חמין לשבת

yaniv6479

New member
חמין לשבת

שלום למומחים!

אז החורף החליט להגיע ואיתו הזמן להכין פעם ראשונה חמין..
הנתונים: יש כיריים חשמליות (אין גז), יש אורז, חבילה קפואה של 4 פרוסות רגל

אשמח לדעת:
איזה בשר כדאי לקנות בנוסף, האם החומוס מבושל קפוא של סנפרוסט יתאים או שלקנות יבש ולהשרות
מעוניין להכין בכמות שתספיק לזוג אז כמה כדאי לשים מכל דבר.
מעבר לחומוס והאורז - לא ממש טיפוס של קטניות ושות'
וכמו שנרשם קודם - פעם ראשונה שלי, אז איך כדאי לשים על הכיריים וכמה זמן

בתודה מראש וחנוכה שמח!

ניריתי 1

New member
אנסה לעזור לך

פעם ראשונה חמין ? סחתיין !

יש המון סוגי חמין, המון גרסאות ...
אני לא שמה בחמין אורז. יתכן ויש עדות שמכינים עם אורז, זה בכל אופן פחות נפוץ. מה שכן "מקובל" זה לשים חיטה בשקית בד, בתוך הסיר. אבל המלצתי היא כי תמתין עם הוריאציות לפחות לפעם השניה בה תכין חמין.
הפעם keep it simple

אם זו פעם ראשונה, הייתי ממליצה לך להצטייד בשעועית לבנה, שעוית אדומה, בחומוס יבש (זה המבושל של סנפרוסט יתפרק ויתפורר במהלך שעות הבישול הרבות), בגריסים וכמובן בתפוחי אדמה וביצים. את הקטניות יש להשרות לפחות 24 שעות.

כמויות לזוג : קשה לחשב במדוייק... הייתי שמה 1/2 כוס שעועית לבנה, 1/2 כוס שעועית אדומה, 1/4 כוס חומוס (אני אישית אוהבת פחות חומוס ביחס לשעועית, אבל אפשר גם 1/2 כוס), וכוס גריסים (אין על ההסמכה של הגריסים בחמין ! לא לוותר !). תפוחי אדמה , ביצים - בהתאם לכמה שכל אחד אוכל. והרבה שום !!

לגבי הבשר ... אני אמנם לא אוכלת בשר, אבל מכינה לבעלי חמין בשרי ...
בשר טוב לחמין : כתף, שריר, שפונדרה. אתמול לא היה בסופר את אלו, אז לקחתי אוסובוקו. אם הבשר שאתה קונה לא מכיל עצם, אפשר לזרוק לסיר גם כמה עצמות (לטעם).

המלצה :
קנה ג'חנון של מעדנות. שים כל יחידה בשקית קוקי (מלופפת וסגורה כך שהג'חנון לא יגע בנוזלי החמין), ושים מעל הכל, לאחר שהסיר כבר מוכן - מעדן !
את זה אנחנו אוכלים בשבת בבוקר. אני מרסקת עגבניות טריות, עם קצת סחוג, ביחד עם הביצה מהחמין ... איזו דרך לפתוח שבת חורפית !

בהצלחה !

yaniv6479

New member
תודה!

חיטה וגריסים פחות מדבר אליי אבל אקנה היום ואשרה חומוס ושעועית
יש הצעות ללוחות זמנים על כיריים חשמליות?

וג'חנון בהחלט נשמע רעיון מפתה :)

תודה!

ניריתי 1

New member
אין בכלל בעיה להוריד גריסים / חיטה ...

זה כל היופי בחמין... אפשר ״לשחק״ עם זה כמו שאוהבים. אין כלום שהוא ״חובה״ או נוקשה.

כיריים חשמליים ...
חמין אמור להתבשל לאט לאט לאט על חום נמוך. זה לא משנה אם בתנור, בפלטה, בלהבת גז או בכיריים חשמליים.
אני מעמידה חמין לזמן ארוך מהמקובל. והוא יוצא ״שחור משחור״ ואלוהי בטעמיו. אם יש משהו שאני
גאה בו זה בחמין שלי

אני מעמידה אותו בשישי בבוקר מוקדם ! ונותנת לו להתבשל לאט לאט (על טמפ׳ נמוכה) עד שבת בצהרים.
אתה כמובן יכול להעמיד את החמין גם בשישי בצהרים. אם אתה רוצה חמין עם שפיץ, לא ממליצה על פחות מ 24 שעות !

