh53

New member
את שם רק בסופי שבוע

האם הוא מצפה שעכשיו תהיי שם כל יום ע"מ לנקות? או שאולי הוא מצפה שבמקום לבוא ולהנות עם הבן שלו את תבואי לנקות שם? מה לגבי מגורים בעתיד? אתם מתכוונים לגור איתם? אם התשובה כן, אני מציעה שתשקלי את זה טוב טוב. מה אומר על כך החבר/הבעל לעתיד? האם הוא לצידך או שהוא לצד ההורים שלו? חוץ מזה, באופן כללי, אפשר לומר אני לא יכולה בעדינות, לא לריב או להגיד בסדר ולעשות מה שבראש שלך - זכרי תמיד שהבחור יהיה יותר לצד ההורים שלו (עכשיו), אבל כשתהיו נשואים זה כבר לא יהיה אותו דבר - אז אולי כדאי לבלוע את הצפרדע ולשתוק לתקופה מסויימת, אבל העיקר שהחבר/הבעל לעתיד לא יחשוב שזה סידור מצויין שתנקי להוריו את הבית באופן תמידי.

sweetdreams

New member
זה לא נראה לי בכלל!!

שיבקש מהבן שלו לעזור לאמא שלו בניקיון, ולא מהחברה שלו.. מה, היא שם על תקן עובדת ניקיון?? הוא מנסה להראות לה את המקום שלה, לפני שהיא נכנסת למשפחה?? ועוד עושה את זה בשיחה משפחתית בסלון?? אי אפשר לבלוע צפרדע כזאת - זה מתכון בטוח לשיעבוד נוסף בעתיד, מעבר לזה שזו ללא ספק השפלה וחוצפה ואני אפילו אומר ניצול (כי היא "לא יכולה" להתחצף ולעשות פרצופים, כמו האחות הקטנה והחוצפנית שלא עוזרת לאמא שלה). אני כן מסכימה שצריך לשקול טוב טוב את עניין המגורים אחרי החתונה, לברר את דעתו של החבר (שלא יתחיל לצפות בעצמו שתשרתי אותו אחרי שתתחתנו, רק בגלל שבבית ככה הוא רגיל), ולשלוח אותו להבהיר להורים שלו שאת לא משרתת שלהם!

אטל81

New member
ובכן...

אבא שלו עדיין חי בדעה שנשים הם המנקות. והגברים צריך לנוח אחרי יום עבודה ארוך...

sh53

New member
תראי, את לא חיה עם אבא שלו אמנם

אבל אם הגבר שלך באותן דיעות כמו אביו, זה הזמן לדבר על כך. אם הגבר שלך חושב שאת תעשי את הכל בבית והוא רק יעבוד והוא עובד הכי קשה והוא מביא פרנסה (כאילו את לא), אז חייבים לדבר על כך ועדיף כמה שיותר מוקדם. לא תמיד הכל מובן וברור.

sh53

New member
מצויין ../images/Emo45.gif

והכי חשוב לא לוותר - יהיו רגעים במהלך הנישואים שבטח תחשבי היום נוותר לו, לא נורא, לא לעשות את זה באופן תמידי - לבוא לקראת כן, אבל לא להפוך את זה להרגל כי גם את עובדת מחוץ לבית ובתוך הבית.

ItsyPitsy

New member
פאק איזה משפחת עזאני

מזה הדבר הזה גם חיים בטינופת וגם יש להם חוצפה להגיד שטויות כאלה? שהוא אומר דבר כזהעוד פעם תעמידי אותו במקום לפעמים לא צריך להתבייש להגגיד את האמת. ותזכרי תמיד הילדים יוצאי איכשהו כמו ההורים שלא יהיה בעל נודניק ונצלן עוד 20 שנה שכבר זאת לא תהיה אהבה טריה. תדאגי שזה בכלל לא מושרש באופי שלו@

אטל81

New member
אני מכירה את חבר שלי...

