חמין חבל"ז

חמין חבל"ז

לוקחים 2 בצלים גדולים חותכים לפרוסות דקות ומטגנים עד להזהבה. יום לפני משרים שעועית במים עם טיפת סודה לשתיה לא חובה סודה לשתיה. למחרת לוקחים בשר בקר כתף מספר 5 (אפשר עוף) ומבשלים שיהיה רך ויצא הלכלוך. שופכים את המים של השעועית ושוטפים ושמים בסיר ומרתיחים קצת. לוקחים סיר גדול חסין אש שמים את השעועית עליו תפוחי אדמה מקולפים וחצויים לחצי (כמה שרוצים) את הבשר את הקישקא ואחר כך את הביצים הקשות ועל הביצים שמים קליפות בצל ממלאים מים עד לגובה הקישקא. מחוררים את הקישקא עם קיסם שלא יתפוץ מוסיפים כף שטוחה מלח וכף מרק עוף. מבשלים נותנים רתיחה. שמים בתנור שחומם מראש בהתחלה חופ גבוה ואחר כך חום נמוך חום של שבת. וזהו בתאבון מוציאים למחרת שנגמר המים. במידה ולא נגמר המים יש להגביר את החום.

pirge

New member
לירון, הקישקע לא מתפוצץ? יש כבר

כמה שיטות שכתבו כאן.אולי כדאי לטגן אותו קודם שיהיה מוכן, ואחר כך,להכניס לסיר. תודה על החמין הטעים.
ועוד שאלה, אחרי רתיחה אחת וזהו? לא מבשלים על הגז לפני שמכניסים לתנור? גם אני אוהבת בשר 5 בחמין. ניסית להוסיף גרגרי חומוס שהושרו?

pirge

New member
כל השאלות, כיוון שאני מכינה כמה סוג

סוגי חמינים. אוהבת לגוון ולשנות.
תודה מראש.

PIRGE

אני לא מטגנת אני פשוט כאשר הוא על הגז לפני הרתיחה מנסיון של הרבה זמן אני מחוררת אותו לא כל כך הרבה ניקובים פה ושם עם קיסם והוא מחזיק מעמד ולא מתפוצץ. לגבי הרתיחה נותנת את ה10 דקות על הגז ואז מכבה את הגז שמה את הביצים ועליהם קליפות הבצל שיהיו חומות סוגרת עם מכסה ושמה בתנור. לא ניסתי אך שמעתי שטעים אפשר גם עם גריסים ועוד אפשרויות. היום אני עושה חמין תנסו ותראו שטעים ותודה ונחמד שמתייחסים למתכונים שלי

PIRGE

למה תשובה על תשובה עניתי שאני לא מטגנת כי לא מתפוצץ לי בשיטה שלי אך תמיד טוב לקבל עוד רעיונות מאחרים וחומוס לא ניסיתי להוסיף ליאת אמא של לירון ומתן|

../images/Emo51.gif רבהמדינת ישראל שהכנסת אותי

למאמרים שמחתי מאוד. ליאת אמא של לירון ומתן.

למעלה