אני אגב משלבת. מתחילה את הבישול על הגז, ומעבירה בשעות הערב לתנור (בערך 100 מעלות) עד שבת בצהרים.
בהצלחה !

מלכה90

New member
נירית-אשמח לדעת. את שמה את החמין כבר ביום שיש

בבוקר? או רק בשעות הערב את מכניסה לתנור?כמובן אחרי שהחמין היה על הגז? לא הבנתי.כתבת 2 דברים שונים.אשמח להסבר.תודה

ניריתי 1

New member
כמובן אחרי שהחמין היה על הגז כל היום

אני מעמידה את החמין ביום שישי בבוקר. הוא מתחיל את דרכו על הגז, על הלהבה הכי נמוכה.
אני מעבירה אותו לתנור בשעות אחה"צ / ערב, ללילה ועד שבת בצהרים בעצם.

מניסיוני הרב עם חמין, זה השילוב המוצלח ביותר. יוצא טעים גם אם יתבשל רק על גז, או רק בתנור, אבל השילוב הזה מניב טעמים יותר עמוקים, שלא לדבר על הצבע ...

מלכה90

New member
כן -את צודקת .הלוואי ויכולתי כי אם החמין יהיה

על הגז הרבה זמן-אין לי מקום על הגז לבשל עוד דברים.הסיר שלי גדול.תודה

yaniv6479

New member
יצא מעולה

רק מעדכן שיצא מעולה

ה"בעיה" היחידה שלי - יצא המון. רם אם מישהו רוצה לבוא לקחת..

תודה!

גבי 26

New member
ככה זה עם חמין

מוסיפים ומוסיפים ויוצא סיר לגדוד, אני לוקחת מחר לעבודה לכבד את החברה'.

ניריתי 1

New member
לא היה לי ספק

עוד טיפ לפעם הבאה ...
תוסיף לחמין כף דבש וכמה שזיפים יבשים מגולענים - מעמיק את הצבע שאין לתאר.

שמחה שהצליח לך

ניריתי 1

New member
אני לא רואה סיבה שלא ...

אם כי הכנת חמין בסיר לחץ, זה קצת נוגד את הרעיון מלחתחילה של בישול איטי והדרגתי ... זה הרי הקטע פה.
אבל... אם סיר לחץ עובד לך, אז סבבה. כל מה שנכנס בסיר חמין ״רגיל״ אין מניעה להכניסו לסיר לחץ.

תודה ...כן אני עושה בסיר לחצ שעה ואחרכך

משחררת את המכסה ועוד שעה על אש מאד קטנה ..יוצא נהדר גם הביצים יוצא חום חום ......

ניריתי 1

New member
הבנתי. זה בעצם יותר קדרה מחמין ...

זה סבבה כפתרון אינסטנט ל"חמין" מהיר.
אבל תנסי פעם גם את הגירסה הארוכה ...של בישול איטי איטי בסיר רגיל ... זה משהו אחר

chumpalumpa

New member
מצרפת שאלת מתחילים בעסקי החמין

גם אני נערכת לקראת החמין הראשון שלי

האם הסיר המצורף בתמונה מתאים לתנור? יש לו מכסה זכוכית וידית על המכסה שמרגישה כמו פלסטיק.. זה לא יימס מחום התנור?
האם מכניסים את הסיר כמו שהוא או עוטפים באלומיניום כמו שקראתי בכמה מקומות? איך מתבצעת העטיפה?

תודה לעונים

אין שום בעיה

כשמכינים חמין התנור מכוון על חום נמוך מאוד (100 מעלות-בחלק מהתנורים זה מוגדר כ-חום שבת) חום תחתון.
את הרשת של התנור מניחים במדף התחתון ביותר בתנור ועליו את הסיר.
אין בעיה עם הזכוכית והידיות, כי החום מגיע מלמטה.

בהצלחה

הבהרה קטנה

חום תחתון זה אומר שאת מכוונת את התנור שיעבוד רק גוף החימום התחתון (זה כפתור בנפרד מהמעלות).

chumpalumpa

New member
המון תודה!!! ומה לגבי איטום\עיטוף הסיר

האם רק מכסה זה מספיק?

למעלה