אנחנו 6 שנים ביחד. אני יודעת ומאמינה שהוא לא טיפוס כמו אבא שלו. אתמול באתי אליהם לביקור. לא כ"כ רציתי להכנס לבית, אבל החבר אמר שההורים שלו לא בבית. אחותו פתחה את הדלת וישר נכנסתי לחדר. היא קלטה שמשהו אצלי לא בסדר ושאלה את אחיה מה קרה. היא לא ידעה שאני כ"כ עצבנית בגלל אותו הקטע. ביום שישי הקרוב, יש בריתה לאחיינית של חבר שלי. אחותו כתבה לי במסנג'ר שהיא מבקשת שאבוא ושאני חלק מהמשפחה ושאני צריכה להשתתף באירוע.... לפי מה שאני יודעת, חמותי לעתיד, מתביישת ומצטערת על מה שקרה, אבל, אנחנו לא כ"כ מדברות עכשיו.... בדיוק סגרתי דירה להשכרה עם החבר. הבהרתי לחבר, שאני לא מוכנה בשום מצב שהאמא תבוא לנקות לי את הדירה. שאחר כך לא תבוא בטענות שהיא צריכה לעשות את זה....כעיקרון, היא עקרת בית. העבודה שלה זה לנקות בתים ובדר"כ היא מסכימה בשמחה...אבל, אני לא רוצה.

ItsyPitsy

New member
אם כך אני רואה את הבעיה פתורה

את הבהרת את העמדה שלך יפה מאוד מה שכן עכשיו יש רק לנקות את הלכלוך של האי נעימות אחרי ה"קרב" בהצלחה לך

אטל81

New member
אמממ...

בבוקר האירוע, הוא יצא לעבודה ביחד עם אישתו. אני ישבתי בסלון ביחד עם גיסתו של חבר שלי. חמי לעתיד, לפני שיצא פנה אלי ואמר "אטל, אני מבקש שתסדרי את הבית, ותנקי אותו, ספונג'ה ועניינים..." לי זה נשמע כאילו הוא צוחק איתי ולא מתכוון ברצינות. אבל, כשהוא חזר לבית (מ"יום שחור" להגדרתו) וראה את הבלאגן. ושהבת שלו לא זרקה את הזבל, התחילו צעקות ולאחר כמה שעות הוא בא ועשה לי את ההרצאה שלו... חבר שלי לא שמע את תחילת השיחה, הוא הגיע לקראת האמצע ואני חיכיתי שהוא יציל אותי מהשיחה.... לא ראיתי שיש לו מה לומר בנושא. ידוע לי רק שכשאבא שלו התקשר לשאול אותו אם נפגעתי מהשיחה, הוא אמר לו שהוא לא היה צריך לקיים את השיחה לפני כל המשפחה....

sh53

New member
אני חושבת שאת צריכה להפעיל מרפקים

כלומר אם כולם עובדים ועוזרים - אז גם את תסכימי, אבל לא שכולם ישבו רגל על רגל ואת תתחילי להתרוצץ ביניהם. מצד שני את לא גרה שם כל יום שתתחילי לעשות יסודי לכל הזוהמה שהם טרחו לצבור כל השבוע. צריך לדבר על זה בהחלט (אולי לחבר יש שפת דיבור יותר טובה עם ההורים שלו והוא יוכל להעביר את המסר שלך אליהם). אני חושבת שאת צריכה לקיים שיחה עם החבר שלך, להסביר לו שאת לא משרתת כלל, ובטח שלא של המשפחה שלו. להסביר לו שהחם לא היה צריך לקיים את השיחה כלל, לא שהוא לא היה צריך לקיים את השיחה לפני כולם, אלא בכלל לא.

k e r e n m

New member
תחשבי טוב טוב

לאיזו משפחה את עומדת להיכנס.כי בסופו של דבר את מתחתנת עם המשפחה של הבעל.וממש מזעזע מה שתיארת,אני מקווה שחברך לכשיהיה לכם בית משותף לא ידרוש ממך להתנהג כמו אימו קרי: משרתת.תשימי לב לדברים האלו,ובכלל לאור מה שתיארת אני לא הייתי מציעה לך להגיע אליהם הרבה.ולפני שאת עושה צעד ומתחתנת תגורי עם חברך בדירה לבד,שם תוכלי לבחון האם ההרגלים הקלוקלים שהביא מביתו ישפיעו על חייו האינדיבדואלים.כמובן שלא ייצא מכך שאני נגד עזרה,אבל כשזה גובל בניצול או בחשיבה שאת חייבת משהו למישהו זה מוציא מהכלים.ואני הייתי מרגישה בדיוק כמוך.וגם אם תתחתני עם חברך בסופו של דבר תגורי כמה שרחוק מהוריו-זה יחסוך לך לא מעט בעיות בעתיד..

למעלה